Η πείνα ως όπλο – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η πείνα ως όπλο

.

Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ναυλωτές και τα πολεμικά ταμεία της Ουκρανίας, επωφελούνται από τη συμφωνία για τα σιτηρά – ενώ οι φορολογούμενοι στη Δύση αναλαμβάνουν το κόστος και οι πεινασμένοι στον πλανήτη δεν θα τραφούν ποτέ. Η υποκρισία στο απόγειο της – ενώ λογικά οι Πολωνοί αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους δρόμους στη γέφυρα, όπως φαίνεται στην εικόνα.

.

Επικαιρότητα

Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ της Δύσης θριαμβολόγησαν, όταν υπεγράφη πέρυσι η συμφωνία για τα σιτηρά – σύμφωνα με την οποία τα σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία και τη Ρωσία θα έπρεπε να εξάγονται όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα, για να φθάνουν σε εκείνες τις χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο.

Στην πραγματικότητα όμως, οι εξαγωγές παρεμποδίσθηκαν από δύο παράγοντες: (α) από τον αποκλεισμό των λιμανιών της Ουκρανίας, εκ μέρους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πρωτίστως επειδή θέλει να αποκλείσει τη μεταφορά πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και (β) από τις δυτικές κυρώσεις που αποσκοπούν να εμποδίσουν τις εξαγωγές όλων των προϊόντων από τη Ρωσία.

Εν προκειμένω, ο απλός έλεγχος της ναυτιλιακής κίνησης στη Μαύρη Θάλασσα που, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Ουκρανίας, πρόκειται να γίνει «Θάλασσα του ΝΑΤΟ», έδωσε αφορμή στους δυτικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στους πολιτικούς και στα ΜΜΕ, να ισχυρισθούν πως ο Putin χρησιμοποιούσε την πείνα ως όπλο.

Ο απόπλους τώρα των πρώτων πλοίων, γιορτάσθηκε τότε με μεγάλες αναφορές εκ μέρους των ΜΜΕ – συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων από διεθνείς ομάδες στο Βόσπορο. Δυστυχώς όμως, χρειάσθηκαν αρκετές εβδομάδες έως ότου ένα από αυτά τα πλοία, χρηματοδοτούμενο κυρίως από τον ΟΗΕ, να φτάσει σε ένα αφρικανικό λιμάνι – για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας.

Τα άλλα πλοία που απέπλευσαν, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση της πείνας στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη – αλλά για την πώληση των αγροτικών προϊόντων που μετέφεραν σε πλούσιους πελάτες, έτσι ώστε να γεμίσουν τα πολεμικά ταμεία της Ουκρανίας.

Όσον αφορά τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα, μαζί με τα τόσο απαραίτητα λιπάσματα, συνεχίζουν να παρεμποδίζονται από το αδιαφανές δίκτυο κυρώσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ – γεγονός που αντικειμενικά σημαίνει ότι, η «Δύση των αξιών» χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα την πείνα ως όπλο. Γιατί; Αφενός μεν για να βλάψει οικονομικά τη Ρωσία, αφετέρου για να αναγκάσει εκείνα τα κράτη που δεν συμμετέχουν στον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας να αλλάξουν στάση, στηρίζοντας τη δυτική γραμμή.

Εν τούτοις, οι μαζικές διαμαρτυρίες των αγροτών στην Πολωνία, στη Σλοβακία, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, αποκάλυψαν σήμερα πως η συγκεκριμένη διαδικασία προκαλεί επίσης τεράστιες ζημίες στις χώρες της ΕΕ – αφού, μετά την άρση των δασμών στα αγροτικά προϊόντα από την ΕΕ, οι γειτονικές χώρες πλημμύρισαν και οι τιμές τους κατέρρευσαν.

Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει μόνο πως οι εγχώριοι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που δεσμεύονται από τους κανονισμούς της ΕΕ καταστρέφονται – αλλά, επί πλέον, πως τα ουκρανικά προϊόντα που έχουν επεξεργασθεί με χημικά, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ, εισέρχονται πλέον στις χώρες της χωρίς πρόβλημα.

Σημαίνει επίσης πως η ηγεσία της Ουκρανίας και οι σύμμαχοι της στη Δύση, δεν είχαν σκοπό να καταπολεμήσουν την πείνα στον πλανήτη με την περυσινή συμφωνία – αλλά απλά το ισχυρίσθηκαν, για να «ποδηγετήσουν» την κοινή γνώμη. Την ίδια στιγμή βέβαια, η Ουκρανία λεηλατείται από τη Δύση – με το ξεπούλημα των πάντων, σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών της έχουν καταρρεύσει.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ναυλωτές και τα πολεμικά ταμεία της Ουκρανίας, επωφελούνται από τη συμφωνία για τα σιτηρά – ενώ οι φορολογούμενοι στη Δύση αναλαμβάνουν το κόστος και οι πεινασμένοι στον πλανήτη δεν θα τραφούν ποτέ. Η υποκρισία στο απόγειο της – ενώ λογικά οι Πολωνοί αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους δρόμους στη γέφυρα, όπως φαίνεται στην εικόνα (πηγή).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.