Φορολογικό νομοσχέδιο – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Φορολογικό νομοσχέδιο

.

Στην εισήγηση μας αναφερθήκαμε στο φορολογικό εμπαιγμό των Ελλήνων – ενώ στη δευτερολογία μας σε ορισμένες αναφορές στη Βουλή

.

Δευτερολογία  

Κατ’ αρχήν θα αναφερθώ στο σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, όσον αφορά τη γερμανική διαφθορά – σύμφωνα με το οποίο υπερβάλουμε. Δυστυχώς έχει άδικο, αφού οι ίδιοι οι Γερμανοί το αποδέχονται – όπως στην περίπτωση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος της τάξης των 100 δις € ετησίως κατά τους ίδιους τους εφοριακούς της χώρας, σημειώνοντας πως αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό της ιταλικής Μαφίας για το ξέπλυμα των χρημάτων της από παράνομες δραστηριότητες. Οι εφοριακοί της Γερμανίας διαμαρτύρονται για τον περιορισμένο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που ασχολούνται με το ξέπλυμα, για τη δυνατότητα αγοράς ακινήτων με μετρητά κοκ. – ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση τους πως το κάνει σκόπιμα, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τα έσοδα από τα χρήματα που εισρέουν παράνομα στη χώρα.

Εκτός αυτού είναι γνωστό πως η Deutsche Bank κατηγορείται από τη γερμανική αστυνομία ως εγκληματική συμμορία, η Γερμανία κατατάχθηκε σχετικά πρόσφατα στην 4η θέση παγκοσμίως όσον αφορά το ξέπλυμα, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνελήφθηκαν για τη γνωστή απάτη των ρύπων, πολλές άλλες βιομηχανίες της χώρας συμπεριλαμβάνονται στους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως, όπως η Siemens κοκ.

Σε σχέση τώρα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκε για το θέμα του Ισλάμ, προφανώς σεβόμαστε το Σύνταγμα που στηρίζει την ανεξιθρησκία στην Ελλάδα. Αναφερθήκαμε όμως στο ακραίο Ισλάμ και στις απάνθρωπες μεθόδους του – ασφαλώς όχι στη θρησκεία των μουσουλμάνων. Τονίσαμε επί πλέον πως αποδεδειγμένα ένας πολύ μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων δεν θέλει να αφομοιωθεί στις χώρες που μεταναστεύει νόμιμα ή παράνομα, αλλά να τις αφομοιώσει – ενώ δεν σέβεται τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα τους. Θλιβερό παράδειγμα η Σουηδία που υποδέχθηκε πάνω από 150.000 ξένους το 2015, με αποτέλεσμα σήμερα την έξαρση της εγκληματικότητας, τη δημιουργία άνω των 50 απαγορευμένων ζωνών στα γκέτο που δημιουργούν οι μετανάστες, τις συμμορίες που συγκρούονται μεταξύ τους κλπ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τώρα μπορεί να πιστεύει στα ανοιχτά σύνορα και στην ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, αλλά εμείς είμαστε εναντίον – μεταξύ άλλων για καθαρά οικονομικούς λόγους, επειδή οι μετανάστες μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων στις χώρες υποδοχής τους, έχοντας μικρότερες απαιτήσεις όσον αφορά το βιοτικό τους επίπεδο.

Ειδικά όσον αφορά τη χρεοκοπημένη Ελλάδα που ασφαλώς δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει μετανάστες, πόσο μάλλον παράνομους, είναι αντιμέτωπη αφενός μεν με το σκόπιμο εποικισμό της από την Τουρκία, αφετέρου με τον οικονομικό αφελληνισμό της – επειδή ξεπουλάει όλες τις επιχειρήσεις της σε ξένους, οι οποίοι εύλογα θα θελήσουν να απασχολήσουν σε αυτές φθηνούς μετανάστες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον εγχώριο πληθυσμό που μαστίζεται επί πλέον από δημογραφικά προβλήματα, από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό κοκ.

Σε αυτά που ανέφερε τώρα ο υπουργός οικονομικών, θεωρούμε αστεία την αιτιολόγηση του δημοσιονομικού χώρου ύψους 1,4 δις € που  δημιούργησε η κυβέρνηση του με την υιοθέτηση των 120 δόσεων και με μερικούς άλλους τρόπους. Απλούστατα, οι Γερμανοί είναι πιο χαλαροί με τη ΝΔ, επειδή τους έχει υποσχεθεί πως θα ξεπουλήσει τα πάντα, ακολουθώντας πιστά τις εντολές τους – οπότε της επιτρέπουν κάποιες παραχωρήσεις, μεταξύ άλλων για να μην επαναστατήσουν οι Έλληνες βιώνοντας δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης, χάνοντας τα σπίτια τους και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον κοκ.

Το χειρότερο όλων όμως ήταν η αναφορά του στη «δόση» των 700 εκ. € περίπου, από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών (Anfa’s, SMP) με τα δικά μας ομόλογα – επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα συνεχίζει να ευρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίων, εκβιαζόμενη με δόσεις από τα δικά της χρήματα. Δυστυχώς δεν ανέφερε πως τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα δικά μας ομόλογα υπερβαίνουν τα 14 δις € – ενώ υποσχέθηκαν να μας επιστρέψουν μόνο τα κέρδη μετά το 2017, παρακρατώντας τα 10 δις € της πρώτης περιόδου. Ως εκ τούτου, το να θριαμβολογεί κάποιος σε σχέση με αυτά, αποτελεί το άκρον άωτο της δουλοπρέπειας – κάτι που ασφαλώς μας βρίσκει αντίθετους.

Κλείνοντας, όπως έχουμε αναφέρει εάν δεν πάψει να εφαρμόζει η Ελλάδα την πολιτική των μνημονίων, αυξάνοντας το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στα 10 δις € ετησίως και μειώνοντας δραστικά τη φορολογία, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική με τις γύρω χώρες, όχι μόνο δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση αλλά, το χειρότερο, θα κιντυνεύσει να εξαφανιστεί ως Έθνος – χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Υστερόγραφο: Ο εισηγητής της ΝΔ απάντησε πως δεν φταίει η Γερμανία για την Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η Ελλάδα είναι η 2η πιο διεφθαρμένη χώρα παγκοσμίως, ενώ η Γερμανία ανήκει στις 11 χώρες με τη μικρότερη διαφθορά! Προφανώς δεν φταίει η Γερμανία, αλλά το κόμμα του μαζί με το ΠΑΣΟΚ – ενώ είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζει ένα ελληνικό κόμμα διεφθαρμένη την Ελλάδα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading