Βρώμικα παιχνίδια; – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Χωρίς κατηγορία

Βρώμικα παιχνίδια;

Οι μυστικές προετοιμασίες της Κομισιόν

Υπάρχουν ασφαλώς πολλές δυνατότητες για να επιτύχει η χώρα μας τους ποσοτικούς στόχους του τρίτου μνημονίου, αφού έχουν υπογραφεί, χωρίς να υποβληθεί σε μία επικίνδυνη εγχείρηση που πιθανότατα θα την παραλύσει, εάν τελικά δεν τη θανατώσει – επειδή είναι μία πολύ πλούσια χώρα, η οποία απλά υποφέρει από ορισμένες χρόνιες παθογένειες, καθώς επίσης από τις κυβερνήσεις της των τελευταίων δεκαετιών.

Μία από αυτές είναι η αύξηση των εξαγωγών της (ανάλυση), αρκεί να άνοιγαν για τα ελληνικά προϊόντα οι αγορές της Ευρώπης και ειδικά της Γερμανίας – από την οποία έχουν απομακρυνθεί δυστυχώς τα περισσότερα από τα ράφια των Σουπερμάρκετ, γεγονός που υποδηλώνει τις πραγματικές προθέσεις της εντιμότατης «εταίρου» μας.

Εν τούτοις, η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να μας βοηθήσει, ενώ το αντάλλαγμα που επιδιώκει να πάρει για το δάνειο των 86 δις € (το οποίο δεν θα φτάσει), δεν είναι άλλο από την απόλυτη υποταγή μας – η οποία φαίνεται πως έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Διαπιστώνεται δε πως έχει πάει ένα ακόμη βήμα παρακάτω αφού, σύμφωνα με πληροφορίες (πηγή), τις οποίες όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε, αν και πρόκειται για μία ηλεκτρονική εφημερίδα του Βερολίνου, προετοιμάζει ένα σχέδιο – το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα της συντεταγμένης εξόδου μίας χρεοκοπημένης χώρας από την Ευρωζώνη, η οποία δεν επιτρέπεται νομικά. Ενός «βελούδινου διαζυγίου» δηλαδή, με πρώτη υποψήφια την Ελλάδα – επίσης από την ΕΕ, με υποψήφια εδώ τη Μ. Βρετανία!

ICON - ΕυρωζώνηΠεραιτέρω, στην υποψήφια χώρα εξόδου από τη νομισματική ένωση, θα προσφέρεται μία αποζημίωση με τη μορφή της διαγραφής μέρους του δημοσίου χρέους της – καθώς επίσης η στήριξη των υπολοίπων κρατών, έτσι ώστε να μην καταστραφεί εξερχόμενη. Η μορφή θα είναι σχετικά ανάλογη με αυτήν που οφείλουν να υιοθετούν εκείνες οι χώρες, οι οποίες θέλουν να γίνουν νέα μέλη της νομισματικής ένωσης – αναλαμβάνοντας να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους, έναντι χρηματικών ποσών που τους παρέχει η ένωση.

Πρόκειται ασφαλώς για κάτι καινούργιο, το οποίο θα αλλάξει εντελώς τη φύση της Ευρωζώνης και του ευρώ – αφού δεν θα είναι πλέον μία αμετάκλητη διαδικασία, όπως μέχρι σήμερα. Προφανώς η Ελλάδα θα διαδραματίσει για μία ακόμη φορά το ρόλο του πειραματόζωου – ενώ η κυβέρνηση θα διαπιστώσει έντρομη πως, όταν κάνεις την πρώτη υπόκλιση απέναντι στη Γερμανία, πέφτοντας στην καλοστημένη παγίδα της, υποχρεώνεσαι σε χιλιάδες άλλες, πολύ πιο οδυνηρές.

Συνεχίζοντας, εάν θυμηθεί κανείς τις αποκαλύψεις του γαλλικού περιοδικού (πηγή), σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σόιμπλε πρόσφερε στον πρωθυπουργό 50 δις € για να στηρίξει την εκούσια έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, για ένα διάστημα πέντε ετών, κατανοεί πως οι πληροφορίες περί της μυστικής προετοιμασίας ίσως δεν είναι αναληθείς – αν και ενδεχομένως είναι η συνέχεια του στημένου παιχνιδιού, στο οποίο δεν συμμετέχει μόνο η Ελλάδα και η Γερμανία (άρθρο).

Επειδή όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογα ως μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, θα ήταν ίσως καλύτερα να μην υπερβάλλει κανείς – ενώ ο κ. Σόϊμπλε μπορεί μεν να παγιδεύσει εύκολα την Ελλάδα, αλλά ασφαλώς όχι τις Η.Π.Α., οι οποίες δεν πρόκειται να του επιτρέψουν κανενός είδους αυθαιρεσίες. Εάν σχεδιάζει δε να αντικαταστήσει (διώξει) το ΔΝΤ με το ESM, δεν θα τα καταφέρει εύκολα – όσο σωστά και αν χειρισθεί το θέμα της Ελλάδας.

.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζουμε πως η χειραγώγηση μας, με τα δήθεν «θαύματα» της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίαςτο συνολικό χρέος των οποίων, ακόμη και χωρίς τις τράπεζες, είναι κατά πολύ υψηλότερο από το ελληνικό (γράφημα), έναντι μηδενικής σχεδόν δικής τους δημόσιας περιουσίας, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς – οι οποίοι δεν πείθουν κανέναν.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ευρωζώνη, χρέος

.

Εάν προσθέταμε δε τις τράπεζες, το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα παρέμενε σχεδόν ως έχει, ενώ των υπολοίπων θα εκτοξευόταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα – για λόγους που έχουμε ήδη αναλύσει σε παλαιότερα άρθρα μας.

Επομένως, από οικονομικής πλευράς έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε, χωρίς να αναγκασθούμε να παραμείνουμε «προτεκτοράτο χρέους» στο διηνεκές – αρκεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί, σωστά, καταπολεμώντας δραστικά τις παθογένειες της χώρας μας.

Παράλληλα, να απαιτήσουμε δικαιωματικά τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους μας, ως αποζημίωση για τα λάθη του ΔΝΤ και των μνημονίων – καθώς επίσης για τα βρώμικα παιχνίδια της Γερμανίας εις βάρος μας. Τέλος, όσον αφορά τις απορίες και τις υποψίες μας, ευχόμαστε και ελπίζουμε να κάνουμε μεγάλο λάθος – να οφείλονται δηλαδή στις συνήθεις θεωρίες συνομωσίας, χωρίς κανένα απολύτως πραγματικό αντικείμενο.

.

Υστερόγραφο: Σχετικά με τις τράπεζες, από τις οποίες εξαρτώνται οι καταθέσεις όλων όσων εμπιστεύθηκαν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας τα χρήματα τους στην Ελλάδα, ακούγοντας κανείς πως χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους 25 δις €, ενώ τα ίδια κεφάλαια τους στα τέλη του 2014 ήταν 24,5 δις € εάν ισχύουν οι πληροφορίες μας, συμπεραίνει πως τα έχουν χάσει εξ ολοκλήρου – κάτι που, εφ’ όσον πράγματι συμβαίνει, θα σήμαινε πως έχουν ήδη χρεοκοπήσει (αφερεγγυότητα).

Αυτό βέβαια θα διαπιστωθεί στον έλεγχο που θα ακολουθήσει από την ΕΚΤ («τεστ αντοχής») –  ενώ ασφαλώς δεν φτάνουν τα 4 δις € του εγγυητικού ταμείου, για να καλύψουν τους καταθέτες τους. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ESM, δεν θα είναι έτοιμο για την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών πριν από τις αρχές του 2016 – οπότε λογικά, τουλάχιστον μέχρι τότε, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στη διακίνηση των κεφαλαίων.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί βέβαια πως δεν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μετά την ψήφιση των δύο νέων νομοσχεδίων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος – όπως όλα τα προηγούμενα της Τρόικας, τη «μεθόδευση» των οποίων κατηγορούσε τότε η σημερινή κυβέρνηση.

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!