Το νούμερο ένα ελληνικό ελάττωμα – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το νούμερο ένα ελληνικό ελάττωμα

.

Ξαφνικά το νούμερο ένα πρόβλημα μας έγινε η Μακεδονία – ξεχνώντας τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας μας, την αύξηση του δημοσίου χρέους, την εκτόξευση του ιδιωτικού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις κατασχέσεις της ιδιωτικής, την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου και την οικονομική κατοχή μας από τους ξένους. Αντιδράσαμε, βγήκαμε στους δρόμους, ψηφίσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση ξεχνώντας πως αυτή μας χρεοκόπησε με το PSI παραδίδοντας αμαχητί την εθνική μας κυριαρχία και μετά το αποδεχθήκαμε, το ξεχάσαμε. Σήμερα, όλοι αυτοί οι Πολίτες που είχαν επαναστατήσει για τη Μακεδονία, έχουν θέσει πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τους το μεταναστευτικό. Αργότερα, θα πάρει τη θέση του η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, η Θράκη ή ποιός ξέρει τι άλλο, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί κανένα από τα προηγούμενα προβλήματα μας. Αντίθετα διογκώνονται όλα μαζί συνεχώς, είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι. Δυστυχώς όμως, έτσι η πατρίδα μας δεν πρόκειται να έχει μέλλον, ενώ όλοι εμείς θα γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης των δημαγωγών, των κομμάτων, των Γερμανών ή οποιουδήποτε άλλου.

.

Επικαιρότητα

Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε δύο καταστροφικά χαρακτηριστικό, τα οποία πληρώνουμε και θα πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά, όσο δεν τα καταπολεμάμε: είμαστε εξαιρετικά επιλήσμονες και κρύβουμε τα προβλήματα μας κάτω από το χαλί..

Ειδικότερα, στην αρχή ενός κακού αντιδράμε, χλιαρά ή έντονα δεν έχει τόση σημασία, μετά το αποδεχόμαστε, στη συνέχεια σκύβουμε πειθήνια το κεφάλι και στο τέλος το ξεχνάμε. Παράδειγμα η εισβολή του ΔΝΤ, μετά την υπερχρέωση της χώρας μας από τη ΝΔ (ανάλυση) και την απίστευτη κακοδιαχείριση της κρίσης από το ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσαμε, βγήκαμε στους δρόμους και μετά το ξεχάσαμε.

Έτσι δώσαμε την ευκαιρία στην εγκληματικά ανεπαρκή συγκυβέρνηση του 2011/2012 να υπογράψει το καταστροφικό PSI, υποθηκεύοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε, κυριολεκτικά για τριάντα αργύρια. Αμέσως μετά όμως ψηφίσαμε για δεύτερη φορά την ίδια κυβέρνηση που αντέστρεψε αντισυνταγματικά το δημοψήφισμα και υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην παγκόσμια ιστορία: το ΣΥΡΙΖΑ. Το αποδεχθήκαμε όμως, πείσαμε τον εαυτό μας πως δεν υπάρχει άλλη λύση, σκύψαμε το κεφάλι και ξυπνήσαμε με την ενδοτική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Τότε ξαφνικά το νούμερο ένα πρόβλημα μας έγινε η Μακεδονία – ξεχνώντας τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας μας, την αύξηση του δημοσίου χρέους, την εκτόξευση του ιδιωτικού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις κατασχέσεις της ιδιωτικής, την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου και την οικονομική κατοχή μας από τους ξένους.

Αντιδράσαμε, βγήκαμε στους δρόμους, ψηφίσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση ξεχνώντας πως αυτή μας χρεοκόπησε με το PSI παραδίδοντας αμαχητί την εθνική μας κυριαρχία και μετά το αποδεχθήκαμε, το ξεχάσαμε.

Σήμερα, όλοι αυτοί οι Πολίτες που είχαν επαναστατήσει για τη Μακεδονία, έχουν θέσει πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τους το μεταναστευτικό. Αργότερα, θα πάρει τη θέση του η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, η Θράκη ή ποιός ξέρει τι άλλο, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί κανένα από τα προηγούμενα προβλήματα μας. Αντίθετα διογκώνονται όλα μαζί συνεχώς, είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι.

Δυστυχώς όμως, έτσι η πατρίδα μας δεν πρόκειται να έχει μέλλον, ενώ όλοι εμείς θα γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης των δημαγωγών, των κομμάτων, των Γερμανών ή οποιουδήποτε άλλου. Ακολουθεί ένα κείμενο-επιστολή ομάδας που στο παρελθόν είχε ως πρώτη προτεραιότητα της τη Μακεδονία και σήμερα το μεταναστευτικό.

Προς

τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας

τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου

την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου

Κοιν:

τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου

τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου

τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου.

τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου

τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

τους αντιπροσώπους κρατών – μελών του ΟΗΕ

.

Η παράνομη μετανάστευση μαζί με το δημογραφικό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης του έθνους μας. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών —εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες— σε ένα ουσιαστικά χρεωκοπημένο κράτος και με την ένοχη ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυξάνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, την δυνατότητα εύρεσης εργασίας, την υγειονομική περίθαλψη και την παιδεία, αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους μας και έχει συμβάλει σε μια αύξηση της εγκληματικότητας που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Η πολυπολιτισμική πολιτική των κομμάτων εξουσίας δημιουργεί εθνολογικές και θρησκευτικές μειονότητες, που αλλοιώνουν την συνοχή και ιδιοπροσωπία της Ελληνικής κοινωνίας και όπως αποδείχθηκε στην Γαλλία, στη Σουηδία και αλλού, δημιουργούν μια χώρα ανταγωνιστικών κοινοτήτων. Η χορήγηση στέγης, επιδομάτων και ΑΜΚΑ στους παράνομους μετανάστες, την ώρα που Έλληνες, κάποτε νοικοκυραίοι, έχουν γίνει ρακοσυλλέκτες στην προσπάθεια για επιβίωση, ενώ οι νέοι μας είναι άνεργοι και φεύγουν με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό για το εξωτερικό, είναι παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη από μια κυβέρνηση που υποτίθεται πως ο πρωταρχικός της ρόλος είναι να φροντίζει για τον λαό που την ψήφισε. Οι περισσότερες ΜΚΟ που εργάζονται με ανθρωπιστικό πρόσχημα αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα και ύποπτα, ενώ πλουτίζουν οι κάθε μορφής δουλέμποροι.

Η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί μια σύγχρονη παγκόσμια τάξη εξαθλιωμένων εργαζομένων προς εκμετάλλευση, και όλα αυτά με την χρηματοδότηση εξωθεσμικών κέντρων που υποστηρίζονται από νεοφιλελεύθερα αριστερά και δεξιά κόμματα. Από στρατηγική άποψη, έχει γίνει πασιφανές πως η παράνομη μετανάστευση υποκινείται από την Τουρκία ως όπλο για τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναλογιστεί τις εθνικές της ευθύνες αντί να αναλώνεται σε ιδεολογικές τάχα αλλά και κομματικές αντιπαραθέσεις όταν διακυβεύεται η βιωσιμότητα της πατρίδας. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως:

1) Να κλείσουν ερμητικά τα ελληνικά σύνορα και να φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Να ζητηθεί δυναμικά και πιεστικά από την ΕΕ οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες να καταγράφονται και να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Από εκεί, όσοι δικαιούνται άσυλο, να ταξιδεύουν νόμιμα κατευθείαν προς τα κράτη όπου επιθυμούν να ζήσουν. Αν η Τουρκία δεν το δέχεται, ας κλείσει εκείνη τα σύνορά της, διαφορετικά θα μένουν όλοι στην Τουρκία εφ’ όσον τα δικά μας σύνορα θα είναι κλειστά. Σε μια τέτοια περίπτωση άρνησης της Τουρκίας, ας δημιουργήσει ο ΟΗΕ ασφαλείς ζώνες στις εμπόλεμες περιοχές από όπου θα καταγράφονται και θα ταξιδεύουν πρόσφυγες. Είναι άδικο και τραγικό να πληρώνει η Ελλάδα με την ίδια της την ύπαρξη τούς πολέμους για τους οποίους δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη.

2) Να αποκλειστεί η δράση της FRONTEX στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και στον Έβρο καθόσον δεν δρα αποτρεπτικά αλλά διεκπεραιωτικά και στην ουσία υποβοηθά την εισροή παράνομων μεταναστών. Η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν πραγματοποιούσε περιπολίες από κοινού με την τουρκική Ακτοφυλακή στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να αποτρέπει τον απόπλου πλοιαρίων.

3) Για τους ήδη παρανόμως εισελθόντες, να συντομευτούν άμεσα και με κάθε τρόπο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου μόνο σε όσους δικαιούνται. Παράνομοι μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες τους με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά (διαβατήριο, ταυτότητα) ή έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, να απελαύνονται με ταχείες διαδικασίες.

4) Η διαχείριση του προβλήματος πρέπει να διενεργείται υπό ελληνική διοίκηση, για να υπάρχει υπεύθυνος κρατικός έλεγχος αντί για την παρατηρούμενη ασυδοσία και αυθαιρεσία καλοπληρωμένων ΜΚΟ, τα οποία μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

5) Η διασπορά των παράνομων μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας αποτελεί στρατηγικό και πολιτισμικό κίνδυνο και πρέπει να αποφευχθεί. Η αποσυμφόρηση των νησιών να γίνει με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

6) Να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία ώστε να αποθαρρύνεται η παράνομη μετανάστευση και να τιμωρούνται αυστηρά οι εργοδότες που απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας ή εκείνοι που ενοικιάζουν σπίτια σε όσους δεν έχουν άδεια εισόδου στην χώρα.

7) Να απαιτηθεί η κατάργηση της άδικης και παράλογης συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙΙ. Για τους ήδη εισελθόντες πρόσφυγες, να απαιτηθεί η ισοκατανομή τους σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανάλογα με τον γηγενή πληθυσμό και την οικονομική  δυνατότητα της κάθε χώρας.

8) Να καταργηθεί ο νόμος 4332/2015 που αναφέρεται στην Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 7/6.9.2015. Ο νόμος αυτός βασίζεται σε τροποποίηση του γνωστού νόμου Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (νόμος 3838/2010), ο οποίος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αναμένουμε την υπεύθυνη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε συνεχή επαγρύπνηση και δράσεις, προτού τα αποτελέσματα του φαινομένου γίνουν μη αναστρέψιμα. Όσοι συμφωνούν με την επιστολή μας, καλούνται να προσθέσουν την υπογραφή τους, στέλνοντας στο IHAHellas@gmail.com επώνυμο, όνομα, επάγγελμα, πόλη και χώρα διαμονής.

Οι υπογράφοντες,


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!