ΕΕ και πόλεμος εκ των έσω στο μεταναστευτικό – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

ΕΕ και πόλεμος εκ των έσω στο μεταναστευτικό

Η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά από την Γερμανική ΕΕ και σίγουρα όχι από την Γερμανία χωρίς να διεκδικεί η ίδια την μοίρα της. Έχουμε αποδεχτεί ότι υπάρχει υβριδικός πόλεμος. Αυτό δεν γίνεται όμως χωρίς λόγο και χωρίς υποστήριξη. Στο πρώτο σχετικό άρθρο είδαμε γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας (και την ενεργειακή παράμετρο), στο δεύτερο άρθρο τον Γερμανοτουρκικό άξονα. Σε αυτό θα δούμε την ΕΕ και τα συστημικά ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης.

Το άρθρο αποτελείται από 2 σελίδες

Ανάλυση

του Παναγιώτη Χατζηπλή

Ιστορικό μεταναστευτικών γεγονότων 2020

Προοίμιο μετά την αλλαγή κυβέρνησης

Από τότε που ήρθε η ΝΔ αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές.   οι οποίες τελικά διπλασιαστήκαν το 2019  όπως και τους δυο πρώτους μήνες του 2020.

Σε αυτό το διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε την ίδρυση ΟΑΕΔ μεταναστών και να μαζεύουν ελιές σε χωριά στην Κρήτη…Τον Οκτώβριο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μπόλιασμα και περηφάνεια που η χώρα γίνεται πολυπολιτισμική. Φυσικά η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη έχει ενασχόληση σε ΜΚΟ όπως φαίνεται από την ξαδέρφη Αλεξάνδρα στην Action και την ξαδέρφη Λυμπεράκη στο Solidarity Now.

Από τον Νοέμβριο άρχισαν να συζητάνε για μια ακόμα τελευταία «αποσυμφόρηση» των νησιωτικών ΚΥΤ που ήδη είχαν γεμίσει στην ενδοχώρα. Αυτό για να ανακουφιστούν τα νησιά που δεν θα ήταν σωστό η υπόλοιπη χώρα να αδιαφορούσε και να μην υποστήριζε. Τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν στην γνωστή γραμμή περί ανθρωπισμού. Προτείνονταν η διασπορά σε όλη την χώρα ως ποσοστό δήθεν 2% του πληθυσμού χωρίς βέβαια να κρατάει κανένας λογαριασμό..

Έτσι άρχισαν να δημιουργούνται νέες δομές. Εν μέσω κορονοΐού ιδρύονται και επίσημα 28 νέες δομές με ΠΝΠ  Ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα στέγασης που αποδεικνύεται ότι συμμετέχουν και πολιτικοί

Αυτό το διάστημα, αρχές 2020, η Ύπατη αρμοστεία τουιτάρει για ανάγκη μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα. (μιλάμε βέβαια για έναν ΟΗΕ που όχι μόνο δεν μπορεί να πιέσει τις ΗΠΑ να πάρουν περισσότερους πρόσφυγες από την quota των 18.000 που έχουν θέσει (περίπου όσοι είναι μόνο στην Μυτιλήνη) αλλά επέστρεψε και στις εστίες τους όσους επέδραμαν πέρσι μαζικά κατά των συνόρων των ΗΠΑ.

Συστημικά επίσης ΜΜΕ στην Γερμανία υποστηρίζουν τις πιέσεις στα σύνορα σαν το Spiegel στις 5/2/20 που επίσης καλεί για αποσυμφόρηση μετά από εξέγερση στην Λέσβο.  H εξέγερση του Φεβρουάριου του 2020 τελικά αποδίδεται σε πράκτορες της ΜΙΤ  Έχει γίνει γνωστό εξάλλου ότι υπάρχουν πράκτορες-πληροφοριοδότες της Τουρκίας ανάμεσα στους «πρόσφυγες»  ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σοιλού δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν τους «ανθρώπους τους» στα νησιά.   Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την εθνική ασφάλεια…

Επεισόδια σε Μυτιλήνη- Εβρο

Τότε η κυβέρνηση προφανώς «υπό την πίεση των περιστάσεων» προβαίνει σε νομοθέτηση στις 21/2/20 για την δημιουργία νέων δήθεν κλειστών ΚΥΤ στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο όπως και επέκταση των υφιστάμενων σε Λέρο, Κω. Τώρα γιατί δεν μπορεί να κλείσουνε τα υπάρχοντα είναι άλλο. Τελικά βέβαια κατόπιν εορτής φαίνεται ότι θα ‘ναι κλειστά το μόνο το βράδυ ή με ελεγχόμενη πρόσβαση και σημαντικές υποδομές. Δηλαδή gated communities ή κατασκήνωση σε μόνιμη βάση για ένα πληθυσμό 20.000 ή και περισσότερων δηλαδή καθαρή πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών πχ 86.000 στην Μυτιλήνη, 58.000 στην Χίο, λιγότερο στα άλλα.

Όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έκανε ότι χρειαζόταν για να γίνουν αυτά τα νέα κέντρα-πόλεις  ενώ ό Μητσοτάκης σε συνάντηση διαμηνύει σε κομματικά στελέχη και δημοσίων ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο (εννοούσε την φρέσκια εντολή και τις υψηλές δημοσκοπήσεις) το οποίο δεν θα το έβαζαν στο… βάζο αλλά στα νέα hotspot…  Δηλ. ίσως θα θυσίαζαν κάποια ποσοστά, κάποιες βουλευτικές έδρες, για να γίνουν τα ΚΥΤ αυτά! Διαίρει και βασίλευε για ένα καθαρά εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφάλειας.

Προχωρεί έτσι σε στρατιωτικού χαρακτήρα απόβαση των μονάδων καταστολή σε Μυτιλήνη, Χιο και επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους που αντιδρούσαν  (απόβαση 25/2/20). Όμως η αντίδραση είναι πολύ πιο δυναμική από όσο περίμεναν επιφέροντας απώλειες και στις δυνάμεις αλλά και στο ηθικό και τελικά στο πολιτικό κεφάλαιο στο βάζο…. Τα ΜΑΤ αποχωρούν επεισοδιακά σχεδόν αμέσως μετά 26/2/20 μέσα σε ένα φιάσκο

Σε αυτό το σημείο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις έχουν πληγεί σημαντικά εκπλήττοντας για μια ακόμα αφορά συστημικές κυβερνήσεις σχετικά με την αντίδραση του λαού όπως εξάλλου έγινε και με το δημοψήφισμα. Γεγονός που αποδεικνύει την απόσταση των δύο πλευρών. Ταυτόχρονα λοιπόν με το φιάσκο στην Μυτιλήνη-Χίο αναφέρεται έκρυθμη η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου με μαζική προσπάθεια μεταναστών να σπάσουν τα σύνορα (στις 28 Φεβρουαρίου 2020). Το σημείο αυτό αποτελεί το μόνο που έχει φράχτη, ένα μικρό μέρος συνολικά, και όχι το βασικό πέρασμα τόσο για μετανάστες όσο και για επιβατική και εμπορική κίνηση (που γίνεται στους Κήπους). Παράξενα πράγματα. Πάντως προσφέρεται για κάμερες.

Αμέσως τίθεται η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενεργοποιώντας το άρθρο 78.3 της συνθήκης της ΕΕ και απαγόρευση ασύλου. Μαζί γίνεται και μα περιοδεία με τους επικεφαλής της ΕΕ που υπόσχονται περισσότερα χρήματα. Αυτό καταπραΰνει τα πνεύματα στον πληθυσμό και επαναφέρει το κεφάλαιο στο βάζο. Σίγουρα είναι ένα καλό σόου για τις κάμερες και δίνεται η ευκαιρία στον Πρωθυπουργό του μπολιάσματος να σώσει την πατρίδα ή να σώσει την παρτίδα της χαμένης δημοτικότητας….

Παράλληλα προκύπτει και ο κορονοΐός και η επιβολή καραντίνας ταυτόχρονα με την υπόλοιπη ΕΕ, που όμως έχει πολύ περισσότερη κίνηση αυτή την περίοδο και μόλυνση. (για περισσότερα για την εξάπλωση εδώ) Νέμονται έτσι τη σωτηρία του πληθυσμού και παράλληλα δίνεται η ευκαιρία για αρκετή νομοθέτηση με ΠΝΠ αυτό το διάστημα. Συνεπώς επανέρχεται η δημοτικότητα με το σχέδιο «Μωυσής» παρά την καταστροφή της οικονομίας. Το πόσο μιντιακή είναι η διαχείριση της πρώτης φάσης αποδεικνύεται το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν τα σύνορα χωρίς ελέγχους για τουρίστες και ενώ υπάρχουν πολλά κρούσματα δεν γίνεται καθολικό “lockdown” την ώρα που τα συζητάμε αυτά, ενώ η όποια ευθύνη επιρρίπτεται στον κουρασμένο ψυχολογικά και σε σύγχυση από τις αντικρουόμενες εξαγγελίες, εγχώριο πληθυσμό.

Όμως φαίνεται ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι για το κλείσιμο των συνόρων…

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ylva Johansson

Όπως η Επίτροπος για Μετανάστευση ή Ασφάλεια η Σουηδή Γιόχανσον της μεγάλης των Σουηδών σοσιαλιστών σχολής.  Τα τελευταία χρόνια στο διευθυντήριο των Βρυξελών, αυτό καλείται και Ευρώπη, στα χαρτοφυλάκια μετανάστευσης διορίζονται Σουηδές της της γνωστής γραμμής. Οι Σουηδοί που μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αλλάξει την φυσιογνωμία της χώρας τους με αρκετά προβλήματα. H Ylva Johansson εκλέχθηκε με σκοπό να αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι περήφανη για πολιτικής χώρα της στην οποία είχε συμμετάσχει από κυβερνητικές θέσεις. Ενώ η προηγούμενη επίτροπος η φιλελεύθερη Σεσίλια Μαλμστρομ περί δημογραφικού της Ευρώπης και ενίσχυσης με μετανάστες.

Όλο αυτό το διάστημα το 2020 η Γιόχανσον τουίταρε υπέρ μετεγκατάστασης των «προσφύγων». Και όταν γίνεται η σταμάτημα ασύλου επισκέπτεται την Αθήνα. Αναφέρεται τότε από τον Μηταράκη ότι θα γίνουν και επαναπροωθήσεις έναντι € 2.000 μπόνους. κάτι για το οποίο η Γιόχανσον δεν αναφέρει πολύ ή καθόλου ενώ αντίθετα αναφέρεται για την ανάγκη σεβασμού του Ευρωπαϊκού δικαίου….

Αφού κοπάζουν οι τυμπανοκρουσίες αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτή τη συνάντηση να κάνει δεκτές τις αιτήσεις ασύλου παρά το πάγωμα του Μαρτίου! Μετά την παρέλευση του ενός μήνα και αφού είχε κερδηθεί δημοτικότητα σταμάτησε και η κατάσταση έκτακτου κινδύνου, χωρίς να έχουν σταματήσει οι ροές και ενώ είχε αρχίσουν να εκδηλώνονται και κρούσματα κορονοϊου .

Δημοσιεύματα διεθνών συστημικών ΜΜΕ – Fake News

Παράλληλα υπάρχει ένα μπαράζ στα συστημικά διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ και στα social από γνωστούς κύκλους κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων όποιου έρχεται να κάνει αίτηση ασύλου κάτι που δεν ισχύει στην πράξη τόσο με βάση αποφάσεις του ΔΔΔΑ για την Ισπανία αλλά και από τις ΗΠΑ που θέτουν αριθμητικά όρια αιτήσεων ασύλου που δέχονται, και μάλιστα πολύ χαμηλά (18.000 ετησίως).

Μερικά από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα ήταν:

  • Άρθρο στην Bild στις 6/3/20 για κακομεταχείριση προσφύγων δήθεν ξεγύμνωμα που αποδεικνύεται σκηνοθετημένο (fake news)  Η Bild αποτελεί την γνωστή Γερμανική φυλλάδα που έχει καταδυσφημίσει και βρίσει τους Έλληνες κατά την κρίση. Συντάκτης του άρθρου είναι ο Julian Roepcke ένας δημοσιογράφος γνωστός και ως «Τζιχάντι Τζούλιαν» λόγω της εμμονικής υποστήριξης του στους αντικαθεστωτικούς κατά την εμφύλια διαμάχη στην Συρία.  Δεν είχε διστάσει μάλιστα να κατηγορήσει και την Γερμανική κυβέρνηση κατά το παρελθόν για πώληση χημικών όπλων στον Ασάντ
  • Δημοσιεύματα για «δολοφονία πρόσφυγα» στον Εβρο στις 5/3/20 από σφαίρα που προήλθε από την Ελληνική πλευρά των συνόρων  που επίσης θεωρείται fake. Ο ισχυρισμός για την προέλευση της σφαίρας βασίζει σε «ανάλυση» βίντεο μιας τεχνολογικής εταιρίας με έδρα την Αγγλία, της Forensic Architecture, με μεγάλη εμπλοκή σε περιοχές αναταραχών όπως στην Συρία και στα νησιά του μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους χρηματοδότες της είναι το Open Foundation του Σορός. Στον ιδιοκτήτη της δε έχει απαγορευτεί η είσοδος στης ΗΠΑ κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς λόγο    Για το θέμα αυτό απευθύνουν επιστολή Ευρωβουλευτές όπως θα δούμε παρακάτω.
  • Παράλληλα ο Σόρος γράφει ένα άρθρο υπέρ του Ερντογαν στις 4/3/20 στους Financial Times κάτι που έρχονται σε αντίθεση με το φιλελεύθερο προφίλ του με βάση το αντιδημοκρατικό παρελθόν του Ερντογάν, κάτι το οποίο εν μέρει παραδέχεται αλλά παρόλα αυτά πρέπει να βοηθηθεί αφού έρχεται σε αντίθεση με την δράση της Ρωσίας στην Συρία… (Europe must stand with Turkey over Putin’s war crimes in Syria.  )
  • Στις 3.20 δημοσιεύεται από τους New York Times άρθρο για παράνομο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Ελλάδα.   Ο Απόστολος Δοξιάδης, ο συγγραφέας που είναι κοντά στα φιλελεύθερες απόψεις και πρωτοστατεί στις πρωτοβουλίες για προστασία των «ασυνόδευτων» καταρρίπτει την αξιοπιστία των πηγών.Τελικά οι New York Times κάνουν μια διόρθωση ως προς την υπηκοότητα της πηγής τους αλλά οι γνωστοί κύκλοι κάποιων πολιτικών πεποιθήσεων (αριστερών-δικαιωματιστών της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης…) συνεχίζουν να αναφέρονται σε αυτό!

Και τέλος ένας δημοφιλής λογαριασμός social media (Greek Analyst) φιλελεύθερης γραμμής που όμως στην περίπτωση αυτή ήταν εναντίον των διεθνών ειδήσεων ακόμα και αν εκπορεύεται από φιλελεύθερα συστημικά ΜΜΕ, μπλοκάρεται ….

Συνεχίστε στη δεύτερη σελίδα……


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.