Το θράσος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το θράσος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό

.

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν εξήγησε γιατί οι 9 στους 10 που στέλνει στα σύνορα της είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί – σε καμία περίπτωση λοιπόν μετανάστες από τη Συρία, τους οποίους ο ίδιος διώχνει από τα εδάφη τους με τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του Assad. Έναν πόλεμο που έχει χάσει, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα του, από τη στιγμή εκείνη και μετά που η Ρωσία στήριξε το καθεστώς της Συρίας – ενώ ποτέ η Ρωσία δεν ήταν σύμμαχος των Τούρκων.

.

Επικαιρότητα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την αποτυχία του στον Έβρο και στα νησιά, παρά τους εγκληματίες, ισλαμιστές, τρομοκράτες και μισθοφόρους που έκρυψε μέσα στα πλήθη των μεταναστών που έστειλε, κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της – κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (πηγή). Όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει στους μετανάστες να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – οπότε θα απαλλαγεί από το βάρος!

Η έκκληση του Τούρκου προέδρου ακολούθησε μια απόφαση της Τουρκίας τον περασμένο μήνα, η οποία επιτρέπει στους μετανάστες ελεύθερο πέρασμα στα εδάφη της ΕΕ –  επικαλούμενος την άρνηση της ένωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της, πληρώνοντας τα δισεκατομμύρια ευρώ που συμφωνήθηκαν για να βοηθηθεί η Τουρκία, όσον αφορά  τη φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία.

Σχετικά με την Ελλάδα όμως δεν εξήγησε γιατί οι 9 στους 10 που στέλνει στα σύνορα της είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί – σε καμία περίπτωση λοιπόν μετανάστες από τη Συρία, τους οποίους ο ίδιος διώχνει από τα εδάφη τους με τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του Assad. Έναν πόλεμο που έχει χάσει, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα του, από τη στιγμή εκείνη και μετά που η Ρωσία στήριξε το καθεστώς της Συρίας – ενώ ποτέ η Ρωσία δεν ήταν σύμμαχος των Τούρκων.

Ο Τούρκος συνέχισε το παραλήρημα του, ισχυριζόμενος πως οι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν κοστίσει στη χώρα του 40 δις $ – ενώ η βοήθεια που του παρείχε η ΕΕ ήταν μόλις 3 δις € για τη στήριξη 3,6 εκ. προσφύγων. Ελπίζει λοιπόν ότι, με την επίσκεψη του στις Βρυξέλες θα καταφέρει να πείσει την Κομισιόν – η οποία όμως έχει διαπιστώσει πως οι προθέσεις του είναι ύπουλες. Το βασικό της κριτήριο είναι ο υβριδικός-μεταναστευτικός πόλεμος που κήρυξε εναντίον της Ελλάδας – στέλνοντας μαζικά παράνομους μετανάστες στα σύνορα, τους οποίους καλύπτουν ο τουρκικός στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε οι 3.600.000 Σύριοι που ζουν στην Τουρκία και οι 1.500.000 κάτοικοι του IDLIB που έχουν φτάσει στα σύνορα μας, να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», είπε ο Τούρκος απευθυνόμενος έμμεσα στην ΕΕ – χωρίς να αναφέρεται ξανά στους Αφγανούς, Πακιστανούς κοκ. που ο ίδιος έχει καλέσει στη χώρα του, με στόχο το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας, τη μετατροπή της σε τουρκικό δορυφόρο και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Όσον αφορά την ανθρωπιστική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε στο IDLIB και η οποία λειτουργεί ήδη ως μπούμερανγκ εναντίον του, κάτι που συμβαίνει επίσης με τους παράνομους μετανάστες που επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη από τον Έβρο, δεν έκανε καμία αναφορά – θεωρώντας πως απευθύνεται σε ανόητους.

Κλείνοντας, η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Ελλάδας, η γνωστή σε όλους μας ΕΚΑΜ, η οποία έχει ενεργοποιηθεί στα σύνορα της Ελλάδας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την κατάσταση – σημειώνοντας πως για πρώτη φορά Έλληνες και Τούρκοι βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, με τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου μεγαλύτερο από ποτέ. Την ίδια στιγμή σχεδόν 55 ελληνικά πλοία περιπολούν στο Αιγαίο, μαζί με φρεγάτες του ΝΑΤΟ και με ταχύπλοα της FRONTEX – χωρίς να επαφίενται όμως στη βοήθεια των ξένων και ειδικά των Γερμανών, η οποία έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!