Ελληνικό Πρωινό: Μαρμελάδες – Σελίδα 2 – The Analyst
ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Ελληνικό Πρωινό: Μαρμελάδες

3. Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη

marmeladespapayiannidis

.

Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και με όραμα ν’ αναδειχθούν παλιές αιγαιοπελαγίτικες συνταγές, η οικοτεχνία έχει καταφέρει στα 13 χρόνια παρουσίας της να κάνει το όνομά της συνώνυμο των πρωτότυπων γεύσεων σε μαρμελάδες και σάλτσες και του συνδυασμού παράδοσης και καινοτομίας.

Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από τα Great Taste Award του Λονδίνου και μάλιστα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης. Η πρώτη μαρμελάδα που παρασκεύασε ήταν η «Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Λεμόνι» η οποία και απέσπασε βραβείο (G.T.A. Silver 2004) για την πρωτοτυπία της. Ετικέτες όπως οι μαρμελάδες «Βατόμουρο με ούζο» [G.T.A. Silver 2005] ή «Ροδάκινο με ούζο [G.T.A. Bronze 2004]», «Πορτοκάλι ή Ροδάκινο με μαστίχα», «Φράουλα ή Πορτοκάλι με Σοκολάτα», «Φρούτα του Δάσους με Μέλι» και «Κεράσι με Μέλι και Καρύδια» αποδεικνύουν περίτρανα την σημαντικότητα της προσπάθειας της Οικοτεχνίας Παπαγιαννίδη να προτείνει ξεχασμένες μα ταυτόχρονα καινοτόμες γεύσεις πέρα από τα συνηθισμένα. Η μαρμελάδα «Φράουλα» και η μαρμελάδα «Καϊσί» (βερύκοκο) συμπληρώνουν ιδανικά τις επιλογές μας.

Χωρίς αμφιβολία τα πλεονεκτήματα που το νησί της Λέσβου προσφέρει στον παραγωγό είναι ανεκτίμητα λόγω των ποιοτικών πρώτων υλών του τόπου, όμως χωρίς την σωστή αξιολόγηση και διαχείριση από την πλευρά του κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. Αυτό το ποιοτικό αποτέλεσμα το διασφαλίζει η Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη εδώ και χρόνια .

Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη
Παγανη, 81100 Μυτιλήνη           τηλ. 22510.42659

http://www.papayiannides.gr     /     info@papayiannides.gr     /     facebook.com/pages/PAPAYIANNIDES

.

4. Chef stories

chefstories

.

Το Chef Stories, μια υπηρεσία δημιουργικών προϊόντων catering, είναι το δημιούργημα δύο αδελφών από την Θεσσαλονίκη, της Ελένης και της Σύλβιας Κουμεντάκη που πήραν την απόφαση να ενώσουν δυνάμεις και γνώσεις για να πραγματοποιήσουν το κοινό στόχο ενασχόλησης με τον τομέα της μαγειρικής. Βασικές τους σκέψεις οι εξής δύο: Πρώτον, σπιτική φροντίδα των προϊόντων και δεύτερον, όχι a la carte, αλλά tailor-made προτάσεις ανάλογα με το χώρο, την εποχή, την εκδήλωση, που προκύπτουν πάντα μετά από συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο πελάτη.

Κάπως έτσι προέκυψαν τα chutney’s και οι μαρμελάδες που φτιάχνουν με μεγάλη επιτυχία. Πέρα λοιπόν από τα γλυκόξινα chutney’s πού τώρα τελευταία εμφανίζονται ζωηρότερα στις επιλογές του Έλληνα, παράγουν τέσσερις ετικέτες για μαρμελάδες όλες χειροποίητεςπρωτότυπες και μοναδικές!

  • Αχλάδι με καρπό Βανίλιας,
  • Καρότο με ξύσμα Πορτοκαλιού,
  • Μήλο με Λεμόνι και Μέλι και
  • Ελιά (ναι ελιά!) με Μήλο και Μέλι.

Με το σκεπτικό ότι οι παραπάνω συνδυασμοί είναι πολύ περισσότερο δημοφιλείς στις γευστικές προτιμήσεις των ευρωπαίων του Βορρά οι οποίοι έχουν χρόνια στις επιλογές τους τέτοιου είδους μαρμελάδες, φαντάζει ιδανική η τοποθέτησή τους σε τουριστικές περιοχές και ξενοδοχεία με την αντίστοιχη επισκεψιμότητα κάτι που θα τους δώσει και την δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και εξωστρέφεια.

Chefstories

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 32, 55135 Θεσσαλονίκη      τηλ. 2310471628, 6946656215

http://www.chefstories.gr     /     menu@chefstories.gr     /     facebook.com/chefstoriesgr

.

5. Mr. Juke’s

mrjukesjams.

 

Μαρμελάδες όπως δεν τις έχετε φανταστεί! Απ’ όλες τις απόψεις. Συνδυασμοί; Γεύση; Εμφάνιση; Όνομα; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Carrot Cake: Καρότο με Αχλάδι, Ανανά και μπαχαρικά
  • Apricot Moon: Βερύκοκο με Αμαρέτο
  • Hesperides Garden: Πορτοκάλι, Λεμόνι, Γκρέιπφρουτ
  • Kinky Strawberry: Φράουλα με ροζ πιπέρι και βαλσαμικό
  • Lavender Margarita: Λεμόνι με Λεβάντα
  • Orange Bunny: Πορτοκάλι με Καρότο
  • Peach Bellini: Ροδάκινο με κρασί Prosecco
  • Strawberry Daiquiri: Φράουλα με Ρούμι και καστανή ζάχαρη
  • Queen’s Quince: Κυδώνι με βανίλια και Brandy
  • Goji-liscious: Βατόμουρο με Goji berry
  • Guilty Adam: Ζελέ Μήλου με κανέλα και γαρύφαλλο

Έντεκα ετικέτες, έντεκα ξεχωριστές αποδράσεις! Έντεκα διαφορετικοί και ευφάνταστοι τρόποι να ξεκινήσεις την μέρα σου. Και όχι μόνο! Γιατί τα προϊόντα που δημιουργεί ο chef Δημήτρης Χωματάς διακατέχονται από μια διαφορετική από τα συνηθισμένα φιλοσοφία. Βασικοί κανόνες αυτής; Από τη μια τα αγνά υλικά και ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά και πρόσθετα (συντηρούνται μόνο με χυμό λεμονιού) ώστε να μπορεί να καταναλωθεί άφοβα όπως λέει χαρακτηριστικά και ο δημιουργός τους, «ακόμα και από βρέφη» και από τη άλλη η φαντασία, καινοτομία και  τέλεια γεύση που να προσφέρει απόλαυση και να καθιστά την μαρμελάδα επιλογή γαστρονομικής εμπειρίας!

Mr.Jukes Handmade Greek Preserves

Χίου 16 Ανθούπολη Αττική     τηλ. 210 5718000

http://www.mrjukes.gr     /     info@mrjukes.gr     /     facebook.com/pages/mrjukejams/

.

Other Links:

http://www.greattasteawards.co.uk/ – http://www.greekbreakfast.gr/el/

 

Προηγούμενα της σειράς “Νέα ελληνικά προϊόντα”:

– Πέντε ελληνικά προϊόντα gourmet υψηλών προδιαγραφών

5 νέα προϊόντα με εξαιρετικές προοπτικές

.

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.