Το πρόστιμο των 100 € – The Analyst
Κοινοβουλευτικές Εργασίες Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το πρόστιμο των 100 €

.

Όταν είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο και τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στη Βουλή, όπως τη σημερινή μας για την υποχρεωτικότητα, τις αποφασίζει η κυβέρνηση, άρα ο Φύρερ, δεν υπάρχει Σύνταγμα – αλλά μια σκοτεινή μοναρχία, με κοινοβουλευτικό μανδύα. 

 .

Κοινοβουλευτική Εργασία

Έχετε σκεφθεί αλήθεια κ. υπουργέ τι κάνετε; Εσείς προσωπικά συμφωνείτε με την κατάθεση της τροπολογίας ή απλά την αποδέχεσθε για να μείνετε υπουργός;

Στην αρχή επιβάλλατε δύο rapid test σε αυτούς που φοβούνται να κάνουν εμβόλιο ή έχουν οποιονδήποτε άλλο λόγο, κόστους 10 € τη φορά ή 80 € το μήνα. Μόνο χθες έγιναν περί τα 650.000 τεστ, με συνολικό κόστος 6,5 εκ. € για τους Πολίτες – με έσοδα βέβαια για το δημόσιο γύρω στο 30% ή περί τα 2 εκ. Ειδική φορολογία λοιπόν.

Δεν είναι ασφαλισμένοι αυτοί οι Πολίτες; Δεν πληρώνουν κάθε μήνα τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία; Δεν συμπεριλαμβάνεται το τεστ στις διαγνώσεις, για τις οποίες είναι ασφαλισμένοι;

Σαν να μην έφτανε δε μόνο αυτό, μετατρέψατε την πειθώ που επικαλούσαστε σε ένα επί πλέον πρόστιμο 100 € μηνιαία. Εάν δε αφορά 520.000 Έλληνες άνω των 60 ετών, όπως αναφέρεται, πρόκειται για 52 εκ. € το μήνα ή για πάνω από 600 εκ. το χρόνο, με αποδέκτη το ΕΣΥ. Τόσα σας λείπουν;

Δεν είναι ντροπή και δεν πρέπει να αποσύρεται αμέσως την τροπολογία; Σκεφθήκατε τι σημαίνει για έναν συνταξιούχο που παίρνει 400  € το μήνα και ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό, με ελάχιστες πιθανότητες να κολλήσει τον ιό;

Δεν είναι αντισυνταγματική, όπως αναφέρουν δεκάδες συνταγματολόγοι; Θα σας αναφέρω μόνο μερικά παραδείγματα;

Ο συνταγματολόγος κ. Μποτόπουλος επεσήμανε ότι, το μέτρο της επιβολής προστίμου έχει προβλήματα από συνταγματικής άποψης – ενώ σε περίπτωση προσφυγής στο ΣτΕ θα καταπέσει.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο περιορισμός κάποιων προσωπικών ελευθεριών στο πλαίσιο του γενικού συμφέροντος δημόσια υγείας είναι θεμιτός, – όχι όμως και η επιβολή προστίμου. Οι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να προστατεύονται και όχι να πληρώνουν.

Ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος είπε πως το πρώτο είναι το ότι προσβάλει την ελευθερία αυτοδιάθεσης ανθρώπινου σώματος.

Το οριζόντιο μέτρο προσβάλει την προσωπική ελευθερία για αυτοδιάθεση του ανθρώπου, χωρίς να δικαιολογεί τον κίνδυνο δημόσιας υγείας – ενώ στερεί τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης, αν αφαιρούνται τα 100 από τα 400 ευρώ που κάποιος παίρνει το μήνα.

Το γιατί αρνείται ο καθένας είναι προσωπικό ζήτημα. Το κράτος δεν μπορεί να διεισδύσει στη συνείδηση των ανθρώπων. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις.

Το μέτρο πλήττει και την προσωπική ελευθερία και την αρχή της ισότητας – ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα όπως τα προσωπικά δεδομένα με τη διασταύρωση μέσω taxisnet και ΕΟΔΥ.

Προσβάλλεται η αξία του ανθρώπου, αν τον μεταχειρίζεσαι ως αντικείμενο και τον εξαναγκάζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει.  Αφού ψηφιστεί το μέτρο, ο καθένας μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, όπου και θα κριθεί το ζήτημα.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο κ. Κασιμάτης είπε ότι ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στο εξής: Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. 

Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση. Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της.

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κοντιάδης, είπε πως η επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, είναι αντισυνταγματική – ως υπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου, όσο κι αν οργιζόμαστε από τη στάση τους. Ακολουθεί η τεκμηρίωση της αντισυνταγματικότητας:


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading