Εμείς οι Έλληνες – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Εμείς οι Έλληνες

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της νεότερης ιστορίας μας, με ένα πολιτικό προσωπικό ανήμπορο να σηκώσει στις πλάτες του τα προβλήματα του έθνους κι ένας λαός, ο οποίος έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης του, διχασμένος ανάμεσα σε δεξιά και αριστερή ιδεοληψία, στερημένος της χαράς της συμμετοχής στα κοινά και της χαράς της δημιουργίας. Έχοντας κάνει δε τη σύνταξη επάγγελμα, αδυνατεί σε μεγάλο ποσοστό να σκεφτεί λογικά.

.

Άποψη

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της νεότερης ιστορίας μας, με ένα πολιτικό προσωπικό ανήμπορο να σηκώσει στις πλάτες του τα προβλήματα του έθνους κι ένας λαός, ο οποίος έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης του, διχασμένος ανάμεσα σε δεξιά και αριστερή ιδεοληψία, στερημένος της χαράς της συμμετοχής στα κοινά και της χαράς της δημιουργίας. Έχοντας κάνει δε τη σύνταξη επάγγελμα, αδυνατεί σε μεγάλο ποσοστό να σκεφτεί λογικά. Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού έθνους, είτε άρχουσα τάξης, λέγεται αυτό, είτε λαός προσμένει τη σωτηρία του από πάσης φύσεως ξένους. Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η κατάσταση σήμερα.

Το ερώτημα είναι: «ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ»;

 1. Αντικαθιστούμε τις προσφωνήσεις κύριος και σύντροφος, με την προσφώνηση «ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ».
 2. Δημιουργούμε χωρίς αποκλεισμούς: «ΕΘΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ μας. Ο κάθε ένας που θα στρατευτεί στην ιδέα της αναγέννησης του έθνους του ελληνικού, πρέπει να έχει ως αρχή του, όχι το τι θα ωφεληθεί, αλλά το τι θα προσφέρει. Άρα θα πρέπει να συνενώσουμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, όπου κι αν βρίσκονται στο κεφάλαιο, στην εργασία, στη διανόηση, στον απόδημο ελληνισμό, στην εκκλησία, στο στρατό, στους νέους, στους γέρους, στους αγρότες, στους εργάτες, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Κι όλοι μαζί, αφού πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και ενστερνιστούμε τη λογική παράγω, πουλάω, κερδίζω και έτσι ζω δημιουργώντας πλούτο υλικό, πνευματικό και ηθικό να πορευτούμε από εδώ και πέρα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ να συσταθεί και να λειτουργήσει άμεσα για να γνωρίσουν όλοι οι λαοί της γης τους Ελληνες και τον ελληνικό πολιτισμό σε βάθος.
 2. Να στήσουμε ένα μνημείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ μνήμης και λήθης. Κάθε χρόνο να γίνεται ένα μνημόσυνο για όλους τους Μάρτυρες και Ήρωες του ελληνικού έθνους.

Η μοίρα μας είναι κοινή για όλους, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, ή όλοι θα σωθούμε, ή όλοι θα χαθούμε. Οι Έλληνες μεγαλουργήσαμε, όταν είμαστε ενωμένοι (βαλκανικοί πόλεμοι).

Οι Έλληνες καταστραφήκαμε όταν είμαστε διχασμένοι (μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος πόλεμος μετά τον 2ο Π.Π.).

 1. ΓΕΩΡΓΙΑ: Να επιδιώξουμε τον τετραπλασιασμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ώστε να αποκτήσουμε διατροφική επάρκεια. Κανένα χωράφι να μη μένει ακαλλιέργητο. Το χωράφι δεν είναι για να βάζουμε καθρεφτάκια για παραγωγή δήθεν ενέργειας, αλλά για να αξιοποιείται, ώστε να παράγει αγροτικά προϊόντα, γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε.
 2. ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Να καταστήσουμε την Ελλάδα ναυτιλιακό και ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο της Ε.Ε. και γιατί ΟΧΙ και ολοκλήρου του κόσμου. Έτσι θα πάρουν εκδίκηση τα οράματα των μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών, Λιβανού, Ωνάση, Νιάρχου και δεκάδων άλλων σπουδαίων Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι έχουν κατορθώσει η ελληνική σημαία να κυματίζει μέρα – νύχτα χωρίς διακοπή σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Νιάρχου, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ίδρυσε, να γίνουν πραγματικά ναυπηγεία, ώστε να κατασκευάζουν και τις μηχανές των πλοίων. Να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα του μεγάλου και τραγικού πατριώτη ΠΕΡΑΤΙΚΟΥ, ο οποίος έφερε εδώ τα λεφτά του για να επαναλειτουργήσει τα ναυπηγεία και αφού τον κατέστρεψαν οικονομικά, τον δολοφόνησαν και τον γιό του Ελληνες. Να παραχωρηθεί το Ελληνικό στους Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να εγκαταστήσουν την έδρα τους εδώ στην πατρίδα.

Η δύναμή μας είναι στη θάλασσα, δεν είναι τυχαίο, ότι η Ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία είναι η πρώτη στην οικουμένη, αυτό και μόνο είναι η απόδειξη ότι ο ελληνισμός είναι οικουμενικός.

 1. ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο μας. Τρεις μεγάλοι οραματιστές και μεγάλοι πατριώτες δολοφονήθηκαν γιατί προσπάθησαν να στήσουν τη βαριά βιομηχανία και να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας, ας κάνουμε τα όνειρά τους και τις επιδιώξεις τους πραγματικότητα.

α. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ: Δολοφονήθηκε νύκτα από το μετεμφυλιακό κράτος, γιατί έγραψε το βιβλίο «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ας το μελετήσουμε και να το υλοποιήσουμε.

β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δολοφονήθηκε από Ελληνες, γιατί έχει τη χαλυβουργία του εδώ στην πατρίδα. Να στήσουμε προς τιμή του και τη δεύτερη χαλυβουργία, που μας την στέρησαν οι σύμμαχοι και σάπισε στο Αμβούργο.

γ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: δολοφονήθηκε κι αυτός από Έλληνες, γιατί σχεδίαζε το νικέλιο που πούλαγε στην παγκόσμια αγορά σαν μετάλλευμα, να το πουλήσει μέταλλο.

 1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τον λιγνίτη, είναι άφθονη φτηνή πρώτη ύλη που υπάρχει στην πατρίδα μας.
 2. ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ολες οι τράπεζες να κρατικοποιηθούν αφού κύριος μέτοχος είναι το ελληνικό κράτος.
 3. ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ – ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Να υλοποιηθεί άμεσα, η ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι νεκροί μας ζητούν δικαίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν αυτά που μας οφείλουν. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί, γιατί είναι εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.
 4. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Να απαιτήσουμε την ίδια μεταχείριση που είχαν οι Γερμανοί μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
 5. ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ: Θεωρώ απαραίτητη τη συμμαχία μας με το Ισραήλ, σύμφωνα με προηγούμενη πρότασή μου, καθώς και με το αραβικό έθνος. Επίσης να επιδιώξουμε κοινές επιχειρήσεις με τους φίλους μας Ισραηλινούς και Άραβες.
 6. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Να τεθεί στόχος το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδος να είναι 30.000.000 Ελληνες – Ελληνες.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ για τους ξένους, φίλους, συμμάχους και εχθρούς:

 • Ας αρχίσουμε από τον Μέτερνιχ ο οποίος είχε πει: Ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται είναι ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος και τέτοιος είναι ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, τον οποίο Έλληνες δολοφόνησαν.
 • Το δόγμα των ξένων για την Ελλάδα το έχει αποκαλύψει πιο μεστά τον προπερασμένο αιώνα ο Αγγλος πολιτικός λόρδος Λουτοντέρι: Η Ελλάδα δέον να γίνει όσο το δυνατόν ολιγότερο επικίνδυνη και ο λαός της μικρόψυχος όπως τα έθνη του Ινδονιστάν (από το βιβλίο «Πολέμου Κάμπος» του Στάθη Χαμπίμπη).
 • Ο Αμερικάνος διπλωμάτης Charles Tuckerman (πρεσβευτής στην Ελλάδα μεταξύ 1867-1874) γράφει για τους Άγγλους. (Αν ήταν ειλικρινείς οι Άγγλοι θα έλεγαν: Δεν θέλουμε στην ανατολή λαό προοδευτικό που να ακολουθεί δική του πορεία, αποτινάσσοντας τη δική μας κηδεμονία.
 • Θέλουμε λαό αποχαυνωμένο κι εξωτικό με βάρβαρα έθιμα, θέλουμε να αγοράζει τα προϊόντα του Μπίρμπιγχαμ και του Μάντσεστερ που δεν απορροφήθηκαν από άλλες αγορές με όρους και τιμές που θα ορίζουμε εμείς.
 • Σεις οι Έλληνες είσαστε πολύ ευφυείς και αν σας αφήσουμε ελεύθερους θα εξαφανίσετε το αγγλικό εμπορικό ναυτικό από την Μεσόγειο. Αφού τώρα που είστε ανίσχυροι και απασχολημένοι σε αδιάκοπους αγώνες, έχετε το έβδομο σε σπουδαιότητα εμπορικό ναυτικό του κόσμου (έτος 1875).
 • Από το βιβλίο «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια» του Κυριάκου Σιμόπουλου.
 • Ούτε οι Γερμανοί πήγαν πίσω από τους άλλους σε μίσος κατά των Ελλήνων:

«Αυτός ο αρχηγός της εν Τουρκία Γερμανικής αποστολής – Λιμάν φον Σάνδερς – περιοδεύων ανά τη Μικρά Ασία και αντιλαμβανόμενος την ευρωστία και τη δύναμη του ελληνικού στοιχείου δεν εδίστασε να ειπή προς τας Τουρκικάς αρχάς, ενώπιον και του Ελληνος επισκόπου ακόμη, δια τους Ελληνες: «Αυτούς εδώ τι τους φυλάτε»; Βλέπων δε ο αυτός Γερμανός τους Ελληνικούς Ναούς με τα κωδωνοστάσια και τα ελληνικά σχολεία είπε δεικνύων αυτά προς τας Τουρκικάς αρχάς» εάν όσω αφήνετε αυτά εδώ, σεις θα είσθε οι είλωτες των Ελλήνων» είναι επισήμως βεβαιωμένα τα πράγματα αυτά; Από το βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά «Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας» το οποίο βιβλίο τυπώθηκε το 1916.

 • Πάλι Άγγλοι από το βιβλίο «Το ταξίδι» του Ευάγγελου Μαυρουδή: Ο Αγγλοπολιτικός ΕΙΜΕΡΙ ΛΕΟ (1873-1955) είχε πει: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου δικαιώθηκαν οι συνεργάτες των Ναζί και οι οργανώσεις που πολέμησαν στον πλευρό τους. Γιατί έτσι μας εξυπηρετούσε προκειμένου να σώσουμε τη χώρα από τους κομμουνιστές, ενώ στείλαμε στην αγχόνη όλους τους δικούς μας προδότες. Ακόμη και εκείνους που δεν είχαν σώας τας φρένας. Αυτό αφορά το δικό του γιο Ειμερι Τζον, τον κρέμασαν μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του 1945.

Αυτά τα λίγα που αναφέρω για τους ξένους, το κάνω για να δείξω, ότι ο κάθε ένας βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα του έθνους του, καιρός να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, άλλωστε να μην ξεχνάμε, ότι ο καθένας δικαιώνεται από την πόρτα του και μέσα.

Ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με την ιστορία μας, αρκεί να πιστέψουμε, ότι κι εμείς οι νεοέλληνες έχουμε πετύχει αξιοθαύμαστα πράγματα, παρά τα εμπόδια που μας έχουν παρουσιαστεί αυτούς τους νεότερους αιώνες.

Το δίλημμα σήμερα είναι Ελληνισμός ή Βαρβαρότητα

Λευτέρης Χαμπίμπης


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!