Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται

ΕΙΚΟΝΑ---Γερμανία Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται

Τα κλιμάκια της γερμανικής Τρόικας έχουν ήδη αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ επιλέχθηκαν υπουργοί που δεν θα φέρνουν αντίρρηση στους κατακτητές, υπογράφοντας τα πάντα – έχοντας σκόπιμα άγνοια του αντικειμένου τους

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Όπως έχουμε αναλύσει χάσαμε άδικα μία μεγάλη μάχη, λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων και λαθών του πρωθυπουργού, έχοντας μετατραπεί σε «Προτεκτοράτο Χρέους», αλλά όχι τον πόλεμο – τον οποίο δεν θα κερδίσει η Γερμανία η οποία, αντίθετα, επιβάλλεται σε όλες τις μάχες αλλά χάνει τον πόλεμο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα, όπως επίσης πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ενώ οι μνήμες, οι οποίες είναι στα γονίδια όλων μας, έχουν ξυπνήσει, αντιλαμβανόμενοι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη νέα γερμανική κατοχή, αν και με οικονομικά όπλα.

Ο πραξικοπηματικός τρόπος τώρα, με τον οποίο εκβιάσθηκε ο πρωθυπουργός, δεν έγινε μόνο αισθητός στην Ελλάδα αλλά, επίσης, σε ολόκληρη την Ευρώπη – οπότε θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για τη Γερμανία”.

.

Άρθρο

Σύμφωνα με την ανάλυση ενός αμερικανικού περιοδικού (πηγή), η κυβέρνηση αποφάσισε το δημοψήφισμα, αδυνατώντας να επιλέξει μεταξύ της βραχυπρόθεσμης καταστροφής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς επίσης της μακροπρόθεσμης δυστυχίας – ευρισκόμενη ως εκ τούτου σε δύσκολη θέση (λιτότητα ή θάνατος).

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει αυτό που συνηθίζουν ορισμένοι κακοί παίχτες στο σκάκι, όταν βρεθούν σε μία αντίστοιχη θέση – όπου χτυπούν με το χέρι τη σκακιέρα, δήθεν κατά λάθος ή/και λόγω του εκνευρισμού που τους προκάλεσε ο αντίπαλος, με αποτέλεσμα να πέσουν τα πιόνια και να σταματήσει η παρτίδα.

Εάν λοιπόν χανόταν η ψηφοφορία, εάν υπερίσχυε δηλαδή το «ΝΑΙ», τότε η κυβέρνηση θα συνθηκολογούσε άνευ όρων με τα γερμανικά αιτήματα, ισχυριζόμενη πως αυτή ήταν η βούληση του λαού – ενώ, στην αντίθετη περίπτωση (ΟΧΙ), θα έπειθε την Ευρώπη, λέγοντας πως η χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας δεν ήταν μόνο δική της επιθυμία ή των ψηφοφόρων της αλλά, επίσης, της πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών.

Τελικά όμως δεν τα κατέφερε επικαλούμενη την εθνική κυριαρχία, με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – αντίθετα, η Γερμανία απάντησε με την απαίτηση παραχώρησης των δικαιωμάτων της εθνικής κυριαρχίας, μέσω της συμφωνίας που επέβαλλε στον πρωθυπουργό.

Μία διαδικασία που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού τα κλιμάκια της Τρόικα, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται από τη Γερμανία, έχουν ήδη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας – ενώ η κυβέρνηση επέλεξε «κατ’ εντολή» υπουργούς, οι οποίοι δεν θα φέρνουν αντίρρηση στους κατακτητές, υπογράφοντας ότι τους ζητηθεί και έχοντας σκόπιμα άγνοια του αντικειμένου τους.

.

Οι στόχοι της Γερμανίας 

Έχοντας μελετήσει διεξοδικά τη Γερμανία, γνωρίζουμε πως οι αναφορές της κρύβουν τους πραγματικούς στόχους της πολύ καλά, πίσω από τις γραμμές – όπως, για παράδειγμα, το άρθρο της «Die Welt» (πηγή), μέσω του οποίου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους Ευρωπαίους, ισχυριζόμενη αλαζονικά πως το μίσος τους εναντίον της Γερμανίας οφείλεται στην οικονομική υπεροχή της.

Δεν διστάζει δε να χρησιμοποιήσει την έκφραση «4ο Ράιχ» γράφοντας όμως ταυτόχρονα ότι, “όλες οι χώρες προσπαθούν να φορτώσουν τις αποτυχίες τους στους κακούς Γερμανούς – προσθέτοντας στο τέλος πως οι ίδιοι πρέπει να παραδειγματισθούν από τον τρόπο, με τον οποίο κάποτε η πανίσχυρη βρετανική αυτοκρατορία αντιμετώπισε το ίδιο θέμα!

Περαιτέρω, γνωρίζουμε πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της άνοδο στην ΕΕ, καθώς επίσης στην Ευρωζώνη, ενώ τρέφεται κυριολεκτικά από την κρίση χρέους των άλλων – όπως έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές, με κριτήριο την τεράστια αύξηση των εμπορικών πλεονασμάτων της μετά την υιοθέτηση του ευρώ, κυρίως όμως μετά το 2008, όπου μέσω της κρίσης υποτιμάται συνεχώς το νόμισμα, προς όφελος των εξαγωγών της  (γράφημα), ενώ η μία μετά την άλλη χώρα της Ευρωζώνης εξαρτάται από τη Γερμανία.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ευρωζώνη, ισοζύγιο

.

Επομένως, τυχόν κατάρρευση της Ευρωζώνης ή/και της ΕΕ, με αφετηρία την Ελλάδα, θα ήταν εξαιρετικά επιβλαβής για τη γερμανική οικονομία – ενώ, από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί μία ειδική μεταχείριση της Ελλάδας, πόσο μάλλον την ονομαστική διαγραφή του χρέους της, δημιουργώντας έτσι ένα «δεδικασμένο» για τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

.

Η μπλόφα

Από την άλλη πλευρά, εάν η Ευρώπη εξελισσόταν σε μία «επιλεκτική συγγένεια» των μελών της, όπως είχε πει ο Γκαίτε, όπου κάθε χώρα θα μπορούσε να βγει όποτε ήθελε, τότε θα είχε τεθεί σε κίνδυνο η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρώ – το οποίο άλλωστε θεωρείται ως ένα θνησιγενές νόμισμα (άρθρο).

Επί πλέον, η «κατά το δοκούν» έξοδος από την Ευρωζώνη θα επηρέαζε επίσης την ΕΕ, αφού θα σηματοδοτούσε μία ανάλογη συμπεριφορά – ενώ τα κράτη θα μπορούσαν να υιοθετήσουν εξερχόμενα προστατευτικούς τελωνειακούς δασμούς, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις εξαγωγές της Γερμανίας. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η έξοδος της από το ευρώ, την οποία πρότεινε η καγκελάριος στον πρωθυπουργό ως μία προσωρινή κατάσταση για πέντε χρόνια, θα προϋπέθετε την έξοδο της από την ΕΕ – ένα ενδεχόμενο που θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου.

Εκτός αυτού, υιοθετώντας η Ελλάδα τη νέα δραχμή δεν θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει τα χρέη της – τα οποία δεν αφορούν μόνο το δημόσιο αλλά, επίσης, το συνολικό εξωτερικό χρέος (περί τα 420 δις €), τον ELA (90 δις €), καθώς επίσης το Target 2 (πάνω από 100 δις €).

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.