Ο ατυχής λαϊκισμός του πρωθυπουργού – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ατυχής λαϊκισμός του πρωθυπουργού

.

Κάθε επιτυχημένο έγκλημα χαρακτηρίζεται ακριβώς από το γεγονός ότι, ο δράστης καταφέρνει να πείσει τα θύματα του πως αξίζουν τη μοίρα τους – κάτι που συμβαίνει επίσης στην Ελλάδα, από κυβερνήσεις που η μία μετά την άλλη κατηγορούν τους Πολίτες για την καταδίκη της χώρας τους στα μνημόνια.  Από την άλλη πλευρά, οι νικητές είναι αυτοί που γράφουν την ιστορία, έχοντας δικαίως τη φήμη πως παράγουν ηττημένους – ενώ νικητές στην περίπτωση της νέας γερμανικής κατοχής της Ελλάδας, οικονομικής αυτή τη φορά, είναι οι οπαδοί των μνημονίων και συνεργοί της καγκελαρίου. Όλοι αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι και εφάρμοσαν την εξοντωτική πολιτική που κατέστρεψε την Ελλάδα – η «Τρόικα Εσωτερικού», όπως ονομάσαμε τα τρία κόμματα που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο έγκλημα, για χάρη ευκολίας. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να προβληματίζεται κανείς από το απίστευτο «ατόπημα» του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το οποίο συνέδεσε τους χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώνονταν στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην θανατηφόρα πολιτική των μνημονίων, με το ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα – να χαρακτηρίσει ουσιαστικά τις πλατείες των αγανακτισμένων ως συνοικίες του μίσους, οι οποίες συνετέλεσαν στην εξάπλωση της πιο χυδαίας και αποτρόπαιης δημαγωγίας που είναι ο φασισμός! Ντροπή – φασισμός είναι αυτό που δυστυχώς ισχυρίζεται.  

.

«Η εμπειρία της χώρας μας από το ολέθριο πέρασμα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής υπήρξε τραυματική, οδυνηρή και, δυστυχώς, πολύ αιματηρή….Το δίδαγμα από την πολύχρονη επέλαση της ντροπής είναι πως μήτρα της υπήρξε ο τυφλός λαϊκισμός. Ήταν αυτός που καθιέρωσε το ψέμα στον δημόσιο διάλογο. Που πρόβαλε εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα και σύνθετα ερωτήματα. Και που ένωσε αντίθετα κομματικά συνθήματα κάτω από την ίδια ακραία συμπεριφορά. Σε αυτό το έδαφος της γκρίζας σύγχυσης έπεσε ο σπόρος της μαύρης προπαγάνδας και μεγάλωσε το παράσιτο των νοσταλγών του Χίτλερ….Ο πολιτικός κόσμος αδράνησε μπροστά στον κίνδυνο που αναπτυσσόταν στα θολά νερά των αντιμνημονίων, στις συνοικίες του μίσους και στις πλατείες των αγανακτισμένων. Παντού όπου απλώθηκε η πιο χυδαία και αποτρόπαιη έκφραση της δημαγωγίας που είναι ο φασισμός» (Κ. Μητσοτάκης, πηγή).

.

Ανάλυση

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι νικητές είναι αυτοί που γράφουν την ιστορία, έχοντας δικαίως τη φήμη πως παράγουν ηττημένους – ενώ νικητές στην περίπτωση της νέας γερμανικής κατοχής της Ελλάδας, οικονομικής αυτή τη φορά, είναι οι οπαδοί των μνημονίων και συνεργοί της καγκελαρίου. Όλοι αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι και εφάρμοσαν την εξοντωτική πολιτική που κατέστρεψε την Ελλάδα – η «Τρόικα Εσωτερικού», όπως ονομάσαμε τα τρία κόμματα που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο έγκλημα, για χάρη ευκολίας.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να προβληματίζεται κανείς από το απίστευτο «ατόπημα» του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το οποίο συνέδεσε τους χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώνονταν στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην θανατηφόρα πολιτική των μνημονίων, με το ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα – να χαρακτηρίσει ουσιαστικά τις πλατείες των αγανακτισμένων ως συνοικίες του μίσους, οι οποίες συνετέλεσαν στην εξάπλωση της πιο χυδαίας και αποτρόπαιης δημαγωγίας που είναι ο φασισμός! Ντροπή του!

Για να αναφερθούμε δε στο τι θα συμβεί ακόμη στην Ελλάδα, δεν θα προβούμε σε υποθέσεις – άλλωστε κανένας δεν αμφιβάλει πια πως η σημερινή μας κατάσταση, είναι τρισχειρότερη σε σχέση με το 2010 από την πλευρά της οικονομίας, ακριβώς λόγω των μνημονίων, ενώ έχουν προστεθεί πολλά άλλα προβλήματα επάνω στα άλυτα προηγούμενα: δημογραφικά, εθνικά, κοινωνικά, μεταναστευτικά κοκ. Θα αρκεστούμε λοιπόν στο τι συνέβη στην Ανατολική Γερμανία, μετά την πτώση του τείχους – μετά την οικονομική κατοχή της δηλαδή από τη Δυτική Γερμανία που, αφού δεν έδειξε καμία αλληλεγγύη απέναντι στους δικούς της ανατολικούς Πολίτες, ασφαλώς δεν θα το κάνει με τους Έλληνες.

Εν προκειμένω, καταστράφηκε συστηματικά ολόκληρη η οικονομία της και ιδιωτικοποιήθηκε το σύνολο των δημοσίων περιουσιακών της στοιχείων – εκ των οποίων το 80% που διαχειριζόταν η Treuhand του κ. Σόιμπλε, ένα είδος Τρόικας δηλαδή, οδηγήθηκε στις ελίτ της Δυτικής Γερμανίας, ενώ μόλις το 6% παρέμεινε στην Ανατολική (πηγή). Όπως σε κάθε επιτυχημένο έγκλημα δε, χαρακτηρίσθηκε ακριβώς από το γεγονός ότι, ο δράστης κατάφερε να πείσει τα θύματα του ότι αξίζουν τη μοίρα τους – κάτι που συμβαίνει επίσης στην Ελλάδα, από κυβερνήσεις που η μία μετά την άλλη κατηγορούν τους Πολίτες για την καταδίκη της χώρας τους στα μνημόνια.

Περαιτέρω, θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες –αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν. Το τελευταίο είναι το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψαν όλα μαζί τα κόμματα, μετά την ενδοτική στροφή του κ. Τσίπρα – ο οποίος ασφαλώς δεν εκφράζει όλα τα μέλη του κόμματος του.

Ειδικότερα, παραμονές εκλογών ο κ. Σαμαράς, τον οποίο το 2014 επικροτήσαμε για την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων (ανάλυση), προσπάθησε να ξεπλύνει το παρελθόν του – ισχυριζόμενος σε εκπομπή φιλικά διακείμενου προς το κόμμα του τηλεοπτικού σταθμού (πηγή) ότιη κυρία Merkel του είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο από το ευρώ και αυτός αρνήθηκε σθεναρά! Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο έχει αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, μετά την παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία του, για τον κ. Σόιμπλε – υπερηφανευόμενος επίσης πως δεν το δέχτηκε και πολέμησε για την πατρίδα του!

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε πως είχε τότε να αντιμετωπίσει, προφανώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ που συνεργαζόταν, δύο, για πολύ καιρό μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα, καθώς επίσης τα λόγια του προηγούμενου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη. Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι πως το κόμμα του, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν αυτούς τους δύο μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – αφού οι δύο αυτές παρατάξεις κυβερνούσαν τη χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, υπερχρεώνοντας την, εγκλωβίζοντας την στο ευρώ και χρεοκοπώντας την.

Τέλος, αυτό που απέκρυψε έμμεσα ήταν η συμφωνία και η υπογραφή του εγκληματικού PSI από τον ίδιο και από τον κ. Βενιζέλο – με το οποίο κυριολεκτικά δολοφονήθηκαν οι Έλληνες, ενώ παραδόθηκαν αμαχητί και ανεύθυνα τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς.

Όσον αφορά τώρα αυτούς που από το δεύτερο μνημόνιο και μετά τέθηκαν υπέρ, βουλευτές ή κόμματα, είτε είναι εντελώς ανόητοι, είτε υποχείρια της Τρόικα –αφού τα μνημόνια καταστρέφουν σταδιακά την Ελλάδα, επιτρέποντας στους Γερμανούς να υφαρπάξουν τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, καθώς επίσης να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία τους (ήδη έχει δρομολογηθεί η απώλεια της εδαφικής της ακεραιότητας μέσω της Μακεδονίας, η αλλοίωση του πληθυσμού της με τη βοήθεια των μεταναστών κοκ.).

Συνεχίζοντας, η Ελλάδα είναι ασφαλώς μία χώρα που, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης αλλά εξαιρετικά πολύτιμης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η λιτή διαβίωση τόσο του κράτους, όσο και των Πολιτών του – κατά το παράδειγμα της αρχαίας Σπάρτης, η οποία δεν είχε υιοθετήσει μόνο έναν λιτό τρόπο διαβίωσης αλλά, επίσης, ήταν πάντοτε ετοιμοπόλεμη. Στη σημερινή εποχή βέβαια η έννοια «ετοιμοπόλεμη» για μία χώρα δεν απαιτεί μόνο τη στρατιωτική της ετοιμότητα σε αμυντικό επίπεδο αλλά, κυρίως, την οικονομική της ανεξαρτησία – η οποία δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να τίθεται σε κίνδυνο.

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έκανε μεγάλα λάθη στο παρελθόν, κυρίως μετά το 1980, όπου άρχισαν να αυξάνονται τα χρέη της – οπότε, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της, αναγκάσθηκε να υιοθετήσει το ευρώ, χωρίς όμως να είναι ανάλογα προετοιμασμένη η οικονομία της. Εν τούτοις, δεν ζούσε ποτέ πάνω από τις δυνατότητες της (ανάλυση) – ενώ όσον αφορά τα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, επρόκειτο για ένα μεγάλο μύθο (ανάλυση), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν είχε άλλα προβλήματα η χώρα.

Έτσι έφτασε η Ελλάδα στην εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης όπου, αντί να φροντίσει η τότε κυβέρνηση της (ΝΔ) να διατηρήσει τουλάχιστον την πολιτική σταθερότητα, η οποία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση του βιώσιμου δανεισμού της από τις αγορές, διορθώνοντας σταδιακά τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος (διόγκωση των δημοσίων δαπανών, εικονική αύξηση του ΑΕΠ με την πρόσθεση της παραοικονομίας, υπερβολικές εγγυήσεις του δημοσίου στις τράπεζες, μη έγκαιρη ανανέωση των ομολόγων που έληγαν μαζικά το 2010 κλπ.), προτίμησε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – ότι χειρότερο δηλαδή για εκείνη την εποχή και για την Ελλάδα.

Αργότερα, το 2012, το ίδιο κόμμα δια του κ. Σαμαρά, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο, την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, καθώς επίσης την υποθήκευση ολόκληρης της Ελλάδας. Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που οι δανειστές φοβόντουσαν όσο τίποτα άλλο μία ελληνική χρεοκοπία – η οποία μπορεί μεν να ήταν επώδυνη, αλλά θα οδηγούσε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, ενδεχομένως με ένα δικό της εθνικό νόμισμα. Ειδικότερα, τότε είχε τη δυνατότητα η χώρα να προβεί

(α) είτε σε αναβολή πληρωμών διαπραγματευόμενη τη διαγραφή μέρους των χρεών της με τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες – κάτι που αποδέχθηκε ξανά ως σωστό το ΔΝΤ, αναφέροντας πως με το PSI διασώθηκαν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, εις βάρος των Ελλήνων

(β) είτε να μετατρέψει όλο το εξωτερικό χρέος της σε δραχμές και στη συνέχεια να το πληρώνει στο δικό της νόμισμα – οπότε η υποτίμηση του δεν θα επιβάρυνε μόνο την ίδια αλλά, επίσης, τους δανειστές της, ενώ το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος θα μειωνόταν πληθωριστικά.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη της και να μην καταλήξει στο σημερινό αδιέξοδο – ενώ είχε πολλές άλλες δυνατότητες, όπως τα εθνικά ομόλογα ή ο μηδενισμός του χρέους (ανάλυση). Επομένως, αυτός που δολοφόνησε την Ελλάδα ή, καλύτερα, αυτός που της έδωσε τη χαριστική βολή, δεν ήταν ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε η σημερινή – αλλά οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έκτοτε η Ελλάδα είναι έρμαιο των δανειστών, χάθηκε εντελώς η εθνική της κυριαρχία και η οικονομία της θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, έως ότου αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς – ενώ οι Έλληνες έχουν εξουδετερωθεί πια, ελέγχονται από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, συμβιβάστηκαν και έσκυψαν οριστικά το κεφάλι, αφού στις δημοσκοπήσεις στηρίζουν τους ίδιους τους δολοφόνους τους, τα κόμματα που τους κατέστρεψαν (αν και κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον). Ως εκ τούτου, όσο και να προσπαθούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μητσοτάκης κοκ. να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν – αφού η ιστορία δεν γράφεται κατά το δοκούν και οι «πατριδοκτονίες» αυτού του είδους αποδεικνύονται χωρίς την παραμικρή δυσκολία.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.