Η νέα γερμανική απάτη δισεκατομμυρίων – The Analyst
ΔΙΕΘΝΗ

Η νέα γερμανική απάτη δισεκατομμυρίων

.

Το ύψος της λογιστικής μόνο απάτης της WIRECARD υπολογίζεται στο 1,9 δις € – τεκμηριώνοντας πως τα ποσά του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής στη Γερμανία είναι τεράστια. Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι το πώς μπορούν να ανταγωνιστούν χώρες όπως η Ελλάδα, αυτά τα διεφθαρμένα κράτη που εκμεταλλεύονται τα πάντα – αποτελώντας άντρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οάσεις φοροδιαφυγής, κέντρα ανομίας και κάθε είδους εγκλημάτων. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι όμως το ότι, οι Έλληνες κατηγορούνται ως φοροφυγάδες και μάλιστα από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους – οι οποίες είναι φυσικά πιόνια των ξένων και ιδίως των Γερμανών. Αυτών που δεν θέλουν μόνο να καταστήσουν την Ελλάδα αποικία χρέους τους στο διηνεκές αλλά, επί πλέον, αποθήκη παράνομων μεταναστών – οι οποίοι αργότερα θα εργάζονται με μισθούς πείνας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα εξαγοράσουν οι Γερμανοί, σε εξευτελιστικές τιμές.

.

Επικαιρότητα

Η WIRECARD ήταν μέχρι πρόσφατα μία επιχείρηση αξίας πάνω από 20 δις €, εισηγμένη στο μεγάλο γερμανικό δείκτη DAX 30 – ενώ υπέβαλε ήδη αίτηση πτώχευσης, αφού οι μετοχές της είναι πλέον άχρηστες. Λιγότερο από δύο χρόνια πριν είχε αντικαταστήσει την COMMERZBANK στο μεγάλο δείκτη (γράφημα) – θεωρούμενη ως μία μεγάλη ευκαιρία από τους επενδυτές, μεταξύ άλλων λόγω της πρόσφατης τότε εισαγωγής της.

Εν τούτοις, αρκετοί είχαν αγοράσει CDS (=ασφάλεια έναντι πτώχευσης) της εταιρείας, έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση – με αποτέλεσμα να κερδίσουν τεράστια ποσά, όταν τα ασφάλιστρα εκτοξεύθηκαν στα ύψη (γράφημα). Στην ουσία πρόκειται για μία κορυφαία υπόθεση απάτης – ίσως για τη μεγαλύτερη λογιστική απάτη στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ο ρόλος των εποπτικών αρχών της Γερμανίας, όσον αφορά τη διασφάλιση των επενδυτών – όπου στην ουσία στήριξαν την εγκληματική οργάνωση των κερδοσκόπων που εκμεταλλεύθηκαν την άγνοια των υπολοίπων. Ειδικότερα, όταν ένας δημοσιογράφος των Financial Times υποπτεύθηκε την απάτη, η υπεύθυνη γερμανική υπηρεσία, η BaFin με έδρα το Μόναχο, προσπάθησε να τον εμποδίσει – παρά το ότι επρόκειτο για μία τεράστια απάτη ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στην οποία συμμετείχαν αρκετές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές τράπεζες της Ευρώπης.

Μεταξύ αυτών των τραπεζών συμπεριλαμβάνεται η DANSKE Bank του άλλου εντιμότατου κράτους: της Δανίας. Του βασιλείου της διαφθοράς, όπως το είχαμε τότε ονομάσει (ανάλυση) – το οποίο διευκόλυνε μεταξύ άλλων την εξαγωγή λαθραίου συναλλάγματος από τη Ρωσία. Φυσικά δεν λείπει η άλλη γερμανική συμμορία, η Deutsche Bank, που έχει χαρακτηρισθεί από την αστυνομία της χώρας της ως εγκληματική οργάνωση.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος τώρα της ΕΕ, υπεύθυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο γνωστός Dombrovskis που δεν έχει χάσει ευκαιρία να επιπλήττει την Ελλάδα, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης – η οποία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το σύστημα ελέγχου των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Όπως δήλωσε, η ΕΕ θα διερευνήσει τη γερμανική εποπτική αρχή – υποπτευόμενη παράβαση των κανόνων.

Το ύψος της λογιστικής μόνο απάτης υπολογίζεται στο 1,9 δις € – τεκμηριώνοντας πως τα ποσά του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής στη Γερμανία είναι τεράστια. Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι το πώς μπορούν να ανταγωνιστούν χώρες όπως η Ελλάδα αυτά τα διεφθαρμένα κράτη που εκμεταλλεύονται τα πάντα – αποτελώντας άντρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οάσεις φοροδιαφυγής, κέντρα ανομίας και κάθε είδους εγκλημάτων.

Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι όμως το ότι, οι Έλληνες κατηγορούνται ως φοροφυγάδες και μάλιστα από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους – οι οποίες είναι δυστυχώς πιόνια των ξένων και ιδίως των Γερμανών. Αυτών που δεν θέλουν μόνο να καταστήσουν την Ελλάδα αποικία χρέους τους στο διηνεκές αλλά, επί πλέον, αποθήκη παράνομων μεταναστών – οι οποίοι αργότερα θα εργάζονται με μισθούς πείνας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα εξαγοράσουν οι Γερμανοί, με εξευτελιστικές τιμές.

Μέσω δε του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας που έχει αφελληνιστεί πια, λαμβάνοντας πρόσφατα 25 δις € από την ΕΚΤ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των τραπεζών, χωρίς όμως να δανείζει την πραγματική οικονομία, θα εξαγοράσουν όλα τα σπίτια και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων – χρησιμοποιώντας κάθε είδους απάτη, στην οποία είναι συνηθισμένοι όπως φάνηκε και από τη WIRECARD.

Δυστυχώς όμως οι Έλληνες ευρίσκονται σε κατάσταση σοκ, μετά τις αλλεπάλληλες προδοσίες των κυβερνήσεων τους, αδυνατώντας να αντιδράσουν – ενώ χειραγωγούνται από μία ακόμη κυβέρνηση που τους «πουλάει» επαίσχυντα αισιοδοξία, όταν την ίδια στιγμή οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading