Η ρωσική «απειλή» – Σελίδα 3 – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η ρωσική «απειλή»

Στα πλαίσια αυτά, όλοι μας κατανοούμε την αλήθεια που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις νομικές τοποθετήσεις, τις εκθέσεις των εντολοδόχων των τοκογλύφων, καθώς επίσης τις οικονομικές επιθέσεις αυτών που έχουν συμφέρον – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε υποστηρικτές της Σκωτίας, της Ρωσίας, της Κριμαίας ή όποιου άλλου.

.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι τη στάση της καγκελαρίου, η οποία «προσπαθεί να δέσει την Ουκρανία» στο ευρωπαϊκό άρμα, όσο πιο γρήγορα μπορεί, σε συνεργασία με τον Πολωνό πρωθυπουργό – αν και η έκθεση των τραπεζών της Γερμανίας στην Ουκρανία είναι σχετικά μικρή, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί.

.

Γράφημα-1

.

Φυσικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως έχει αναλάβει το ρόλο του «άγριου λυκόσκυλου» που εξαπέλυσαν οι ιδιοκτήτες του, οι Η.Π.Α., εναντίον του εχθρού τους – κάτι που όμως όφειλαν να γνωρίζουν οι Γερμανοί Πολίτες, οι οποίοι μάλλον δεν θέλουν να θέσουν την παγκόσμια ειρήνη σε κίνδυνο, για μία ακόμη φορά.

Ολοκληρώνοντας, η προθυμία να δοθεί δάνειο 11 δις € στην Ουκρανία από τη ΕΕ, αντί του 1 δις € περίπου που είχε αποφασισθεί στο παρελθόν, καθώς επίσης η διευκόλυνση των εισαγωγών ουκρανικών προϊόντων στην Ευρώπη, εξυπηρετούν σίγουρα διαφορετικές σκοπιμότητες – τις οποίες όλοι μας μπορούμε να υποθέσουμε.

.

Υστερόγραφο: Για πολλούς η Κριμαία είναι πλέον «παλαιά ιστορία», αφού διακυβεύεται πια ολόκληρη η ανατολική Ουκρανία, όπως φαίνεται από το χάρτη που ακολουθεί – ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ένα σιωπηλό «Bank run», με μεγάλες ουρές ανθρώπων να σχηματίζονται μπροστά σε όλες τις τράπεζες της χώρας και ειδικά στην Κριμαία (η οποία έχει μάλλον «αποκοπεί» από τον σύστημα, λόγω αδυναμίας ή άρνησης αποστολής χρημάτων εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας).

.

Εικόνα Ρωσία

.

Εν τούτοις, αρκετοί άλλοι φοβούνται μήπως το δημοψήφισμα της Κυριακής σημάνει την έλευση μίας εποχής, ανάλογης με αυτήν της χρεοκοπίας της Lehman Brothers – πόσο μάλλον όταν η Κίνα συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στην όλη διαδικασία, προειδοποιώντας τη Δύση να σταματήσει τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία.

Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντίποινα, τα οποία θα προκαλούσαν έναν φαύλο κύκλο με απρόβλεπτες συνέπειες“, προειδοποίησε ο απεσταλμένος της Κίνας στη Γερμανία, απαντώντας στην καγκελάριο, η οποία ισχυρίσθηκε πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην επιβολή μέτρων εναντίον της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή συλλαμβάνεται στην Αυστρία, από το αμερικανικό FBI στο δρόμο, Ουκρανός δισεκατομμυριούχος – ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση της Ρωσίας. Εναντίον του δεν υπήρχε καμία κατηγορία εκ μέρους της Αυστρίας, αλλά ένα ένταλμα σύλληψης του, εκδοθέν από τις Η.Π.Α.!

Ας ευχηθούμε να μην συμβεί το μοιραίο, αλλά ούτε και να διχοτομηθεί η Ουκρανία ή να γίνει το πεδίο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης των ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη – η οποία (αντιπαράθεση) θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο.

.

Βασίλης Βιλιάρδος, για το Analyst.gr

Επισκεφθείτε το Blog του συγγραφέα. Πατήστε εδώ.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading