Το καταστροφικό κλείδωμα της ελληνικής οικονομίας – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το καταστροφικό κλείδωμα της ελληνικής οικονομίας

.

Επειδή η Ελλάδα επέλεξε ανόητα το οριζόντιο κλείδωμα της οικονομίας της, ένα τεράστιο λάθος κατά την πλειοψηφία των οικονομολόγων, ενώ άργησε να καταθέσει ένα πρόγραμμα ανοίγματος διαπράττοντας επί πλέον τεράστια διαχειριστικά λάθη στον τουρισμό (με αποκορύφωμα τη στάση της προς τις Ιταλία και Βρετανία, αλλά και τις απαγορεύσεις σε ορισμένα νησιά της), η πτώση των τουριστικών εσόδων θα είναι μεγαλύτερη από όση θα ήταν φυσιολογική – οπότε οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες,

.

Επικαιρότητα

Στην τελευταία επερώτηση στη Βουλή, απαιτήσαμε ξανά τα εξής: “Ειδικά όσον αφορά το «κλείδωμα», θα επαναλάβουμε πως στη Δανία έχει ξεκινήσει έρευνα, αφενός μεν σχετικά με την αναλογικότητα των μέτρων που λήφθηκαν για την πανδημία, αφετέρου εξαιτίας του ότι, η πρωθυπουργός της το αποφάσισε μόνη της – λαμβάνοντας εκ των υστέρων την έγκριση της Βουλής.

Στην Ελλάδα βέβαια, όπου ακόμη και οι ΠΝΠ αποφασίζονται μονομερώς και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, ενώ έρχονται εκ των υστέρων στη Βουλή για την προσχηματική συζήτηση και ψήφιση τους, δεν λήφθηκε καθόλου η έγκριση της Βουλής ούτε καν εκ των υστέρων, ενώ δεν έχει απαιτηθεί καμία έρευνα – παρά το ότι τα ενδεχομένως δυσανάλογα μέτρα φαίνεται πως θα προκαλέσουν τεράστιες ζημίες στην οικονομία μας.

Θεωρούμε λοιπόν πως η διεξαγωγή μίας αντίστοιχης έρευνας με τη Δανία είναι απαραίτητη – για να μάθουμε τουλάχιστον με ποια κριτήρια αποφασίσθηκαν τόσο το κλείδωμα, όσο και τα υπόλοιπα μέτρα, καθώς επίσης εάν τηρήθηκε η νόμιμη αναλογικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι από δεκαετίες τώρα στην καραντίνα – όχι μόνο τώρα, λόγω της πανδημίας” (πηγή).

Πρόσφατα τώρα κατατέθηκε το παρακάτω εξώδικο, με αποδέκτη τον επιδημιολόγο (άρθρο) που φαίνεται πως ήταν αυτός που συνέστησε στην κυβέρνηση το κλείδωμα της οικονομίας μας – σύμφωνα με το οποίο τα εξής:  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών, οδός Ματρώζου 2 & Πιπεροπούλου.

ΠΡΟΣ

Σωτήριο Τσιόδρα, Ιατρό-Λοιμωξιολόγο, κάτοικο Αθηνών, εκ της ιδιότητάς του τού εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, οδός Αριστοτέλους αρ. 17.

____________________________________________

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, η επιδημιολόγος Μαρία Βαν Κερχόφε (Maria Van Kerkhove), ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. (Acting Head of Emerging Diseases), στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Υ., ανακοίνωσε ότι ο Π.Ο.Υ. κατέληξε, μετά από έρευνα εβδομάδων, συγκεντρώνοντας στοιχεία από όλες τις χώρες, στο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ (“Εξαιρετικά σπάνια”).

Όπως είναι τοις πάσι γνωστό, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για το lock down στη χώρα, με τις δραματικές συνέπειες που αυτό είχε σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, κατόπιν ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ.

Επίσης, και όλα τα επί μέρους μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19, προ, κατά τη διάρκεια, και μετά από το lock down, επιβλήθηκαν πάλι κατόπιν δικών σας εισηγήσεων.

Όπως επίσης είναι γνωστό, η απόφαση για το lock down ελήφθη επί τη βάση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, είτε αυτοί είχαν διαγνωσθεί είτε όχι. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις λοιμωξιολογίας, ότι το lock down και τα λοιπά μέτρα δεν ελήφθησαν για την προστασία μας από τους συμπτωματικούς αλλά από του Α-συμπτωματικούς, αφού είναι αυτονόητη η αυτοπροστασία μας από τους συμπτωματικούς, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις ιώσεων, της κοινής γρίπης αποτελούσης το πλέον χαρακτηριστικό και κλασικό παράδειγμα.

Πέραν των όσων έχουν έως τώρα λάβει χώρα, η καθημερινότητά μας και αυτή τη στιγμή που λαμβάνετε την παρούσα, έχει αποκλειστικά και σε όλα τα επίπεδά της διαμορφωθεί με βάση το ανωτέρω δεδομένο.

Παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Ο.Υ. περί της ΜΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, έλαβε χώρα προ δύο ήδη ημερών, εσείς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ, καίτοι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ προς τούτο.

Δεν έχετε λάβει θέση, καίτοι η δημόσια αυτή παραδοχή του Π.Ο.Υ., τις ανακοινώσεις και τις επιστημονικές θέσεις του οποίου επικαλείστο σταθερά καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να δικαιολογήσετε τις σχετικές εισηγήσεις σας προς την κυβέρνηση, έχει προφανέστατα ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Πέραν των κατακλυσμιαίων συνεπειών της για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ μέχρι σήμερα για το ΤΩΡΑ. Αλλάζει δραματικά σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ για τις σημερινές συνθήκες της ζωής μας, συνολικά και σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Παρά ταύτα, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, και δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. εξακολουθούμε και ζούμε υπό συνθήκες μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Σας καλώ όπως απαντήσετε ΕΓΓΡΑΦΩΣ εάν υιοθετείτε το περιεχόμενο της δημόσιας ανακοίνωσης του Π.Ο.Υ. περί μη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

Σε περίπτωση που την υιοθετείτε, να μου απαντήσετε για ποιο λόγο δεν έχετε έως τώρα παρέμβει προς την κατεύθυνση της ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΟΥΝ επί τη βάση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

Εάν θεωρείτε ότι η επιστημονική ως άνω θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι εσφαλμένη, να αναφέρετε τους ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ για τους οποίους την απορρίπτετε, δεδομένου ότι έως σήμερα όλες τις εισηγήσεις τις κάνατε ακολουθώντας τις επιστημονικές θέσεις του Π.Ο.Υ.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αναλόγως του περιεχομένου της εγγράφου απαντήσεώς σας, επί των συνθηκών υπό τις οποίες εισηγηθήκατε το lock down, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ., ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, ότι ήταν σε εξέλιξη σχετική έρευνα του Π.Ο.Υ. προκειμένου να αποφανθεί επιστημονικά επ’ αυτού, και ότι ήδη προ δύο ημερών κατέληξε σε ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ να είναι ότι εν τέλει ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ, και ότι ως εκ τούτου η απόφαση για το lock down ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ, με τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή είχε σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και στον ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στον κ. Σωτήριο Τσιόδρα, κάτοικο Αθηνών, οδός Αριστοτέλους αρ. 17, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2020 (πηγή)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!