Το Air Defender 23, ο τευτονικός σταυρός και η επιχείρηση Barbarossa – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το Air Defender 23, ο τευτονικός σταυρός και η επιχείρηση Barbarossa

.

Στη Γερμανία διεξάγονται διαδηλώσεις, σε πολλές πόλεις της, εναντίον του Air Defender 23 – προφανώς επειδή οι απλοί Γερμανοί Πολίτες δεν έχουν ξεχάσει την καταστροφή που υπέστη η χώρα τους, μετά την αποτυχία της επιχείρησης Barbarossa που ανέτρεψε την πορεία του ναζιστικού καθεστώτος τους. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θεωρούμε πως ο γερμανικός κίνδυνος έχει εξαλειφθεί για πάντα, παρά το ότι η Γερμανία επανεξοπλίζεται με ταχύτατους ρυθμούς;

.

Επικαιρότητα

Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αεροπορική πολεμική άσκηση από την εποχή της δημιουργίας του πριν από 74 χρόνια, υπό την ηγεσία στης γερμανικής Luftwaffe (πηγή) – σε όλα τα εδάφη της Βαλτικής και της Κεντρικής Ευρώπης, από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου και με 25 συμμετέχοντα μέλη του. Η ημερομηνία συμπίπτει με την 82η επέτειο της επιχείρησης Barbarossa (πηγή) – θυμίζοντας πως με αυτήν την ονομασία, στις 22 Ιουνίου του 1941, η ναζιστική Γερμανία μαζί με τους συμμάχους της, εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επίθεση στην ιστορία, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν είναι όμως μόνο η ημερομηνία που τρομάζει – αλλά, κυρίως, ο απαίσιος συμβολισμός του γερμανικού τευτονικού σταυρού (Balkenkreuz) που απεικονίζεται στα πολεμικά αεροπλάνα, τα οποία πετούν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας (αν και με πιο εκλεπτυσμένο design). Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν βέβαια πως η Φινλανδία και τα εδάφη της Βαλτικής, αποτέλεσαν την αφετηρία για το σχεδιασμό της κατάκτησης της χώρας τους από τον Χίτλερ, με στόχο την πραγματοποίηση της «Τελικής Λύσης» – δηλαδή της εξόντωσης και της γενοκτονίας των Ρώσων.

Ο τευτονικός (σιδερένιος) σταυρός της ναζιστικής Γερμανίας

Πόσο μάλλον όταν παράλληλα τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που φέρουν επίσης το «Balkenkreuz», σφυροκοπούν σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος – το οποίο χρησίμευε στο παρελθόν ως δρόμος εισβολής της «επιχείρησης Barbarossa». Εν προκειμένω, αν και το Air Defender 23 ωχριά σε σύγκριση με το 1941, αφού ο αριθμός των πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ είναι μόλις 250, με το συνολικό στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στα 10.000 άτομα, όταν στην επιχείρηση Barbarossa ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσιος, με έως και 4.000.000 βοηθητικούς στρατιώτες, ο συμβολισμός είναι έντονος και συγκλονιστικός για όποιον έχει αίσθηση της ιστορίας.

Στη Γερμανία πάντως διεξάγονται διαδηλώσεις, σε πολλές πόλεις της, εναντίον του Air Defender 23 – προφανώς επειδή οι απλοί Γερμανοί Πολίτες δεν έχουν ξεχάσει την καταστροφή που υπέστη η χώρα τους, μετά την αποτυχία της επιχείρησης Barbarossa που ανέτρεψε την πορεία του ναζιστικού καθεστώτος τους. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θεωρούμε πως ο γερμανικός κίνδυνος έχει εξαλειφθεί για πάντα; Παρά το ότι η Γερμανία επανεξοπλίζεται με ταχύτατους ρυθμούς; Ειδικά εμείς οι Έλληνες που έχουμε πρόσφατα βιώσει τη γερμανική οικονομική εισβολή;


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.