Πέντε ελληνικά προϊόντα gourmet υψηλών προδιαγραφών - The Analyst
ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Πέντε ελληνικά προϊόντα gourmet υψηλών προδιαγραφών

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

Gourmet 1

Έχουν την δυνατότητα να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς και να διακριθούν παγκοσμίως στο τομέα του ποιοτικού προϊόντος

 (To άρθρο αποτελείται από 3 Σελίδες)

.

Ακούμε όλο και συχνότερα την πρόταση ότι η Ελλάδα πρέπει να παράγει ποιοτικό προϊόν και να το προωθήσει στις αγορές του κόσμου (και σωστά). Τι περικλείει όμως η έννοια του ποιοτικού προϊόντος (gourmet);

Μια πρώτη προσέγγιση θα μας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι gourmet είναι το ακριβό, το εξεζητημένο και το ελιτίστικο, αυτό που απευθύνεται μοναχά σε λίγους και εκλεκτούς. Κάθετα όχι! Είναι μια παρανόηση που επικράτησε για καιρό στη χώρα μας μέσα στην γενικότερη αποθέωση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής που είχε ως υπέρτατη αξία την αγοραστική δύναμη και όχι την αγάπη, ή τη γνώση, το φιλότιμο ή το μεράκι.

Gourmet λοιπόν είναι ακριβώς αυτό: το να θες να δημιουργήσεις με μεράκι και πάθος ένα προϊόν βασισμένο στη ποιότητα με σκοπό να κατακτήσεις την ιδανική γεύση! Ακριβώς επειδή παθιάζεσαι μ’ αυτό και έχεις παιδευτεί ν’ αποκτήσεις την λεπτομερέστερη γνώση για να το κάνεις τέλειο. Γιατί έχεις βάλει αγάπη και δεν έχεις αφήσει τίποτα στην τύχη. Γιατί έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου και τον έχεις ξεπεράσει πολλές φορές αφού δεν ήταν λίγες οι δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο σου. Γιατί έχεις αναγνωρίσει και αξιολογήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το οικοσύστημα το οποίο ζεις.

Gourmet κατά αυτή την έννοια είναι η ντομάτα του παππού μας στο χωριό που είναι από παλιό σπόρο και μεγαλωμένη χωρίς φυτοφάρμακα αλλά με το μεράκι του, είναι το ψωμί που έχει ζυμωθεί ιεροτελεστικά και έχει ψηθεί με υπομονή, είναι κάθε ποιοτική πρώτη ύλη που επεξεργάστηκε σωστά και έδωσε ένα κορυφαίο αποτέλεσμα, είναι γενικότερα κάθε τι που δημιουργήθηκε με κόπο, γνώση και αγάπη για να υπηρετήσει την απόλαυση. Γιατί το gourmet είναι στάση ζωής. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε πέντε ελληνικές προσπάθειες που μετουσιώνουν τα ιδανικά αυτά σε προϊόντα και να βάλουμε τη γεύση τους στη ζωή μας!

.

Αυγοτάραχο Trikalinos

Gourmet 2

.

Αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία προϊόντα ολόκληρου του κλάδου των τροφίμων στη χώρα μας. Προϋποθέτει υψηλού επιπέδου γνώση και κατάρτιση για την τεχνική επεξεργασία του και λεπτούς χειρισμούς κατά την τυποποίησή του. Είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας (πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες) καθώς προκύπτει από την επεξεργασία των αυγών του θηλυκού Κέφαλου.

Το Αυγοτάραχο Trikalinos έχει επανειλημμένα βραβευτεί τόσο για την γεύση του (βραβεία SIAL d’or, Gourmet), όσο πρόσφατα και για την συσκευασία που περικλείει αυτή τη ράβδο χρυσού (Pentawards). Με ιστορική πορεία περίπου 160 χρόνων, από το 1856, κατατάχθηκε πρόσφατα από τον διάσημο καταλανό chef Ferran Adria ως ένα από τα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του πλανήτη! Και δικαίως αφού πρόκειται για ένα προϊόν – συνώνυμο της gourmet διατροφής! Δημιουργείται με την ίδια περίπου διαδικασία που το έφτιαχναν εκατοντάδες χρόνια πριν (είναι γνωστό από την εποχή των Φαραώ και αποτελούσε εκλεκτό μεζέ των βυζαντινών, των σουλτάνων και των gourmands κάθε εποχής!) με την συνεισφορά βέβαια της σύγχρονης τεχνολογίας και γνώσης που προσδίδει στο προϊόν την αξεπέραστη γεύση και υφή του.

Αφού εξαχθεί το αυγοτάραχο από την κοιλία του ψαριού δεν αλατίζεται όπως παλαιότερα αλλά στεγνώνει (ελαφρά) και κερώνεται για να διατηρήσει την φυσική του υγρασία και όλα τα συστατικά του ανέπαφα και να προσφέρει στον δοκιμάζοντα την μοναδική του γεύση που είναι από μόνη της μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική εμπειρία!

trikalinos.gr     info@trikalinos.gr

Εθν. Μακαρίου 50, Δάφνη

+30 210 9273660

.

Τo άρθρο αποτελείται από 3 Σελίδες (…)

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας

Απόψεις και σχόλια

/* ]]> */