Πόλεμος με εχθρό την ανοησία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Πόλεμος με εχθρό την ανοησία

Όπως  ένας λογικός άνθρωπος δεν δανείζεται ποτέ για να καταναλώσει, αφού έτσι δεν μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά, αλλά μόνο για να επενδύσει σε ένα εγχείρημα που θα του επιτρέψει να κερδίσει τόσο χρήματα, ώστε να πληρώνει τους τόκους και τις δόσεις του δανείου του, έτσι οφείλει να ενεργεί και ένα κράτος.

.

Επικαιρότητα

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να διαβάζει κανείς κείμενα ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομία – αλλά μόνο ιδεοληψίες που δεν τις αντιλαμβάνονται καν ως τέτοιες. Παράδειγμα το άρθρο του κ. Μάνου ο οποίος, πιστός στη νεοκλασική οικονομική θεωρία, στον ακραίο φιλελευθερισμό δηλαδή στην καθομιλουμένη, πιθανολογούμε  χωρίς να το γνωρίζει, γράφει τα εξής:

«Μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021, ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Σκυλακάκης είπε μια αυτονόητη αλήθεια, επισημαίνοντας κάτι που σπάνια λέγεται από τους πολιτικούς. Είπε συγκεκριμένα: «Κάθε ευρώ που σήμερα δαπανούμε είναι μελλοντικοί φόροι. Δεν υπάρχει κανένας καλός πατερούλης που ξαφνικά ανακάλυψε και δίνει δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν μελλοντικοί φόροι. Όταν κάποιος έρχεται και λέει δώσε 30, 40, 50 δισεκατομμύρια εννοεί βάλε στο μέλλον 30, 40, 50 δισεκατομμύρια από τα μελλοντικά έσοδα τα οποία θα πληρώσεις» (πηγή).

Προφανώς δεν καταλαβαίνει πως ο κ. Σκυλακάκης υιοθετεί αυτά που ο ίδιος καταδικάζει – υποστηρίζοντας έναν προϋπολογισμό που οδηγεί στην επόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, με τη σπατάλη ακόμη περισσότερων δανεικών χρημάτων.  Η εισήγηση μας στο τέλος του κειμένου, τεκμηριώνει την απίστευτη προχειρότητα του – ενώ ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει πως μόνο όταν ένα κράτος χρηματοδοτεί με δανεικά χρήματα δαπάνες και όχι επενδύσεις, τότε μόνο οι δαπάνες του είναι μελλοντικοί φόροι.

Όπως δηλαδή ένας λογικός άνθρωπος δεν δανείζεται ποτέ για να καταναλώσει, αφού έτσι δεν μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά, αλλά μόνο για να επενδύσει σε ένα εγχείρημα που θα του επιτρέψει να κερδίσει τόσο χρήματα, ώστε να πληρώνει τους τόκους και τις δόσεις του δανείου του, έτσι οφείλει να ενεργεί και ένα κράτος.

Έχουμε λοιπόν πράγματι πόλεμο, με εχθρό όμως όχι τη φανταστική πέμπτη φάλαγγα του κ. Μάνου, αλλά την ανοησία – σημειώνοντας πως η ΣΤΑΣΥ που κατηγορεί ο κ. Μάνος ανήκει στο Υπερταμείο των ξένων, σε αυτό δηλαδή που η Τρόικα Εσωτερικού έχει μεταφέρει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, ενώ η στήριξη των ΕΛΤΑ είναι απόφαση της κυβέρνησης του κ. Σκυλακάκη.

Μίας κυβέρνησης που συνεχίζει να καταναλώνει με δανεικά, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις – καθώς επίσης να «καίει» τα χρήματα των Ελλήνων, για να «ταΐζει» το κομματικό-πελατειακό κράτος, αυτή τη φορά μέσω των ΕΛΤΑ (πηγή). Ελπίζουμε πάντως να μη γνωρίζει ο κ. Μάνος το διάτρητο Ισολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή και ψήφισε το κόμμα του κ. Σκυλακάκη, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς ίχνος ντροπής (πηγή).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!