Πρέπει να δράσουμε τώρα! – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέπει να δράσουμε τώρα!

.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει τον πόλεμο, γνωρίζοντας τις καταστροφές που προκαλεί. Επίσης, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει τη χρεοκοπία της χώρας του, γνωρίζοντας τις συνέπειες της. Εν τούτοις η αποφυγή της χρεοκοπίας το 2011 από τους εθνοκτόνους, ήταν πολύ περισσότερο καταστροφική – αφού μας καταδίκασε στην εξόχως χειρότερη μορφή της: στην κυλιόμενη πτώχευση που είναι ασύγκριτα πιο επώδυνη, θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, ενώ μας έχει μετατρέψει σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους της Γερμανίας. Αντίστοιχα, η αποφυγή της σύγκρουσης με την Τουρκία που έχει ήδη εισβάλει στην εθνική μας επικράτεια, θα μας οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της εδαφικής μας ακεραιότητας, καθιστώντας μας ταυτόχρονα δορυφόρο της βάρβαρης αυτής χώρας – στερώντας την εθνική μας κυριαρχία, την ελευθερία και την υπερηφάνεια μας. Προφανώς κανένας Έλληνας δεν θα επέλεγε κάτι τέτοιο, εις βάρος του εαυτού του και ειδικά των παιδιών του – οπότε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν νομιμοποιείται να το επιτρέψει.

.

Επικαιρότητα

Είναι μεγάλο έγκλημα, τουλάχιστον εξοργιστικό να εθελοτυφλεί κανείς, στην προσπάθεια του να στηρίξει την κυβέρνηση – η οποία, παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» μας, δεν έκανε ούτε καν τα αυτονόητα: (α) να καταθέσει έναν ενδιάμεσο προϋπολογισμό, αφού έχουν αλλάξει τα πάντα όσον αφορά τα εγχώρια και διεθνή μεγέθη που συμπεριέλαβε στον αρχικό – ενώ ακόμη και η Γερμανία το δρομολόγησε, καθώς επίσης (β) να συντάξει επιτέλους έναν σωστό Ισολογισμό του κράτους, αφού ο υφιστάμενος είναι για τα σκουπίδια – έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι έχουμε και όχι μόνο τι οφείλουμε. Εν προκειμένω, αναφερόμαστε στην παρακάτω σημείωση καθηγητή των οικονομικών σε σημερινό άρθρο του, σύμφωνα με την οποία τα εξής:

“Το 2021 θα βρει το ακαθάριστο χρέος της Γερμανίας στο 77,2% του ΑΕΠ. Της Γαλλίας στο 125,7%, της Ιταλίας στο 166,1%, της Ισπανίας στο 123,8% και της Ευρωζώνης στο 105,1%. Της Ελλάδας αναμένουμε το ίδιο έτος να κινηθεί γύρω στο 183%” (πηγή).

Όπως γράφει, κάτι που μόνο ως μία θλιβερή προσπάθεια χειραγώγησης των Ελλήνων μπορούμε να το εκλάβουμε, ενώ σε όλες τις χώρες το ακαθάριστο δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ τους θα αυξηθεί, αφενός μεν λόγω της πτώσης του ΑΕΠ εξαιτίας του COVID-19, αφετέρου λόγω της ανόδου των ελλειμμάτων τους εξαιτίας των μέτρων στήριξης της οικονομίας, στην Ελλάδα θα μειωθεί! Ειδικότερα, ενώ στα τέλη του 2019 το ΑΕΠ της χώρας μας ήταν 187,5 δις € σε τρέχουσες τιμές (πηγή), ενώ το δημόσιο χρέος στα 356 δις € κατά τον ΟΔΔΗΧ, οπότε στο 189,66% του ΑΕΠ, στα τέλη του 2020 το αναμένει στο 183%!

Εν τούτοις, στις 30 Ιουνίου του 2020 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στα 362,9 δις € (γράφημα, πηγή), ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας στο επτάμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 11,7 δις € – με την πτώση του ΑΕΠ μας (ύφεση) να υπολογίζεται τουλάχιστον στο 10%. Με μία πολύ συντηρητική εκτίμηση βέβαια, αφού τα άμεσα έσοδα μόνο από τον τουρισμό θα μειωθούν πάνω από 13 δις € – οπότε, μαζί με τα έμμεσα, με συντελεστή 2,5 κατά τον ΣΕΤΕ, πάνω από 30 δις €. Έστω όμως με 10% ύφεση, το ΑΕΠ μας θα μειωθεί στα 168,75 δις € – οπότε, θεωρώντας πως το χρέος θα παραμείνει στα 362,9 δις €, άρα πως δεν θα δανεισθεί ξανά η Ελλάδα για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χρησιμοποιώντας το «μαξιλάρι», το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ μας στα τέλη του 2020 θα διαμορφωθεί στο 215% του ΑΕΠ μας και όχι στο 183% που αναφέρει.

Περαιτέρω, το πρόβλημα των διδύμων ελλειμμάτων που εμφανίζεται ξανά στη χώρα μας (το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτοξεύθηκε στα 6,99 δις € στο εξάμηνο, πηγή), θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των μη βιώσιμων διδύμων χρεών – του δημοσίου που εξυπηρετείται απλά και μόνο επειδή αναβλήθηκε η πληρωμή των 95 δις € για μετά το 2032 (έντοκα και με αντάλλαγμα την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας),  καθώς επίσης του κόκκινου ιδιωτικού που υπερβαίνει ήδη τα 340 δις € (άρα το 200% του νέου ΑΕΠ μας).

Ως εκ τούτου, οι ακούσιες ή εκούσιες ψεύτικες αναφορές από καθηγητές οικονομικών, δεν εξυπηρετούν κανέναν – αφού κρύβουν τα προβλήματα της χώρας μας «κάτω από το χαλί», ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν αμέσως, χρησιμοποιώντας την πανδημία, σε συνδυασμό με τις τουρκικές διεκδικήσεις, ως μία πιθανή ευκαιρία (ανάλυση). Με ενδεχόμενο δε ένα δεύτερο κύμα του COVID-19 (άρθρο), με σίγουρο ένα δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων, ανεργίας, χρεοκοπιών επιχειρήσεων, ακάλυπτων επιταγών, φτώχειας κοκ., καθώς επίσης με τον Τούρκο δικτάτορα να προετοιμάζει τους Πολίτες της χώρας του για μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα, η χειραγώγηση είναι μία εξόχως αντεθνική πράξη – η οποία ως τέτοια θα έπρεπε να τιμωρείται ποινικά.

Ειδικά όσον αφορά την Τουρκία, ο βασικός στόχος της δεν είναι ασφαλώς τα ενεργειακά μας αποθέματα – πόσο μάλλον αφού η εκμετάλλευση τους είναι αμφισβητήσιμη λόγω του βάθους που ευρίσκονται (αφενός μεν εξαιτίας του κόστους εξόρυξης ως προς τις τρέχουσες τιμές, αφετέρου των τεχνικών προβλημάτων), της στροφής των κρατών στην πράσινη ενέργεια κοκ. Ο στόχος της είναι η κατάληψη νέων εδαφών και θαλασσών – με τους απογόνους των Μογγόλων να σχεδιάζουν τη μετατροπή τους σε μία μεγάλη ναυτική δύναμη, από χερσαία μέχρι σήμερα (χάρτης). Εκτός αυτού, ο Τούρκος δικτάτορας δεν έχει άλλη λύση για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή της χώρας του που ευρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού (πηγή) – ενώ αυτό που το εμποδίζει ακόμη είναι η στήριξη της Ελλάδας από χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Γαλλία.

Επομένως, απαιτείται από όλους μας η σαφής γνώση της κατάστασης, στην οποία πραγματικά ευρισκόμαστε, πριν ακόμη εμφανισθούν τα αποτελέσματα της – καθώς επίσης η άμεση δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών από την κυβέρνηση, οικονομικών και γεωπολιτικών, έτσι ώστε να έχουμε εμείς ως Ελλάδα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στα πλαίσια αυτά, η υποβάθμιση των τουρκικών διεκδικήσεων, η στάση αναμονής όσον αφορά το πλοίο τους που διενεργεί έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας μας με τη συνοδεία πολεμικών, καθώς επίσης η ατεκμηρίωτη αισιοδοξία της κυβέρνησης σε σχέση με την οικονομία και με την πανδημία, δίνουν εξαιρετικά λανθασμένα μηνύματα στους Έλληνες – οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν με τα πάντα, αρκεί να είναι σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για αυτά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Επίλογος

Κλείνοντας, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει τον πόλεμο, γνωρίζοντας τις καταστροφές που προκαλεί. Επίσης, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει τη χρεοκοπία της χώρας του, γνωρίζοντας τις συνέπειες της. Εν τούτοις η αποφυγή της χρεοκοπίας το 2011 από τους εθνοκτόνους, ήταν πολύ περισσότερο καταστροφική – αφού μας καταδίκασε στη σημαντικά χειρότερη μορφή της: στην κυλιόμενη πτώχευση που είναι ασύγκριτα πιο επώδυνη, θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, ενώ μας έχει μετατρέψει σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους της Γερμανίας.

Αντίστοιχα, η αποφυγή της σύγκρουσης με την Τουρκία που έχει ήδη εισβάλει στην εθνική μας επικράτεια, θα μας οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της εδαφικής μας ακεραιότητας, καθιστώντας μας ταυτόχρονα δορυφόρο της βάρβαρης αυτής χώρας – στερώντας την εθνική μας κυριαρχία, την ελευθερία και την υπερηφάνεια μας. Προφανώς κανένας Έλληνας δεν θα επέλεγε κάτι τέτοιο, εις βάρος του εαυτού του και ειδικά των παιδιών του – οπότε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν νομιμοποιείται να το επιτρέψει.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!