Η ανατομία του εγκλήματος – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η ανατομία του εγκλήματος

,

.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο (πηγή), η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στη Μεσόγειο, όσον αφορά τις καμένες εκτάσεις το 2001, με 933.690 στρέμματα έως τις 8 Αυγούστου του 2021 – με πρώτη την Τουρκία (1,6 εκ. στρέμματα), δεύτερη την Ιταλία (1 εκ. στρέμματα) και τέταρτη την Ισπανία με 400.000 στρέμματα (γράφημα).

Εν πρώτοις βέβαια φαίνεται σαν μία «καλή επίδοση», συγκριτικά με τις δύο πρώτες χώρες – κάτι που όμως δεν ισχύει, εάν μετρήσουμε όπως πρέπει τα καμένα, ως ποσοστό επί της συνολικής έκτασης της κάθε χώρας. Εν προκειμένω έχουμε τα εξής στον πίνακα που ακολουθεί.

Όπως διαπιστώνεται από τον πίνακα, η Ελλάδα είναι μακράν στην πρώτη θέση – ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζονται, από την κυβέρνηση των εγκληματικά ανεύθυνων. Οι ζημίες δε που ο πρωθυπουργός θέλει να καλύψει με 500 εκ. €, εμπαίζοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο τους Έλληνες, υπολογίζονται έως τις 8 Αυγούστου στα 23,3 δις € (πηγή).

Από την άλλη πλευρά, εάν συγκρίνει κανείς το μέσον όρο των ετών 2002-2020 στη γκρίζα στήλη όσον αφορά την Ελλάδα, με τους μόλις 7 μήνες του 2021, θα διαπιστώσει πόσο μεγάλο είναι το έγκλημα που συμβαίνει σήμερα – το οποίο προσπαθεί να υποβαθμίσει ο πρωθυπουργός, καλύπτοντας το πίσω από μία συγνώμη. Δεν γνωρίζουμε όμως όλοι μας την παροιμία, κατά την οποία «από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο;»

Σβήνεται με μία συγνώμη η ζημία 23,3 δις € που προκάλεσε στην πατρίδα μας, εκτός από την εξοργιστική απώλεια της χλωρίδας και της πανίδας; Πώς είναι δυνατόν να αναγγέλλει σήμερα προληπτικά μέτρα, έχοντας την εμπειρία των πυρκαγιών στην Ηλεία που παρεμπιπτόντως ακόμη αναζητούνται τα χρήματα του ταμείου Μολυβιάτη, στο Μάτι κοκ.;

Σήμερα, αφού έχει καεί ήδη η μισή Ελλάδα, οπότε αυτό που απαιτείται είναι η λήψη προληπτικών μέτρων για τις επερχόμενες πλημύρες; Πώς να αντέξει ένας λαός τόση ανικανότητα; Ειδικά μετά από 12 χρόνια οδυνηρών μνημονίων, μέσω των οποίων υποθηκεύθηκε η χώρα, ενώ δρομολογείται η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της;


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.