Εμείς οι Ελληνες «Χθες – Σήμερα – Αύριο» (Ποιοι είμαστε τί θέλουμε) – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Εμείς οι Ελληνες «Χθες – Σήμερα – Αύριο» (Ποιοι είμαστε τί θέλουμε)

Μεγαλώσαμε με τους θρύλους και τα κατορθώματα του Μεγαλέξανδρου και με τις γοργόνες.

Μεγαλώσαμε τα παιδιά μας με τους ίδιους θρύλους της φυλής μας.

Μεγαλώνουμε τα εγγόνια μας με τους ίδιους θρύλους όταν κοιμίζουμε σήμερα τα εγγόνια μας, κοιμούνται με τη φωνή της γοργόνας που λέει στον καπετάνιο του καραβιού «ζει ο Μεγαλέξανδρος;» και ο καπετάνιος για να σωθεί αυτός και το καράβι του πρέπει να απαντήσει «ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει»!!!

Είμαστε ο λαός που έχει ιστορικό βάθος πάνω από 10.000 χρόνια, αλλιώς δεν εξηγείται η γλώσσα η ελληνική, η μόνη εννοιολογική, η δομή της, ο πλούτος της, τα νοήματα που εκφράζει η ακριβολογία της δεν δικαιολογούνται, παρά μόνο ως δημιουργήματα ενός ανώτερου πολιτισμού, που χάνεται η αρχή του στα βάθη των χιλιετιών.

Αυτός ο λαός ο δημιουργός και κάτοχος αυτής της γλώσσας της ελληνικής είναι ο δημιουργός του πολιτισμού που έχει μέτρο, αρμονία και λογική. Αυτός ο λαός, δηλαδή εμείς οι Ελληνες δημιουργήσαμε τις επιστήμες, τη φιλοσοφία, εμείς οι Ελληνες είμαστε που δημιουργήσαμε το θέατρο με τις αθάνατες τραγωδίες. Εμείς οι Ελληνες πορευτήκαμε σε αρμονία με τη φύση, εμείς οι Ελληνες δεν επιδιώξαμε να αλλάξουμε τη φύση όπως οι δυτικοί, αυτή άλλωστε είναι και η ουσιαστική μας διαφορά με τους δυτικούς.

Και έρχονται η λογική και το μέτρο να συμπληρώσουν την αρμονία και έτσι δημιουργήθηκε η κοσμοθεωρία του ελληνισμού που οδηγεί στην ευδαιμονία και στη δικαίωση του ορισμού ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που καταλήγει στη θέωση, την δημιουργία του ανθρώπου κατ’ εικόνα και ομοίωση με το Θεό (αναθρών α οπωπε) Κρατύλος του Πλάτωνα. Αντίθετα η προσπάθεια αλλαγής της φύσης οδηγεί στη βαρβαρότητα.

Εμείς οι Ελληνες είμαστε οι δημιουργοί της Ιστορίας, εμείς οι Ελληνες γεννήσαμε Θουκυδίδη Ηρόδοτο, Πίνδαρο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαπφώ, Δημόκριτο, Ηράκλειτο, Υπατία, Ευκλείδη, Αρίσταρχο, Αρχιμήδη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Φειδία, Ιπποκράτη, Όμηρο, Μέγα Αλέξανδρο, Φίλιππο, Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Πελοπίδα, Πυθαγόρα, Ρωμανό τον μελωδό, τρεις Ιεράρχες, Πλήθωνα γεμιστό, Ρήγα Φεραίο, Καποδίστρια, Σολομό, Κολοκοτρώνη, Παύλο Μελά, Μάρκο Ευγενικό, Χρυσόστομο Σμύρνης, Ιωνα Δραγούμη, Ελύτη, Κάλβο, Σεφέρη, Καζαντζάκη, Παπανικολάου, Ελληνες εφοπλιστές, Δημήτρη Μπάτση, 1821, φιλική εταιρεία, ελληνιστικούς χρόνους, Ψελλό, Περατικό, Σόλωνα, πατροκοσμά τον Αιτωλό, Γρηγόριο τον Ε’ έπονται όχι δεκάδες, όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες ισουψείς με τους ανωτέρω.

Εμείς οι Ελληνες αντισταθήκαμε διαχρονικά σε κάθε κατακτητή.

Αυτός ο λαός, εμείς οι Ελληνες γινόμαστε ευφυείς για έναν και μόνο λόγο, γιατί μαθαίνουμε ελληνικά. Αυτός ο λαός, εμείς οι Ελληνες είπαμε, γράψαμε, σκεφτήκαμε τα πάντα, όλοι οι άλλοι ό,τι είπαν, ό,τι έγραψαν, ό,τι σκεφτήκαν, το είπαν, το έγραψαν, το σκέφτηκαν μετά από εμάς.

Αυτός ο λαός, εμείς οι Ελληνες, κατακτήσαμε το Ρωμαίο κατακτητή και την ρωμαίική αυτοκρατορία τη συνεχίσαμε ως ελληνική δηλαδή την εξελληνίσαμε, γιατί εμείς δεν είχαμε Κολοσσαίο, αλλά είχαμε θέατρα και Παρθενώνες. Τα θέατρα και οι Παρθενώνες νικήσανε τα Κολοσσαία.

Αυτός ο λαός, εμείς οι Ελληνες, δημιουργήσαμε την Ορθοδοξία, δηλαδή την Ελληνική έκφραση του Χριστιανισμού. Χριστιανισμό Ορθόδοξο χωρίς Ιερά Εξέταση, δίχως βαρβαρότητα και κτηνωδία, δίχως αποικιοκρατία, αλλά με το «αγαπάτε αλλήλους» και το «ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις».

Αυτός ο λαός, εμείς οι Ελληνες, όπου πήγαμε, φέραμε τον πολιτισμό, δε φέραμε τη φρίκη και το θάνατο. Μου είπε κάποτε διπλωμάτης γειτονικής χώρας «εμείς για το λαό του δεν έχουμε ούτε το ένα χιλιοστό σε σχέση με τη δική σας ιστορία, πόσο σας ζηλεύουμε και πόσο περήφανοι πρέπει να είσθε εσείς, που είσθε Ελληνες».

Πριν από μερικά χρόνια (Τούρκος) συγγραφέας είπε «Βέβαια εμείς δε μπορούμε να συγκριθούμε με εσάς τους Ελληνες, γιατί εμείς δεν έχουμε Όμηρο»

Σημείωση: έβαλα το Τούρκος σε παρένθεση, γιατί Τούρκοι, δηλαδή Μογγόλοι στη χώρα που ονομάζεται Τουρκία σήμερα, είναι το 13%, οι υπόλοιποι είναι εξισλαμισθέντες λαοί Ελληνες, εβραίοι, ασσύριοι, Αρμένιοι, Άραβες, κούρδοι. Αυτοί οι Τούρκοι Μογγόλοι είναι κατακτητές, ελέω σταυροφόρων, δεν είναι ιδιοκτήτες της περιοχής και δε θα γίνουν ποτέ, να ξέρουν δε  ότι κάποια μέρα, θα φύγουν όπως ήρθαν.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσει της Μικράς Ασίας, θα βρεις ελληνικό πολιτισμό, θα βρεις ακόμη κούρδους, εβραίους, αλεβίτες  θα βρεις κρυπτοχριστιανούς, θα βρεις όλους τους εξισλαμισθέντες, άρα καταπιεσμένους λαούς, καιρός να τους βοηθήσουμε να ξαναγυρίσουν στις ρίζες τους και να βγάλουν από πάνω τους το σάβανο του παντουρκισμού για να επιστρέψει η Ιερή γη της Μικράς Ασίας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της.

Η επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων κατακτητών, η οποία έγινε έξω και πέρα από τη λογική της Ιεράς συμμαχίας, υπήρξε το φωτεινότερο γεγονός του δεκάτου ένατου αιώνα, που έγινε φάρος που φώτισε όλους τους λαούς της γης, για να αγωνισθούν για τη λευτεριά τους.

Η επιτροπή για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 πρέπει να απαρτίζεται μόνο από Ελληνες, οι Ελληνες πολέμησαν, οι Ελληνες χύσανε το αίμα τους, στους Ελληνες ανήκει το 1821 και μόνο στους Ελληνες.

Καιρός να πετάξουμε από πάνω μας το σάβανο της παρακμής.

Σήμερα που η ανθρωπότητα έχει μπει σε έναν κύκλο θανάτου, η μόνη διέξοδος είναι η επικράτηση του ελληνικού τρόπου σκέψης στο νου, στις καρδιές και στις ενέργειες των ανθρώπων για να σωθεί η οικουμένη από τον αφανισμό.

Για να μην αφανιστούμε και να μπορέσουμε να έχουμε θέση και ρόλο στο ιστορικό γίγνεσθαι του μέλλοντος, απαιτούνται δύο προϋποθέσεις, πρώτη προϋπόθεση είναι ισχυρή οικονομία και δεύτερη προϋπόθεση ισχυρές συμμαχίες.

Πρώτο: Ισχυρή οικονομία δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τον εφοπλισμό. Οι εφοπλιστές πρέπει να παίξουν τον ηγετικό τους ρόλο, ως ηγέτιδα τάξητου _ελληνικού έθνους. Αυτό απαιτεί όχι μόνο το εθνικό συμφέρον αλλά και το δικό τους συμφέρον. Είναι αυτό που είναι δηλαδή οικουμενική δύναμη γιατί είναι Ελληνες. Εάν χαθεί το εθνικό κέντρο θα χαθούν και οι εφοπλιστές αφού θα αφελληνιστούν και στο τέλος θα γίνουν ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Ελληνες, αφού θα έχει χαθεί και θα έχει εκφυλιστεί ο Ελληνισμός. Αρα έχουν χρέος να συσπειρώσουν όλες τις δυνάμεις του έθνους. Αυτό απαιτεί η θέση τους ως ηγέτιδα τάξη του έθνους. Αυτό είναι το χρέος τους, αυτή είναι η ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία.

Δεύτερο: Ισχυρές συμμαχίες.

α. Ισχυρή συμμαχία με το εβραϊκό έθνος, διότι ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε μόνοι μας να επιβιώσουμε στην περιοχή που βρισκόμαστε, ούτε το κράτος τους Ισραήλ μπορεί μόνο του να επιβιώσει. Η συμμαχία και η ενότητα των δύο λαών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους εχθρούς μας και σταθεροποιητικά για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτή η συμμαχία απαιτεί ο Έλληνας να γίνει εβραίος κι ο εβραίος Έλληνας.

β. Ισχυρή φιλία με το αραβικό έθνος, με το οποίο μας ενώνουν πολλά κα πάνω απ’ όλα μας ενώνουν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης.

Ελληνες, Εβραίοι, Άραβες, είναι οι προαιώνιοι ιδιοκτήτες αυτής της περιοχής της γης.

Είθε ο Θεός να μας φωτίσει και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, Εβραίοι, Άραβες, Ελληνες.

Λευτέρης Χαμπίμπης


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.