Βαριά σωματική διάπλαση – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βαριά σωματική διάπλαση

Παχυσαρκία

Οι συνέπειες της επηρεάζουν την υγεία 502 εκατομμυρίων υπέρβαρων ή παχύσαρκων ανθρώπων, σε ολόκληρο τον πλανήτη – με την καταπολέμηση της να ξεκινάει από το μυαλό, προϋποθέτοντας την υιοθέτηση ενός νέου, νοήμονα τρόπου ζωής 

 (To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Μπορεί κανείς να ταξιδεύει, να έχει πάει στα καλύτερα σχολεία του κόσμου, να έχει διδαχθεί τέλεια, να ζει στο καλύτερο κλίμα – όλα αυτά όμως φέρνουν νοημοσύνη; Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους – είναι όμως νοήμονες;

Οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι, εκείνοι που κατέχουν ατέλειωτες πληροφορίες και γνώση, καθώς επίσης εκείνοι που έχουν επιστημονική κατάρτιση, έχουν νοημοσύνη; Δεν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η νοημοσύνη; Μήπως αλήθεια η νοημοσύνη, το «μυαλό», είναι η ολοκληρωτική απελευθέρωση από το φόβο;”

.

Άρθρο     

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO – World Health Organisation), αναφέρεται στην «επικράτηση» των υπέρβαρων, καθώς επίσης των παχύσαρκων ανθρώπων, σε ένα ποσοστό της τάξης του 35%.

Από το 1980 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των παραπάνω ανθρώπων έχει υπερδιπλασιαστεί – σε συνολικά 297 εκατομμύρια γυναίκες, καθώς επίσης 205 εκατομμύρια άνδρες, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

.

Παχυσαρκία - ο αριθμός των παχύσαρκων ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της κάθε χώρας

Παχυσαρκία – ο αριθμός των παχύσαρκων ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της κάθε χώρας.

.

Οι συνέπειες για την υγεία είναι η αύξηση της θνησιμότητας, με συνοδευτικές ή δευτερογενείς παθήσεις – όπως η καρδιακή νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο, οι αγγειακές ασθένειες, οι αναπνευστικές αρρώστιες, καθώς επίσης ο σακχαρώδης διαβήτης. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος διαπιστώνεται στην ανάπτυξη του διαβήτη – με το ρίσκο να είναι κατά 120% υψηλότερο, σε σύγκριση με τους ανθρώπους κανονικού βάρους.

Για να εκτιμηθεί ο κίνδυνος, υπολογίζεται ο «Δείκτης Μάζας Σώματος» (BMI – Body Mass Index). Το μέγεθος αυτό βρίσκεται, εάν διαιρέσουμε τα κιλά μας, με το ύψος του σώματος μας στο τετράγωνο (BMI = kg / m²). Με ένα βάρος 70 κιλά και ύψος 1,70 μέτρα, ο υπολογισμός γίνεται ως εξής: 70 / 1,70². Ελέγξτε το BMI σας, με βάση τον πίνακα που βλέπετε παρακάτω, για να δείτε εάν είσαστε υγιές.

.

Πίνακας υπολογισμού του επιπέδου υγείας βάση βάρους

Δείκτης μάζας σώματος – σύμφωνα με τον υπολογισμό του δείκτη μάζας, το αποτέλεσμα μπορεί να ελεγχθεί βάση του παραπάνω διαγράμματος.

.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!