American Statistics! – Σελίδα 2 – The Analyst

American Statistics!

85 total views, 1 views today

Προφανώς, στο σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα, η βασική μηχανή παραγωγής ρευστότητας παγκοσμίως είναι το δολάριο – ενώ όλες οι αξίες και τα πάγια βασίζονται στο δολάριο, επειδή είναι το κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Μετά την κατάργηση δε της σύνδεσης του με το χρυσό το 1971, η δημιουργία δολαρίων και επομένως ρευστότητας από το πουθενά, δεν έχει κανένα όριο.

Βασίζεται λοιπόν στις αποφάσεις των κεντρικών σχεδιαστών των Η.Π.Α. – στη Fed δηλαδή, η οποία είναι ο πρωταρχικός δημιουργός της παγκόσμιας ρευστότητας, ο Θεός κυριολεκτικά του σημερινού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η δύναμη των πλοκαμιών του τεράστιου αυτού χταποδιού που αγκαλιάζει ασφυκτικά τον πλανήτη, φαίνεται παραστατικά στην εικόνα που ακολουθεί.

.

Χταπόδι

.

Ολοκληρώνοντας, επειδή η Fed είναι ο βασικός δημιουργός ρευστότητας από το πουθενά, την οποία χρειάζονται όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη για να επιβιώσουν, είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος – ο ισχυρότερος παίκτης παγκοσμίως, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε γεωπολιτικό.

Ο τρόπος δε με τον οποίο λειτουργεί το σημερινό σύστημα φαίνεται από το μικρό βίντεο που ακολουθεί με την ονομασία «Γιατί τα χρήματα χωρίς αντίκρισμα (Fiat Money) είναι ανήθικα» – ή ο τρόπος, με τον οποίο η χρηματοπιστωτική ελίτ λεηλατεί τον πλανήτη.

.

Η Ευρώπη

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον, αν και απόλυτα αποπροσανατολιστικό, να «αναλωνόμαστε» στην Ελλάδα ασχολούμενοι με τα μνημόνια που προβλέπεται να μας επιβληθούν, με τις διάφορες κομματικές αντιπαραθέσεις κοκ. – όταν θα έπρεπε αφενός μεν να επιδιωχτεί μία ευρύτερη πολιτική συναίνεση, αφετέρου να εκπονηθεί επειγόντως ένα «σχέδιο Β», για την περίπτωση της διάλυσης της Ευρωζώνης.

Η διάλυση αυτή δεν είναι μόνο πιθανή, επειδή στη Γαλλία έχει επικρατήσει το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο», αλλά, κυρίως, λόγω της διεύρυνσης του οικονομικού χάσματος, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας – επί πλέον αυτής μεταξύ Βορά και Νότου. Η Γαλλία έστειλε δε 24 «ευρωσκεπτικιστικά» μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο, από τα συνολικά 74 – ενώ η Γερμανία 7 από τα 96.

Η δυσαρμονία τώρα μεταξύ των δύο κυρίαρχων ιδρυτικών μελών της Ευρωζώνης, η οποία θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, μετά την απόφαση του προέδρου της Γαλλίας για τη μείωση των φόρων, λόγω της εκλογικής ήττας του, θα κλονίσει επικίνδυνα τα θεμέλια της ένωσης – γεγονός που έχει πανικοβάλλει ακόμη και τη λέσχη του διαβόλου (άρθρο). Οι φόβοι αυτοί απεικονίζονται στο γράφημα που ακολουθεί – το οποίο «προσμετρά» τις διαθέσεις των καταναλωτών των δύο αυτών χωρών.

.

Οι διαφορές στις διαθέσεις των καταναλωτών μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

Οι διαφορές στις διαθέσεις των καταναλωτών μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

.

Εάν τώρα η οικονομία της Γαλλίας συνεχίσει την καθοδική της πορεία, όπως προβλέπεται, παράλληλα με τη συνέχιση της ανάπτυξης στη Γερμανία, η διάλυση της Ευρωζώνης θα ακολουθήσει πολύ σύντομα – ενώ η Γερμανία θα απομονωθεί ακόμη μία φορά, όπως συνέβη στο παρελθόν, με τα γνωστά επακόλουθα (Παγκόσμιος Πόλεμος).

Η πολιτική στην Ελλάδα οφείλει λοιπόν να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να έχει έτοιμες κάποιες εναλλακτικές λύσεις – από κοινού, συναινετικά και χωρίς ανόητες αντιπαραθέσεις.

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.