Η διπλή ήττα της Τουρκίας – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διπλή ήττα της Τουρκίας

.

Εάν η Ελλάδα λειτουργήσει έξυπνα, προσπαθώντας να μετατρέψει το πρόβλημα σε ευκαιρία, θα καταφέρει να επιτύχει μία διπλή νίκη: αφενός μεν να υποστεί μία μεγάλη ήττα η Τουρκία που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή του δικτάτορα της, κάτι που επιθυμεί η πλειοψηφία των Πολιτών της χώρας του, αφετέρου να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, την οποία παρέδωσαν αμαχητί στους Γερμανούς οι δύο πατριδοκτόνοι – κάτι που προϋποθέτει την επίλυση του προβλήματος του θηριώδους δημοσίου χρέους της, με το οποίο είναι δεμένη «πισθάγκωνα». Με απλά λόγια, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τον έλεγχο της πατρίδας μας πίσω – ενώ έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού ο βασικός ένοχος για το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγηθήκαμε, δεν είναι άλλος από τη Γερμανία και τα καταστροφικά μνημόνια που μας επέβαλλε. Ο έλεγχος αυτός που οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα των κυβερνήσεων μας, δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του δημοσίου χρέους – το οποίο θα επιτρέψει την αντίστοιχη του κόκκινου ιδιωτικού. Εάν όμως δεν ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία στην οικονομία, με την ευκαιρία της τουρκικής προκλητικότητας που καθιστά σημαντική τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας για τη Δύση και την τουρκική νομισματική κρίση, θα υποστούμε μεγάλες εδαφικές απώλειες, εκτός από οικονομικές – αφού διαφορετικά δεν είναι δυνατές οι επενδύσεις στην άμυνα, στην ασφάλεια κοκ., ενώ οι νέοι Έλληνες θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, με τα κενά να συμπληρώνονται από τους παράνομους μετανάστες που ήδη πλημμυρίζουν την Ελλάδα.

.

Άποψη

Εισαγωγικά, σύμφωνα με ρωσική ιστοσελίδα τα εξής: “Είναι γνωστό ότι στις 13 Αυγούστου, η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού Λήμνος ήλθε  σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που φρουρούσε το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis – το οποίο διεξήγαγε έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ κοντά στο νησί του Καστελόριζου. Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis καταστρέφοντας τα καλώδια του εξοπλισμού του” (πηγή).

Με βάση δε μία ελληνική, τα παρακάτω: “Ο Έλληνας αντιπλοίαρχος, κυβερνήτης του «Λήμνος», κατάφερε να εμβολίσει κάθετα το Kemal Reis – με αποτέλεσμα να του διαλύσει σχεδόν τη δεξιά πλευρά. Πρόκειται για αριστοτεχνική μανούβρα που ελάχιστοι καπετάνιοι στον κόσμο μπορούν να την επιχειρήσουν με σκάφη τέτοιας ηλικίας – καταστρέφοντας το τουρκικό πλοίο” (πηγή).

Όλα αυτά σημαίνουν, εάν διαβάσει κανείς αναλυτικά τα δύο άρθρα πως ο πόλεμος με την Τουρκία, αναπόφευκτος όπως είχαμε αναφέρει (πηγή), εάν όχι αναγκαίος για τους λόγους που παραθέσαμε (πηγή), ξεκίνησε ήδη – ενώ σε τέτοιου είδους πολέμους, εάν εξελιχθούν σε μετωπικούς, δεν υπάρχουν ποτέ κερδισμένοι, αλλά μόνο χαμένοι, αφού οι μεγάλες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν και τις δύο χώρες, όπου και όπως μπορέσουν.

Εν προκειμένω, η Γερμανία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Τουρκίας, μποϋκοτάροντας το ψήφισμα που ζήτησε η Ελλάδα από την ΕΕ (πηγή), η Ιταλία επίσης έχοντας μικρότερα μεν, αλλά ανάλογα συμφέροντα στην Τουρκία με τη Γερμανία, ενώ η Γαλλία έχει τοποθετηθεί υπέρ της Ελλάδας – όπως πιθανότατα η Μ. Βρετανία, οι Η.Π.Α., το Ισραήλ και η Αίγυπτος, με βάση τις δηλώσεις και τις ενέργειες της τελευταίας (ΑΟΖ). Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει μία προσεκτική στάση, όσον αφορά τις δηλώσεις της, διεξάγοντας ουσιαστικά «ανταρτοπόλεμο» – ενώ ο Τούρκος δικτάτορας συνεχίζει να προκαλεί, παρά τη διπλή ήττα του στις δύο καλυμμένες συγκρούσεις.

Με κριτήριο τώρα τη συμπεριφορά του που έχουμε αναφέρει πως θυμίζει «ψυχοπαθή χαρτοπαίκτη», θα αυξήσει το «ποντάρισμα» του – κλιμακώνοντας τις επιθετικές ενέργειες του εντός της θαλάσσιας επικράτειας μας, πριν ψηφισθεί από τα δύο Κοινοβούλια η συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, η οικονομία της χώρας του ευρίσκεται στην άκρη του γκρεμού (ανάλυση)θυμίζοντας πως κατά τους Αρχαίους Έλληνες η ύβρις τιμωρείται, ενώ η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας ήταν ξεκάθαρα μία πράξη «ύβρις».

Τι σημαίνει ύβρις; Απλούστατα όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της Πολιτείας, κυρίως όμως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο που επέβαλλε όρια στην ανθρώπινη δράση, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ύβρη» – δηλαδή, παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και την εξόργιση τους, οπότε την τιμωρία του.

Συνεχίζοντας, εάν η Ελλάδα λειτουργήσει έξυπνα, προσπαθώντας να μετατρέψει το πρόβλημα σε ευκαιρία, θα καταφέρει να επιτύχει μία διπλή νίκη: αφενός μεν να υποστεί μία μεγάλη ήττα η Τουρκία που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή του δικτάτορα της, κάτι που επιθυμεί η πλειοψηφία των Πολιτών της χώρας του, αφετέρου να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, την οποία παρέδωσαν αμαχητί στους Γερμανούς οι δύο πατριδοκτόνοι (ανάλυση) – κάτι που προϋποθέτει την επίλυση του προβλήματος του θηριώδους δημοσίου χρέους της, με το οποίο είναι δεμένη «πισθάγκωνα».

Με απλά λόγια, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τον έλεγχο της πατρίδας μας πίσω – ενώ έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού ο βασικός ένοχος για το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγηθήκαμε, δεν είναι άλλος από τη Γερμανία και τα καταστροφικά μνημόνια που μας επέβαλλε (άρθρο). Ο έλεγχος αυτός που οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα των κυβερνήσεων μας, δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του δημοσίου χρέους – το οποίο θα επιτρέψει την αντίστοιχη του κόκκινου ιδιωτικού.

Με δεδομένο δε το ότι, το δημόσιο χρέος  θα εκτοξευθεί στο 225% του ΑΕΠ μας στα τέλη του έτους παρά το ξεπούλημα των πάντων και τη θηριώδη φορολογία, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο – ενώ απαιτείται η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, έτσι ώστε να παραμείνει χαμηλότερο του 100% του ΑΕΠ. Ήδη η Αργεντινή δρομολογεί για δεύτερη φορά μετά το 2000 μία μεγάλη διαγραφή – αφού οι δανειστές της κατανοούν πως δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει, ενώ η κυβέρνηση της αρνείται να θυσιάσει τους Πολίτες της, όπως όλες δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2010.

Ολοκληρώνοντας, εάν δεν ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία στην οικονομία, με την ευκαιρία της τουρκικής προκλητικότητας που καθιστά σημαντική τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας για τη Δύση και την τουρκική νομισματική κρίση, θα υποστούμε μεγάλες εδαφικές απώλειες, εκτός από οικονομικές – αφού διαφορετικά δεν είναι δυνατές οι επενδύσεις στην άμυνα, στην ασφάλεια κοκ., ενώ οι νέοι Έλληνες θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, με τα κενά να συμπληρώνονται από τους παράνομους μετανάστες που ήδη πλημμυρίζουν την Ελλάδα. Γενικότερα δε οι μετανάστες στελεχώνουν τις περισσότερες επιχειρήσεις μας, αγοράζουν τα σπίτια μας κλπ. – με τελικό αποτέλεσμα την αλλοίωση της κοινωνίας μας και τη διευκόλυνση του ελέγχου της κυρίως από τη Γερμανία, με τους Έλληνες εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους της.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!