Πανικός στο Ιράν – The Analyst

Πανικός στο Ιράν

Email this page.

.

Το δολάριο διαπραγματεύεται πλέον στο 1:150.000 Rials (γράφημα), ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε το 25% της αξίας του – με τον πανικό να κορυφώνεται και με τη μαύρη αγορά συναλλάγματος να εκτοξεύεται στα ύψη.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Ενώ τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην κατάρρευση των νομισμάτων της Αργεντινής και της Τουρκίας, το Ιράν βυθίζεται στο χάος (πηγή) – με πτώση του νομίσματος του κατά 140% από τότε που οι Η.Π.Α. επέβαλλαν κυρώσεις, μόλις τέσσερις μήνες πριν, στα πλαίσια του χρηματοπιστωτικού πολέμου που διεξάγουν (ανάλυση). Οι κάτοικοι του δημιουργούν ουρές μπροστά από τα ανταλλακτήρια νομισμάτων (εικόνα), τα ράφια στα Σούπερ Μάρκετ έχουν αδειάσει, πολλά είδη βασικής διατροφής λείπουν, ενώ ακόμη και για να κλείσει κανείς ένα αεροπορικό εισιτήριο χρειάζεται ξένο νόμισμα.

Το δολάριο διαπραγματεύεται πλέον στο 1:150.000 Rials (γράφημα), ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε το 25% της αξίας του – με τον πανικό να κορυφώνεται και με τη μαύρη αγορά συναλλάγματος να εκτοξεύεται στα ύψη. Φυσικά η πολιτική ηγεσία κατηγορεί τις Η.Π.Α. για οικονομική επίθεση εναντίον της χώρας, στην οποία πλέον λείπουν ακόμη και οι πάνες για μωρά – αφού η παραγωγή τους βασίζεται κατά 70% σε εισαγόμενες πρώτες ύλες που έχουν ακριβύνει σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν τα εργοστάσια.

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×