Η λύση των λύσεων και η κομματική συμπαιγνία – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η λύση των λύσεων και η κομματική συμπαιγνία

.

Η ΕΚΤ φαίνεται πως μελετάει μία παραλλαγή της λύσης που προτείναμε το 2012 – συζητώντας τη μετάθεση του υπερβάλλοντος δημοσίου χρέους που δεν θέλει μεν να διαγραφεί, αλλά είναι αδύνατον να αποπληρωθεί, σε μία ειδική κατηγορία ειδικής μεταχείρισης. Ειδικότερα, τα μέρη του δημοσίου χρέους που έχουν αγοραστεί στα πλαίσια των προγραμμάτων APP και PEPP από την ΕΚΤ, ύψους 2,05 τρις € έως σήμερα, τα κρατικά ομόλογα δηλαδή, σχεδιάζεται να μην υπολογίζονται από τη EUROSTAT στο δημόσιο χρέος – οπότε στην ουσία να παγώσουν. Ευχόμαστε και ελπίζουμε λοιπόν να επιλεγεί αυτή η λύση από την ΕΚΤ, η μοναδική που υπάρχει. Κυρίως όμως να δοθεί ένα τέλος στη γερμανική κυριαρχία όσον αφορά την ΕΕ – προτού οδηγηθεί η ήπειρος μας σε νέες περιπέτειες, όπως το 1914 και το 1940 από την ίδια αμετανόητη χώρα που δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Επίσης να κατανοήσουν επιτέλους οι Έλληνες την ύπουλη συμπαιγνία των τριών κομμάτων εις βάρος τους – έτσι ώστε να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία και να μην τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους.   

.

Άποψη

Πολλά χρόνια πριν, το 2012, είχαμε αναφερθεί στη μοναδική λύση που υπήρχε και συνεχίζει βέβαια να υπάρχει, για τη συνέχιση της Ευρωζώνης – το πάγωμα μέσω της ΕΚΤ ενός σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους των κρατών-μελών (ανάλυση), έτσι ώστε να γίνει εφικτή η επίλυση του δεύτερου μεγάλου προβλήματος: του ιδιωτικού χρέους, το οποίο είναι τεράστιο ακόμη και σε χώρες που δεν υποψιαζόμαστε, όπως η Ολλανδία (πηγή) και η Σουηδία.

Έκτοτε βέβαια η οικονομία της Ελλάδας έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών, εάν όχι ενδοτικών πολιτικών των κυβερνήσεων της – από τους εθνοκτόνους που υπέγραψαν το PSI (ανάλυση), έως τους κατ’ επίφαση αριστερούς που έκλεισαν τις τράπεζες αφελληνίζοντας τες, αντέστρεψαν παράνομα το δημοψήφισμα, επικύρωσαν το τρίτο μνημόνιο, ενώ έδωσαν γη και ύδωρ τους Γερμανούς χαρίζοντας τους το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, την ΑΑΔΕ κλπ.

Ανερυθρίαστα δυστυχώς, χωρίς καμία ντροπή δηλαδή, ενώ το κατάντημα τους συνεχίζεται, αφού διαπιστώνεται πια από παντού πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε και η ΝΔ εφαρμόζει (πηγή) – από την αντεθνική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας έως τις διεθνείς συμβάσεις, την εξόρυξη των ενεργειακών μας αποθεμάτων που μάλλον έχουν επίσης ξεπουληθεί στους Γερμανούς κοκ. Το γεγονός δε της συνεργασίας των τριών κομμάτων που οδήγησαν την Ελλάδα τουλάχιστον είκοσι χρόνια πίσω (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο κατήφορος συνεχίζεται, είναι αδιαμφισβήτητο – ενώ οι δήθεν αντιδικίες μεταξύ τους είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού θεωρούν «πρόβατα» τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Οκτώ χρόνια τώρα αργότερα και ενώ η Γερμανία έχει γίνει οικονομικά πανίσχυρη, όταν η γαλλική οικονομία, η ιταλική και η ισπανική ευρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ανάλυση) η ΕΚΤ φαίνεται πως μελετάει μία παραλλαγή της λύσης που προτείναμε – συζητώντας τη μετάθεση του υπερβάλλοντος δημοσίου χρέους που δεν θέλει μεν να διαγραφεί, αλλά είναι αδύνατον να αποπληρωθεί, σε μία ειδική κατηγορία ειδικής μεταχείρισης. Ειδικότερα, τα μέρη του δημοσίου χρέους που έχουν αγοραστεί στα πλαίσια των προγραμμάτων APP και PEPP από την ΕΚΤ, ύψους 2,05 τρις € έως σήμερα, τα κρατικά ομόλογα δηλαδή, σχεδιάζεται να μην υπολογίζονται από τη EUROSTAT στο δημόσιο χρέος (πηγή) – οπότε στην ουσία να παγώσουν.

Το ενδεχόμενο αυτό, η πρόταση καλύτερα που έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς, είναι εν γνώσει των κεντρικών τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας – ενώ αποτελεί ένα έμμεσο «κούρεμα» των δημοσίων χρεών, με κανέναν απολύτως κίνδυνο για το ευρώ. Με απλά λόγια, αυτά τα 2,05 τρις € θα αύξαναν την ποσότητα χρήματος της Ευρωζώνης, προκαλώντας έναν ανάλογο πληθωρισμό – ο οποίος όμως σήμερα, λόγω της πανδημίας και του αποπληθωρισμού που υπάρχει ήδη σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ελλάδα, θα συνέχιζε να είναι κάτω του 2% που προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συμφωνίες.

Φαίνεται λοιπόν πως όλοι καταλαβαίνουν ότι, το πρόγραμμα των 750 δις € της Κομισιόν δεν πρόκειται να βοηθήσει καμία χώρα, ούτε φυσικά η διαρκής αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ – η οποία, έως τα τέλη του 2020, θα κατέχει  το 20% του χρέους της Ιταλίας με αποτέλεσμα, εάν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ αδυνατώντας να επιβιώσει, παράλληλα με την αθέτηση πληρωμών απέναντι στη Γαλλία, στο μεγαλύτερο πιστωτή της ή/και στην ΕΚΤ, θα προκληθεί χρηματοπιστωτικό χάος εκτός από τη διάλυση της νομισματικής ένωσης.

Συνεχίζοντας, προφανώς οι προτάσεις δεν αποτελούν αποφάσεις – ενώ κανένας δεν γνωρίζει εάν θα τις αποδεχθεί ο αδιαφιλονίκητος πλέον κυρίαρχος της ΕΕ, η Γερμανία. Εν τούτοις, τεκμηριώνεται το μέγεθος της κακοδιαχείρισης των ελληνικών κυβερνήσεων που βιάστηκαν (συνεχίζουν να βιάζονται) να εκχωρήσουν τα πάντα – λίγο πριν εμφανιστούν οι λύσεις.

Για παράδειγμα, αφού υπεγράφη το PSI, όπου οι εθνοκτόνοι αναφέρονταν σε μία μεγάλη διαγραφή χρέους σε παρούσες αξίες, με κριτήριο το τότε ύψος των επιτοκίων, επενέβη η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων μειώνοντας κατακόρυφα τα επιτόκια – οπότε η δήθεν διαγραφή 180 δις € ήταν τελικά μόλις 50 δις € (πηγή), μεγάλο μέρος των οποίων επιβάρυνε τις τράπεζες μετατρέποντας τες σε ζόμπι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν συμπεριφέρεται ανάλογα, προδίδοντας με έναν τέτοιο επαίσχυντο τρόπο τους Πολίτες της – τους οποίους εμπαίζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, με έναν απίστευτα εξοργιστικό τρόπο.

Ολοκληρώνοντας, ευχόμαστε και ελπίζουμε να επιλεγεί αυτή η λύση από την ΕΚΤ, η μοναδική που υπάρχει. Κυρίως όμως να δοθεί ένα τέλος στη γερμανική κυριαρχία όσον αφορά την ΕΕ – προτού οδηγηθεί η ήπειρος μας σε νέες περιπέτειες, όπως το 1914 και το 1940 από την ίδια αμετανόητη χώρα που δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Επίσης να κατανοήσουν επιτέλους οι Έλληνες την ύπουλη συμπαιγνία των τριών κομμάτων εις βάρος τους – έτσι ώστε να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία και να μην τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.