Οι διαδοχικές κυβιστήσεις του Α. Σαμαρά – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Οι διαδοχικές κυβιστήσεις του Α. Σαμαρά

.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, παρά το ότι το κόμμα του την έχει αποδεχθεί πλήρως – αν και προεκλογικά έλεγε τα αντίθετα. Όπως είπε, «ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα – μόνο μία αφόρητη εθνική ζημία, δίνοντας όνομα, ταυτότητα και γλώσσα». Δεν έπαθε βέβαια η Ελλάδα μόνο εθνική ζημία, αλλά και οικονομική – αφού τα Σκόπια που δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τη συμφωνία, εμφανίζονται διεθνώς ως «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» και πουλούν προϊόντα «Μακεδονίας», ζημιώνοντας περί τους 4.000 παραγωγούς της Μακεδονίας που έχουν κάνει φημισμένο το όνομα διεθνώς, μαζί με τον τουρισμό της περιοχής. Η συμφωνία άλλωστε ήταν «προδοτική» – όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς.                    

 .

Επικαιρότητα

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας αλλοπρόσαλλος πολιτικός – κρίνοντας από την αντίθεση του στα μνημόνια με τα προγράμματα του Ζαππείου, τα οποία ακολούθησε η υπογραφή του εγκληματικού PSI μαζί με τον Β. Βενιζέλο, για την οποία εύλογα χαρακτηρίσθηκαν εθνοκτόνοι ή πατροδοκτόνοι (ανάλυση), καταδικάζοντας τους Έλληνες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Στη συνέχεια, το 2014, αναθεώρησε την πολιτική των μνημονίων (ανάλυση), με αποτέλεσμα να ανατραπεί από την καγκελάριο – η οποία τοποθέτησε στη θέση του τον Α. Τσίπρα (τον άλλο μαιτρ των κυβιστήσεων).

Στο δημοψήφισμα τώρα πήρε θέση υπέρ των μνημονίων – οπότε θεώρησε πως νικήθηκε από τον Α. Τσίπρα και παραδόξως παραιτήθηκε. Διέπραξε λοιπόν μία τεράστια ανοησία, αφού παραχώρησε τη θέση του αμαχητί στον Κ. Μητσοτάκη – τον οποίο σήμερα κατηγορεί έμμεσα ως «προδότη» , με κριτήριο το ότι δηλώνει πως θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια που θα έλθουν στη Βουλή! Επίσης πως είναι αντίθετος με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας (βίντεο), απορρίπτοντας την προσφυγή στη Χάγη.

Όπως είπε στη συνέντευξη του στην Καθημερινή, η οποία είναι υποστηρικτής του κόμματος του μαζί με τον Skai (ο τρίτος συνεργαζόμενος, το διαδικτυακό Liberal, θεωρείται καλώς ή κακώς όργανο του Κ. Μητσοτάκη), δεν κάνεις διάλογο με πειρατές – ενώ αυτόν που σε απειλεί δεν τον κατευνάζεις, επειδή έτσι γίνεται αδίστακτος.

Έχει βέβαια δίκιο, παρά το ότι ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως οι συζητήσεις θα περιορισθούν στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών – ενώ εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η μόνη επιλογή θα είναι η Χάγη. Ο Α. Σαμαράς όμως είπε πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας – εύλογα, αφού κανένας δεν τιμωρεί μία χώρα που, έστω τυπικά, διαπραγματεύεται.

Με δεδομένη δε την κυβίστηση του Κ. Μητσοτάκη, όσον αφορά την ανακήρυξη της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της Κρήτης που ο ίδιος ανέφερε στη Βουλή (προφανώς τον έβαλε στη θέση του η A. Merkel), το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι προδιαγεγραμμένο – η παραχώρηση στην Τουρκία όλων όσων ζητήσει, υπό την πίεση της Γερμανίας που θα το απαιτήσει ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα, μέσω της πώλησης των ομολόγων της με τη στήριξη της ΕΚΤ. Έχοντας δε ζημιώσει την Ελλάδα το 2020 με ακόμη 24 δις € (δημοσιονομικό έλλειμμα), με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το δημόσιο χρέος στο 230% του ΑΕΠ, ο γερμανόφιλος Κ. Μητσοτάκης είναι δεμένος χειροπόδαρα από τη Γερμανία – αφού εάν κλείσει τη βρύση της χρηματοδότησης, η χώρα θα χρεοκοπήσει ακαριαία.

Σωστά είπε πάντως ο Α. Σαμαράς πως με την προσφυγή στη Χάγη «θα παραιτηθούμε εξ αρχής μόνοι μας από όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο». Ο ίδιος βέβαια παρέδωσε την οικονομική μας κυριαρχία στον Β. Σόιμπλε υπογράφοντας το PSI – ενώ από την οικονομική μας  κυριαρχία εξαρτάται απόλυτα η εθνική.

Τέλος, ο Α. Σαμαράς, ο οποίος δεν ψήφισε ούτε την πρόεδρο της Δημοκρατίας,  επανέλαβε την πάγια θέση του εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, παρά το ότι το κόμμα του την έχει αποδεχθεί πλήρως – αν και προεκλογικά έλεγε τα αντίθετα. Όπως είπε, «ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα – μόνο μία αφόρητη εθνική ζημία, δίνοντας όνομα, ταυτότητα και γλώσσα».

Δεν έπαθε βέβαια η Ελλάδα μόνο εθνική ζημία, αλλά και οικονομική – αφού τα Σκόπια που δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τη συμφωνία, εμφανίζονται διεθνώς ως «Μακεδονία» χωρίς το βόρεια και πουλούν προϊόντα «Μακεδονίας», ζημιώνοντας περί τους 4.000 παραγωγούς της Μακεδονίας που έχουν κάνει φημισμένο το όνομα διεθνώς, μαζί με τον τουρισμό της περιοχής. Η συμφωνία άλλωστε ήταν «προδοτική» – όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς.

(Ακολουθείστε μας στο Twitter πατώντας εδώ για να ενημερώνεστε αμέσως για τις αναλύσεις μας)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!