Η διπλή, μαύρη επέτειος – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η διπλή, μαύρη επέτειος

Γερμανία,-Ρωσία,-διακοπή-επικοινωνίας,-έχθρα

Εκατό χρόνια μετά το ξεκίνημα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, η σκιά του τρίτου φαίνεται να πλανάται στον ουρανό της Ευρώπης – ενώ 120 χρόνια μετά τον πόλεμο της Ιαπωνίας με την Κίνα, οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνονται ξανά

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Σήμερα είναι η επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη (28.07.1914) του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου (άρθρο), οι απώλειες του οποίου σε ανθρώπινες ζωές ήταν τρομακτικές –  9.700.000 στρατιώτες και 8.900.000 Πολίτες, συνολικά 18.600.000 άνθρωποι.

Είναι επίσης η 120η επέτειος (1.08.1894) του πρώτου σινο-ιαπωνικού πολέμου: ενός πολέμου μεταξύ της κινεζικής δυναστείας των Qing, καθώς επίσης της ιαπωνικής Meiji, τον οποίο έχασε η Κίνα –  γεγονός που τη «βαραίνει» έκτοτε σε μεγάλο βαθμό.

Τη «μαύρη αυτή επέτειο» επέλεξε το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», για να «στολίσει» το εξώφυλλο του με την εικόνα των θυμάτων της μοιραίας πτήσης ΜΗ17. Προφανής στόχος του είναι η χειραγώγηση της γερμανικής κοινής γνώμης, έτσι ώστε να τοποθετηθεί εναντίον της Ρωσίας – η οποία ενοχοποιείται αυθαίρετα, για την κατάρριψη του πολιτικού αεροσκάφους (έχει τοποθετηθεί εναντίον του κ. Putin συχνά στο παρελθόν, ενώ δεν είναι το μοναδικό, όπως συμπεραίνεται από την εικόνα που ακολουθεί).

 .

POUTIN-3-Mags

Εξώφυλλα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel – αποκορύφωμα το εξώφυλλο όπου απεικονίζονται τα θύματα της πτήσης MH17,  με λεζάντα «Σταματήστε τον Putin τώρα!» – αναλαμβάνοντας αυθαίρετα το ρόλο του κριτή της μοιραίας πτήσης, χωρίς ακόμη να έχουν υπάρξει στοιχεία που αποδεικνύουν πως το «λάθος» ήταν της Ρωσίας. Το εξώφυλλο πάνω δεξιά έχει λεζάντα «Ο εμπρηστής», ενώ αυτό κάτω δεξιά γράφει «Ο ημι-ισχυρός», ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1950 και χαρακτήριζε ομάδες νέων με έντονα επιθετικό φρόνημα – νταήδες / ψευτοπαλίκαρα.

.

Ο τίτλος του περιοδικού «Σταματήστε τον Putin τώρα!» θυμίζει, σύμφωνα με ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, το ναζιστικό αντισημιτικό και ρατσιστικό περιοδικό «Der Sturmer» – το οποίο χρησιμοποιούσε, ανάλογα προπαγανδιστικά, τέτοιες εικόνες στα εξώφυλλα του.

Σε κάθε περίπτωση, το περιοδικό φαίνεται να «ρίχνει λάδι στη φωτιά» ή βενζίνη στην πυρκαγιά που απειλεί να ξεσπάσει ξανά στην Ευρώπη – γνωρίζοντας ότι η έχθρα της Γερμανίας με τη Ρωσία, αποτέλεσε μία από τις βασικότερες αιτίες του πολέμου.

Μίας καταστροφικής σύρραξης (γράφημα), η οποία οδήγησε στο τέλος τους τέσσερις αυτοκρατορίες – ενώ τοποθέτησε τα θεμέλια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

 .

Ευρώπη και Μ. Ανατολή το 1914

Ευρώπη και Μ. Ανατολή το 1914 – Από το γράφημα θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως το «εμπόδιο» της ένωσης Ρωσίας-Ευρώπης υπήρξε τότε (όπως και ίσως σήμερα) η ευρύτερη Γερμανία.

.

Στη διαδικτυακή σελίδα τώρα του περιοδικού, στην οποία πολύ συχνά εμφανίζονται «προπαγανδιστικά» άρθρα εναντίον της Ρωσίας, υπήρξε πρόσφατα ένα κείμενο «για την/ή της» μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας (πηγή) – «για ή από» την BND, η οποία θεωρείται πως ιδρύθηκε από τους Ναζί, ενώ ελέγχεται σήμερα απόλυτα από τις Η.Π.Α.

Όταν βέβαια μία πληροφορία της BND «λανσάρεται» δημόσια από το «Spiegel», τότε δεν πρόκειται για μία δημοσιογραφική επιτυχία – αλλά για μία στοχευόμενη «πολιτική δημοσίευση», εκ μέρους της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας.

Στα πλαίσια αυτά, φαίνεται πως ο σκοπός του άρθρου είναι η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας – κάτι που έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με τη Συρία, όταν το ίδιο περιοδικό έγραφε πως, με βάση τις πληροφορίες του από την BND, το καθεστώς Assad είχε φτάσει στο τέλος του.

Σε ένα άλλο άρθρο του περιοδικού (πηγή) αναφερόταν ότι, ο γερμανικός λαός υποστηρίζει στο σύνολο του τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα κόστιζε θέσεις εργασίας στη χώρα του! Τα συμπεράσματα του κειμένου στηρίζονταν σε μία δήθεν δημοσκόπηση, για την οποία δεν υπήρχαν κανενός είδους πληροφορίες, παρά μόνο το αποτέλεσμα.

Το επικίνδυνο βέβαια στην προκειμένη περίπτωση είναι το ότι, αυτού του είδους τα ψέματα και η προπαγάνδα θα μπορούσαν να στοιχίσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία, να οδηγήσουν σε εξτρεμιστικά υψηλές τιμές την ενέργεια, να βυθίσουν σε μία άνευ προηγουμένου κρίση την Ευρώπη (φυσικά και τη Ρωσία), καθώς επίσης να προκαλέσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο – ο οποίος, με δεδομένη τη συντριπτική υπεροχή των Η.Π.Α. απέναντι στη Ρωσία, αφήνει δυστυχώς μία και μοναδική δυνατότητα άμυνας στον Putin: τον πυρηνικό πόλεμο (άρθρο).

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.