Η χαοτική μεταναστευτική πολιτική της γερμανόφιλης κυβέρνησης – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η χαοτική μεταναστευτική πολιτική της γερμανόφιλης κυβέρνησης

.

Δεν έχουμε τονίσει δεκάδες φορές πως δεν πρόκειται για μετανάστευση, αλλά για το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας; Δεν έχουμε προτείνει τη μοναδική λύση που υπάρχει με βάση το δίκαιο της ΕΕ και του ΟΗΕ; Την κήρυξη δηλαδή της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχτ ή/και με την ανάλογη συμφωνία του ΟΗΕ;. Γιατί δεν εφαρμόζουν τα αυτονόητα οι μεγαλοφυΐες, εντός φυσικά της διεθνούς νομιμότητας, αλλά ότι τους επιβάλλουν τα «αφεντικά» τους; Η Σουηδή επίτροπος στην Ευρώπη, αυτή που ως υπουργός προκάλεσε στη χώρα της ένα μεταναστευτικό χάος, δεν είπε αλήθεια τα παρακάτω εξευτελιστικά λόγια για την Ελλάδα στο Spiegel; «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε. Έχουμε επεξεργαστεί με την Ελλάδα ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει τώρα να εφαρμόσουν βήμα-βήμα. Προβλέπει να μεταφερθούν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι από τους καταυλισμούς τώρα αμέσως! Οι ηλικιωμένοι, άρρωστοι κοκ. να μεταφερθούν σε κενά ξενοδοχεία στα νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει τώρα αμέσως! Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών!». Όσο γερμανόφιλη και αν είναι η κυβέρνηση, δεν πρέπει τουλάχιστον να προστατεύει τους Έλληνες και να μην τους εξευτελίζει με τη στάση της;

.

“Μετά τη λήξη ισχύος της έκτακτης αναστολής του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων ασύλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κρίνει τελικώς τυχόν αιτήσεις ασύλου, από εκείνους που εισήλθαν παρανόμως στην διάρκεια της αναστολής. Έτσι, οι πολίτες που επιδοκίμασαν την απόφαση της κυβέρνησης περί αναστολής, τώρα αποδοκίμασαν την ίδια. Συγχρόνως, έγινε γνωστό ότι ούτως ή άλλως αναστέλλεται η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, λόγω κορονοϊού, καθώς και ότι αναμένεται σχέδιο νόμου στη Βουλή, το οποίο θα περιέχει μια πάρα πολύ σημαντική ρύθμιση· αιτήσεις ασύλου από μετανάστες, οι οποίοι έχουν ζήσει σε τρίτη χώρα περισσότερο από δύο μήνες χωρίς να υποστούν διώξεις, θα απορρίπτονται και οι αιτούντες νομίμως θα επιστρέφονται.

Αυτό πρακτικώς σημαίνει, ότι όσοι μετανάστες έχουν έρθει από την Τουρκία – η οποία είναι τρίτη χώρα καθ’ ότι μη εμπόλεμη – και έχουν διαμείνει στην Τουρκία περισσότερο από δύο μήνες (η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που στέλνει το τουρκικό κράτος) θα επιστρέφονται, απορριφθησομένων των αιτήσεων ασύλου. Κάπως έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό, θα ματαιώνεται το επικίνδυνο τουρκικό παιχνίδι. Κατόπιν αυτών των ραγδαίων εξελίξεων, ο χειρισμός της Ελλάδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αριστοτεχνικός… (πηγή)”

.

Άποψη

Είναι λογικό για μία κυβέρνηση να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με το παραπάνω κείμενο, όσον αφορά ένα θέμα που το έχει χειριστεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο – όπως είναι το μεταναστευτικό και που επί δικής της διακυβέρνησης υπήρξε τριπλασιασμός των ροών: αύξηση τους δηλαδή κατά 300% (πίνακας). Φυσικά από το σημείο αυτό έως το να χαρακτηρίζει ως «αριστοτεχνικό χειρισμό» το χάος που έχει προκαλέσει, υπάρχει μεγάλη απόσταση – πόσο μάλλον «μεγαλοφυή» την ανύπαρκτη στρατηγική της, γεγονός που κυριολεκτικά προκαλεί τα γέλια στους Έλληνες.

Όσον αφορά την επιστροφή στην Τουρκία αυτών που έχουν μείνει δύο μήνες εκεί προηγουμένως, με ένα σχέδιο νόμου που «αναμένεται και θα», γιατί αλήθεια δεν προηγήθηκε το σχέδιο της αναστολής του προηγουμένου από τις κυβερνητικές μεγαλοφυΐες; Εκτός αυτού οι πάντες δεν έλεγαν συνεχώς πως με βάση τη συνθήκη του ΟΗΕ δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες για την Ελλάδα, αυτοί που έφυγαν από τη Συρία και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, ενώ στη συνέχεια ήλθαν κρυφά στη χώρα μας; Τώρα το ανακάλυψαν οι κυβερνητικές μεγαλοφυΐες και θα το νομοθετήσουν; Αυτή η κυβέρνηση δεν μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα παρέχοντας τους επιδόματα και σπίτια, χωρίς να σταματήσει τις εισροές; Δεν φεύγουν δέκα από τα νησιά και μπαίνουν δεκαπέντε;

Από την άλλη πλευρά η Γερμανία που μας κατηγορεί, δεν αρνήθηκε στις αρχές Μαρτίου να πάρει 5.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα (πηγή); Η Γερμανική βουλή δεν ήταν αυτή που μας κατηγόρησε με ένα απίστευτο θράσος πως παραβιάσαμε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο; (πηγή). Ότι έπρεπε δηλαδή να αφήσουμε ανοιχτά τα σύνορα που η ίδια τα έχει κλείσει, ενώ μας προορίζει για αποθήκη παράνομων μεταναστών εκβιάζοντας μας με το χρέος;

Δεν έχουμε τονίσει δεκάδες φορές πως δεν πρόκειται για μετανάστευση, αλλά για το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας; Δεν έχουμε προτείνει τη μοναδική λύση που υπάρχει με βάση το δίκαιο της ΕΕ και του ΟΗΕ; Την κήρυξη δηλαδή της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχτ ή/και με την ανάλογη συμφωνία του ΟΗΕ; (πηγή). Γιατί δεν εφαρμόζουν τα αυτονόητα οι μεγαλοφυΐες, εντός φυσικά της διεθνούς νομιμότητας, αλλά ότι τους επιβάλλουν τα «αφεντικά» τους; Η Σουηδή επίτροπος στην Ευρώπη, αυτή που ως υπουργός προκάλεσε στη χώρα της ένα μεταναστευτικό χάος (πηγή), δεν είπε αλήθεια τα παρακάτω εξευτελιστικά λόγια σε ελεύθερη απόδοση για την Ελλάδα στο Spiegel;

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε. Έχουμε επεξεργαστεί με την Ελλάδα ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει τώρα να εφαρμόσουν βήμα-βήμα. Προβλέπει να μεταφερθούν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι από τους καταυλισμούς τώρα αμέσως! Οι ηλικιωμένοι, άρρωστοι κοκ. να μεταφερθούν σε κενά ξενοδοχεία στα νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει τώρα αμέσως! Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών!» (πηγή)

Το Spiegel δεν μας είχε κατηγορήσει το 2019 για παράνομο «pushback» μεταναστών δημοσιεύοντας ένα βίντεο; (πηγή). Όσο γερμανόφιλη και αν είναι η κυβέρνηση, δεν πρέπει τουλάχιστον να προστατεύει τους Έλληνες και να μην τους εξευτελίζει με τη στάση της; Αξιοπρέπεια απαιτούμε να έχουν οι «αριστοτεχνικές μεγαλοφυΐες» και όχι εξυπνάδα! Αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Κοινή λογική στο να καταλάβουν πως η Τουρκία θα συνεχίσει έτσι το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας με μολυσμένους με κορωνοϊό παράνομους μετανάστες και θα καταστρέψει τον τουρισμό μας – στέλνοντας στην ανεργία 800.000 Έλληνες και προκαλώντας μας ζημία στο ΑΕΠ σχεδόν 30 δις € (το 80% των ετησίων εσόδων ύψους 18,2 δις € συν τα παράπλευρα), δίνοντας τη χαριστική βολή στην οικονομία μας.

Υστερόγραφο: Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 611 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στη Βουλγαρία και 24 άνθρωποι έχουν πεθάνει – χωρίς να έχουν τηλεοπτικούς κυβερνητικούς αστέρες, όπως στην Ελλάδα, που θεωρούν δική τους νίκη τους 98 νεκρούς από την πανδημία και τα πάνω από 2.000 κρούσματα! Εκτός αυτού η Βουλγαρία δεν κλείνει τις εκκλησίες για το Πάσχα, ενώ κανονικά δίνεται η Θεία Κοινωνία (πηγή) – αφού θεωρούν πως είτε πιστεύει κανείς στο Χριστιανισμό και στην Ανάσταση, είτε όχι. Φυσικά έχει κλειστά τα σύνορα με συρματοπλέγματα και δεν δέχεται εντολές από τη Γερμανία – ούτε εξευτελίζει διεθνώς τους Πολίτες της.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.