Το απόλυτο μεταναστευτικό χάος – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το απόλυτο μεταναστευτικό χάος

.

Με κριτήριο το ότι εισήλθαν στην Ελλάδα παράνομα το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους 55.931 άτομα, έναντι 18.404 του πρώτου εξαμήνου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άρα 300% περισσότεροι μετά τις εκλογές, δεν είναι δυνατόν να μην κατηγορήσει κανείς τη σημερινή κυβέρνηση – αφού αυτή είναι η αλήθεια. Αλήθεια είναι επίσης το ότι, έχουμε κλείσει τα σύνορα μας σε όλους, εκτός από τους παράνομους μετανάστες – ειδικά αυτούς που στέλνει η Τουρκία στα νησιά μας, με στόχο το βίαιο εποικισμό τους. Ταυτόχρονα, αποσπάται σκόπιμα η προσοχή μας από τις επιθέσεις στον Έβρο – όπου δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μας να θριαμβολογήσει για τις επιτυχίες ανάσχεσης της εισβολής. Είναι τυχαίο; Κατά την άποψη μας καθόλου, αφού μάλλον λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει αυτά που συμβαίνουν, όπως την καινούργια συμφωνία με τη Λιβύη – για τον εποικισμό της Κρήτης, της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου με Αφρικανούς.

.

«Η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την ΕΕ να μεταφέρονται πρόσφυγες από τη Λιβύη σε Ελληνικά λιμάνια (σ.σ. Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελλόριζο!). Ως ΥΠΕΞ έβαλα σε ανάλογη πρόταση βέτο. Απέτρεψα να γίνει η Κρήτη, δεύτερη Μόρια. Τούτοι εδώ φαίνεται να μην καταλαβαίνουν σε τι συμφωνούν. Επιπόλαια υποτιμούν προβλήματα, όντας επικίνδυνοι» (Ν. Κοτζιάς)

“Η Ελλάδα προσέφερε  λιμένες ως σημεία αποβίβασης για τους μετανάστες που θα διασώζονται στη θάλασσα από τα πολεμικά πλοία της αποστολής, δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης…. η προηγούμενη ναυτική αποστολή, η Επιχείρηση Σοφία, σταμάτησε, καθώς χώρες όπως η Αυστρία και η Ιταλία ισχυρίστηκαν ότι τελικά ενήργησε ως παράγοντας έλξης, ενθαρρύνοντας τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης,  να βγουν στη θάλασσα με την ελπίδα να διασωθούν” (Guardian).

.

Επικαιρότητα

Δεν μας αρέσει καθόλου να κατηγορούμε την κυβέρνηση – μας αρέσει όμως η αλήθεια και θεωρούμε υποχρέωση μας να τη λέμε. Για παράδειγμα, θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται άσυλο στους παράνομους μετανάστες, πόσο μάλλον από μία χρεοκοπημένη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται επιτάξεις των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων για να τους φιλοξενήσουν (ομιλία). Εκτός αυτού είναι παράλογο να δημιουργούνται 28 μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα, με τα τζαμιά και με τα νοσοκομεία τους προφανώς, με δήθεν στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών (άρθρο) – ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες «συμφόρησης» επί πλέον νησιών, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Περαιτέρω, με κριτήριο το ότι εισήλθαν στην Ελλάδα παράνομα το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους 55.931 άτομα, έναντι 18.404 του πρώτου εξαμήνου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (πίνακας), άρα 300% περισσότεροι μετά τις εκλογές, δεν είναι δυνατόν να μην κατηγορήσει κανείς τη σημερινή κυβέρνηση – αφού αυτή είναι η αλήθεια.

Αλήθεια είναι επίσης το ότι, έχουμε κλείσει τα σύνορα μας σε όλους, εκτός από τους παράνομους μετανάστες – ειδικά αυτούς που στέλνει η Τουρκία στα νησιά μας, με στόχο το βίαιο εποικισμό τους. Ταυτόχρονα, αποσπάται σκόπιμα η προσοχή μας από τις επιθέσεις στον Έβρο – όπου δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μας να θριαμβολογήσει για τις επιτυχίες ανάσχεσης της εισβολής. Είναι τυχαίο; Κατά την άποψη μας καθόλου, αφού μάλλον λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει αυτά που συμβαίνουν, όπως την καινούργια συμφωνία με τη Λιβύη.

Από την άλλη πλευρά γιατί δεν καταγγέλλει η κυβέρνηση τη συμφωνία του Μαρόκου που υπογράφηκε από την προηγούμενη, με την οποία βαφτίζονται νόμιμοι όλοι οι παράνομοι μετανάστες; (πηγή). Μήπως για τον ίδιο λόγο για τον οποίο, ενώ υποσχόταν να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαπραγμάτευση των Σκοπίων, πρόσφατα τα καλωσόρισε στο ΝΑΤΟ; Χωρίς καν να δώσει σημασία στο γεγονός ότι, δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τη συμφωνία των Πρεσπών, προβαλλόμενοι παντού ως Μακεδονία και Μακεδόνες;

Βέβαια δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς τίποτα από μία κυβέρνηση που το 2012 υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδας με το PSI – υποθηκεύοντας τα πάντα στους Γερμανούς που υπηρετεί πιστά, ενδεχομένως επειδή είναι σε θέση να την εκβιάζουν με ατασθαλίες στελεχών της.

Εν τούτοις θα έπρεπε να περιμένει κάποιο είδος αντίστασης και διαμαρτυρίας των Πολιτών που, ενώ είναι κλεισμένοι στο σπίτι, με την οικονομία κλειδωμένη, το μεταναστευτικό χάος συνεχίζεται χωρίς σταματημό – ακόμη χειρότερα, επιταχύνεται με αποφάσεις που διευκολύνουν την αλλοτρίωση της χώρας και την αλλοίωση του πληθυσμού της. Όμως δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, με τους Έλληνες να σκύβουν το κεφάλι και να ανέχονται τα πάντα – ακόμη και την προβολή του Τούρκου δικτάτορα από διατεταγμένα ΜΜΕ, αμέσως μετά την αντίστοιχη του στυγνού δολοφόνου των Ελλήνων, του Κεμάλ. Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε μήπως πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε την κυβέρνηση, στρέφοντας τα πυρά μας στους Έλληνες – στους οποίους φυσικά ανήκουμε και εμείς.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!