American Statistics! – Σελίδα 2 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

American Statistics!

Προφανώς, στο σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα, η βασική μηχανή παραγωγής ρευστότητας παγκοσμίως είναι το δολάριο – ενώ όλες οι αξίες και τα πάγια βασίζονται στο δολάριο, επειδή είναι το κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Μετά την κατάργηση δε της σύνδεσης του με το χρυσό το 1971, η δημιουργία δολαρίων και επομένως ρευστότητας από το πουθενά, δεν έχει κανένα όριο.

Βασίζεται λοιπόν στις αποφάσεις των κεντρικών σχεδιαστών των Η.Π.Α. – στη Fed δηλαδή, η οποία είναι ο πρωταρχικός δημιουργός της παγκόσμιας ρευστότητας, ο Θεός κυριολεκτικά του σημερινού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η δύναμη των πλοκαμιών του τεράστιου αυτού χταποδιού που αγκαλιάζει ασφυκτικά τον πλανήτη, φαίνεται παραστατικά στην εικόνα που ακολουθεί.

.

Χταπόδι

.

Ολοκληρώνοντας, επειδή η Fed είναι ο βασικός δημιουργός ρευστότητας από το πουθενά, την οποία χρειάζονται όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη για να επιβιώσουν, είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος – ο ισχυρότερος παίκτης παγκοσμίως, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε γεωπολιτικό.

Ο τρόπος δε με τον οποίο λειτουργεί το σημερινό σύστημα φαίνεται από το μικρό βίντεο που ακολουθεί με την ονομασία «Γιατί τα χρήματα χωρίς αντίκρισμα (Fiat Money) είναι ανήθικα» – ή ο τρόπος, με τον οποίο η χρηματοπιστωτική ελίτ λεηλατεί τον πλανήτη.

.

Η Ευρώπη

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον, αν και απόλυτα αποπροσανατολιστικό, να «αναλωνόμαστε» στην Ελλάδα ασχολούμενοι με τα μνημόνια που προβλέπεται να μας επιβληθούν, με τις διάφορες κομματικές αντιπαραθέσεις κοκ. – όταν θα έπρεπε αφενός μεν να επιδιωχτεί μία ευρύτερη πολιτική συναίνεση, αφετέρου να εκπονηθεί επειγόντως ένα «σχέδιο Β», για την περίπτωση της διάλυσης της Ευρωζώνης.

Η διάλυση αυτή δεν είναι μόνο πιθανή, επειδή στη Γαλλία έχει επικρατήσει το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο», αλλά, κυρίως, λόγω της διεύρυνσης του οικονομικού χάσματος, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας – επί πλέον αυτής μεταξύ Βορά και Νότου. Η Γαλλία έστειλε δε 24 «ευρωσκεπτικιστικά» μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο, από τα συνολικά 74 – ενώ η Γερμανία 7 από τα 96.

Η δυσαρμονία τώρα μεταξύ των δύο κυρίαρχων ιδρυτικών μελών της Ευρωζώνης, η οποία θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, μετά την απόφαση του προέδρου της Γαλλίας για τη μείωση των φόρων, λόγω της εκλογικής ήττας του, θα κλονίσει επικίνδυνα τα θεμέλια της ένωσης – γεγονός που έχει πανικοβάλλει ακόμη και τη λέσχη του διαβόλου (άρθρο). Οι φόβοι αυτοί απεικονίζονται στο γράφημα που ακολουθεί – το οποίο «προσμετρά» τις διαθέσεις των καταναλωτών των δύο αυτών χωρών.

.

Οι διαφορές στις διαθέσεις των καταναλωτών μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

Οι διαφορές στις διαθέσεις των καταναλωτών μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

.

Εάν τώρα η οικονομία της Γαλλίας συνεχίσει την καθοδική της πορεία, όπως προβλέπεται, παράλληλα με τη συνέχιση της ανάπτυξης στη Γερμανία, η διάλυση της Ευρωζώνης θα ακολουθήσει πολύ σύντομα – ενώ η Γερμανία θα απομονωθεί ακόμη μία φορά, όπως συνέβη στο παρελθόν, με τα γνωστά επακόλουθα (Παγκόσμιος Πόλεμος).

Η πολιτική στην Ελλάδα οφείλει λοιπόν να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να έχει έτοιμες κάποιες εναλλακτικές λύσεις – από κοινού, συναινετικά και χωρίς ανόητες αντιπαραθέσεις.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!