Η ενεργειακή ληστεία των Ελλήνων – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η ενεργειακή ληστεία των Ελλήνων

.

Το σημαντικότερο είναι να σταματήσει η ληστεία των Ελλήνων από το ενεργειακό καρτέλ που κερδοσκοπεί ασύστολα στο χρηματιστήριο Χατζηδάκη – καθώς επίσης η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, όπου μόνο τα δύο διυλιστήρια είχαν καθαρά κέρδη σχεδόν 1,6 δις € τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Επίσης, να αποσυνδεθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει με την Ισπανία και την Πορτογαλία – με αποτέλεσμα οι τιμές εκεί να είναι τουλάχιστον τρεις φορές χαμηλότερες. Τέλος, να λειτουργήσουν σωστά όλα τα λιγνιτικά μας εργοστάσια – καθώς επίσης να επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ.

.

Κοινοβουλευτική Εργασία

Επιγραμματικά στο νομοσχέδιο, αφού το ανέλυσε ο εισηγητής μας, μας έκανε εντύπωση γιατί η οδηγία δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη στις Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και ειδικά στην Ιρλανδία – αφού πολλές εταιρίες του ψηφιακού κλάδου έχουν εκεί υποκαταστήματα, όπως για παράδειγμα η Facebook, Google ή η Microsoft.

Επίσης, γιατί καθυστέρησε και γιατί κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όταν, όσον αφορά το ψηφιακό εμπόριο, έχει νομοθετήσει πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης – με το νόμο 4933/2022 περί προστασίας των καταναλωτών που περιλαμβάνει και ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς επίσης αναφορές ειδικά σε αγορές από επιγραμμικές πλατφόρμες.  

Θα ήθελα να αναφερθώ τώρα με τη σειρά μου στις διαδόσεις που κυκλοφορούν – σχετικά με τη δήθεν συνεργασία της ΕΛ με τη ΝΔ.

Προφανώς η πηγή τους είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Εν πρώτοις, επειδή έχασε τη δυνατότητα συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ, λόγω του απαράδεκτου σκανδάλου των υποκλοπών – για το οποίο δυστυχώς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη ο προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός.  

Ακόμη χειρότερα, τη μετέθεσε στους δύο υφισταμένους του – κάτι που εάν συνέβαινε στον ιδιωτικό τομέα, εκ μέρους ενός διευθύνοντος συμβούλου, θα είχαν παραιτηθεί αμέσως όλα τα στελέχη της επιχείρησης του.

Θα ήταν αλήθεια ποτέ δυνατόν να συνεργασθούμε με ένα τέτοιο άτομο; Με κάποιον που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της θέσης του; Θα του είχαμε ποτέ εμπιστοσύνη;

Ακόμη χειρότερα με μία κυβέρνηση, (γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν είναι συνώνυμη με το κόμμα), η οποία χρέωσε τη χώρα μας πάνω από 30 δις € μέσα σε τρία μόλις χρόνια, όσο καμία άλλη στο παρελθόν;

Που δεν έχει μάθει ακόμη ότι, η ανάπτυξη που στηρίζεται στην κατανάλωση με δανεικά, όπως ακριβώς τη δεκαετία πριν το 2009, οδηγεί σε νέα χρεοκοπία και σε νέα μνημόνια;   

Με μία κυβέρνηση που παράγει μόνο ελλείμματα και χρέη, ενώ ξεπουλάει την Ελλάδα; Που θριαμβολογεί για τις ξένες επενδύσεις, όταν προέρχονται κυρίως από την επιτάχυνση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, σε εξευτελιστικές τιμές; 

Με μία κυβέρνηση που αποκρύπτει από τους Έλληνες το γεγονός ότι, ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου, οι πραγματικές επενδύσεις δηλαδή που παράγουν πλούτο και ευημερία, είναι κατά 50% χαμηλότερες από αυτές πριν το 2009, ενώ δεν καλύπτουν καν τις αποσβέσεις; 

Με μία κυβέρνηση που ο ένας υπουργός κοροϊδεύει τον άλλον και οι δυο μαζί τους φορολογουμένους Πολίτες, όπως στο θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας;

Με μία κυβέρνηση που σπατάλησε 43,3 δις € με δανεικά για τα αχρείαστα lockdowns ή το 29,5% του ΑΕΠ μας της διετίας 2020/21, στηρίζοντας με μόλις 183 εκ. € τον πρωτογενή μας τομέα;

Που τώρα δηλώνει πως θα δαπανήσει ακόμη 10 δις € ή πάνω από το 5% του ΑΕΠ μας, στην ουσία για να στηρίξει το καρτέλ της ενέργειας, όταν η πάμπλουτη Γερμανία μόλις 1,7%;

Που δεν καταλαβαίνει ότι, η λύση δεν είναι τα επιδόματα ελεημοσύνης που αυξάνουν τον πληθωρισμό, αλλά η αναλογική μείωση του ΦΠΑ που μειώνει τόσο τις τιμές, όσο και τον πληθωρισμό;

Έναν πληθωρισμό που εξαθλιώνει τους εργαζομένους, ενώ κλέβει από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πάνω από 17 δις € ετησίως, εν αγνοία των περισσοτέρων;

Με μία κυβέρνηση που θριαμβολογεί για το ρυθμό ανάπτυξης, όταν γνωρίζει πως οφείλεται στον πληθωρισμό και στη συγκυριακή άνοδο του τουρισμού, σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο;  

Που διενήργησε μία μεγαλοπρεπή κυβίστηση στο θέμα της Μακεδονίας, ενώ δεν τόλμησε να δρομολογήσει την εξεταστική που προτείναμε για τη συμφωνία των Πρεσπών; Ούτε καν αυτή για το πρώτο εξάμηνο του 2015 που είχε υποσχεθεί και τη ζητήσαμε επανειλημμένα; 

Κατά δεύτερο λόγο βέβαια, οι κυβερνητικές διαδόσεις οφείλονται στην τεράστια δυναμική της ΕΛ στην κοινωνία, την οποία θέλει να εμποδίσει – επειδή οι Έλληνες έχουν πια συνειδητοποιήσει πως έχουμε τόσο τις λύσεις, όσο και τις ικανότητες να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.

Ότι μπορούμε να ανακτήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία της πατρίδας μας – χωρίς την οποία δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία.

Πως είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε την εθνική υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια που αξίζει στους Πολίτες μίας πάμπλουτης, πολλαπλά προικισμένης χώρας – όπως ασφαλώς είναι η Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, μας ξένισε σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος μίας ιδιόρρυθμης εφημερίδας, για να μην τη χαρακτηρίσουμε διαφορετικά – σύμφωνα με την οποία η ΕΛ είναι ένα ακροδεξιό κόμμα.

Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να έχει σχηματίσει τέτοια εντύπωση, μετά από τόσον καιρό που είμαστε στο Κοινοβούλιο, φαίνεται καθαρά πως ο στόχος της είναι να επιτεθεί στην ΕΛ – δειλά και ανήθικα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να συνεργασθούμε ούτε με τη ΝΔ, ούτε με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα της Τρόικα Εσωτερικού. Αν ήταν ποτέ δυνατόν, με εκείνα τα κόμματα  που  έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά την Ελλάδα – ενώ συνεχίζουν να την καταστρέφουν.

Μας αρκεί δε, όσον αφορά την αθλιότητα της εφημερίδας, το ότι η πολιτική μας ιδεολογία και αυτά που πιστεύουμε, είναι γνωστά σε πολλούς Έλληνες Πολίτες – οι οποίοι γίνονται συνεχώς περισσότεροι, μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Στους Έλληνες Πολίτες που γνωρίζουν πως η ΕΛ είναι ένα πατριωτικό κόμμα, το οποίο πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό – ενώ τοποθετείται εναντίον της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης, των Ολιγοπωλίων και των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Σε αυτούς που ξέρουν πολύ καλά πως οι μετανάστες χρησιμοποιούνται συχνά από εχθρικά κράτη ως όπλα – στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγουν εναντίον άλλων.

Από τις παγκόσμιες ελίτ δε, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη μείωση των μισθών των εγχωρίων εργαζομένων – καθώς επίσης για τη δημιουργία πολυπολιτισμικών, εύκολα ελεγχόμενων κοινωνιών.

Η ΕΛ απευθύνεται άλλωστε στους Έλληνες Πολίτες που έχουν καταλάβει πως έχουν πάψει πια να ισχύουν οι έννοιες δεξιά, κέντρο και αριστερά – αφού αυτό που έχει σημασία είναι η κοινή λογική και η υπεράσπιση του 99% των ανθρώπων, απέναντι σε ένα αχόρταγο 1% που θέλει να κατέχει τα πάντα και να έχει τους υπολοίπους δούλους του. 

Σε εκείνους που έχουν πεισθεί ότι, δεν μπήκαμε στη Βουλή για να διαιωνίσουμε τη διαφθορά του συστήματος – αλλά για να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην πατρίδα μας, στους Πολίτες της και στα παιδιά μας. 

Κλείνοντας, θα ήταν καλύτερα να ασχοληθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη περισσότερο με τα προβλήματα των Ελλήνων και λιγότερο με εμάς – πόσο μάλλον σε μία εποχή όπως η σημερινή, όπου  η ενεργειακή κρίση μαίνεται και η Ελλάδα είναι εντελώς ανοχύρωτη.

Εν προκειμένω, έχουμε επισημάνει τα τεράστια λάθη της κυβέρνησης, ενώ έχουμε καταθέσει επακριβείς και ρεαλιστικές προτάσεις – οι οποίες όμως θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα, αφού διαφορετικά δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το σημαντικότερο πάντως είναι να σταματήσει η ληστεία των Ελλήνων από το ενεργειακό καρτέλ που κερδοσκοπεί ασύστολα στο χρηματιστήριο Χατζηδάκη – καθώς επίσης η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, όπου μόνο τα δύο διυλιστήρια είχαν καθαρά κέρδη σχεδόν 1,6 δις € τους πρώτους έξι μήνες του έτους. 

Επίσης, να αποσυνδεθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει με την Ισπανία και την Πορτογαλία – με αποτέλεσμα οι τιμές εκεί να είναι τουλάχιστον τρεις φορές χαμηλότερες.

Τέλος, να λειτουργήσουν σωστά όλα τα λιγνιτικά μας εργοστάσια – καθώς επίσης να επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.