Πανικός στο Ιράν – The Analyst
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΓΟΡΕΣ

Πανικός στο Ιράν

.

Το δολάριο διαπραγματεύεται πλέον στο 1:150.000 Rials (γράφημα), ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε το 25% της αξίας του – με τον πανικό να κορυφώνεται και με τη μαύρη αγορά συναλλάγματος να εκτοξεύεται στα ύψη.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Ενώ τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην κατάρρευση των νομισμάτων της Αργεντινής και της Τουρκίας, το Ιράν βυθίζεται στο χάος (πηγή) – με πτώση του νομίσματος του κατά 140% από τότε που οι Η.Π.Α. επέβαλλαν κυρώσεις, μόλις τέσσερις μήνες πριν, στα πλαίσια του χρηματοπιστωτικού πολέμου που διεξάγουν (ανάλυση). Οι κάτοικοι του δημιουργούν ουρές μπροστά από τα ανταλλακτήρια νομισμάτων (εικόνα), τα ράφια στα Σούπερ Μάρκετ έχουν αδειάσει, πολλά είδη βασικής διατροφής λείπουν, ενώ ακόμη και για να κλείσει κανείς ένα αεροπορικό εισιτήριο χρειάζεται ξένο νόμισμα.

Το δολάριο διαπραγματεύεται πλέον στο 1:150.000 Rials (γράφημα), ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες έχασε το 25% της αξίας του – με τον πανικό να κορυφώνεται και με τη μαύρη αγορά συναλλάγματος να εκτοξεύεται στα ύψη. Φυσικά η πολιτική ηγεσία κατηγορεί τις Η.Π.Α. για οικονομική επίθεση εναντίον της χώρας, στην οποία πλέον λείπουν ακόμη και οι πάνες για μωρά – αφού η παραγωγή τους βασίζεται κατά 70% σε εισαγόμενες πρώτες ύλες που έχουν ακριβύνει σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν τα εργοστάσια.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading