Προετοιμάζεται η ανατροπή του Putin; – The Analyst
ΔΙΕΘΝΗ

Προετοιμάζεται η ανατροπή του Putin;

.

Μήπως είχε δίκιο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, όταν δήλωσε πως οι δυνάμεις που τροφοδοτούν την τρέχουσα πολιτική κρίση στη χώρα του, πρόκειται να επιτεθούν στη συνέχεια στη Ρωσία; Δεν είναι περίεργο που η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, καταδίκασε την πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία, όταν την ίδια στιγμή αδιαφορεί στην ουσία για το ότι, η Τουρκία έχει κηρύξει έναν ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο εναντίον ενός μέλους της, της Ελλάδας; Με δεδομένη πάντως τη σημερινή στάση του προέδρου Putin, ο οποίος μοιάζει να έχει αποστασιοποιηθεί από όλα όσα συμβαίνουν, καθώς επίσης να μη σκέφτεται και να μην ενεργεί σωστά, οφείλει κανείς να προβληματισθεί σοβαρά. 

  

Άποψη

Το ερώτημα δεν είναι δικό μας, αλλά του P.C.Roberts – ο οποίος θεωρεί πως η ρωσική κυβέρνηση είναι αφελής, με κριτήριο τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά που συμβαίνουν δίπλα της. Είναι δε φανερή η απουσία της το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο χώρο που ανέδειξε τις γεωπολιτικές της δυνατότητες – στη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης απέναντι στην Τουρκία που αποφάσισε να γίνει ναυτική δύναμη, κάτι που προϋποθέτει έναν νικηφόρο πόλεμο της εναντίον της Ελλάδας. Σημειώνουμε πάντως πως κανένας δεν περίμενε ότι, δεν θα αντιδράσει ο πρόεδρος Putin στη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αμερικανό, κάτι δεν πάει καλά, είναι περίεργο δηλαδή – όσον αφορά τόσο τη ρωσική κυβέρνηση, όσο και τις κυβερνήσεις των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραιτήθηκε και αφόπλισε τις αστυνομικές του δυνάμεις, ο κ. Putin επισκέφθηκε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι χρηματοδοτούμενες από τις Η.Π.Α. εξεγέρσεις ανέτρεψαν την ουκρανική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δε, φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στη Λευκορωσία.

Περαιτέρω, πίστευε κανείς πως μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Λευκορωσία και η Ρωσία θα έπαιρναν αυστηρά μέτρα, εναντίον των ενδοτικών δυνάμεων της εσωτερικής τους αντιπολίτευσης – οι οποίες χρηματοδοτούνται και κατευθύνονται από την Ουάσιγκτον. Εν τούτοις δεν συνέβη κάτι τέτοιο – αλλά, αντίθετα, συνεχίζουν παραδόξως να επιτρέπουν τις ενέργειες ανατροπής τους.

Πώς; Μέσω  διαφόρων κομμάτων της  αντιπολίτευσης που ενεργούν ως πράκτορες των Η.Π.Α. ή/και της Γερμανίας – αμφισβητώντας σκόπιμα κάθε επιλογή, πράξη και απόφαση των επίσημων κυβερνήσεων των παραπάνω χωρών, οι οποίες συμπεριφέρονται σαν να έχουν χάσει εντελώς το ένστικτο αυτοσυντήρησης τους.

Η ρωσική κυβέρνησε έπεσε ακόμη και στην παγίδα που είχε στηθεί ειδικά για την ίδια – όταν συμφώνησε να μεταφέρει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (Navalny), ο οποίος είχε αρρωστήσει κατά την πτήση του από το Tomsk προς τη Μόσχα, για θεραπεία στη Γερμανία. Αναλυτικότερα, το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Navalny έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Omsk, μεταφέροντας τον επειγόντως σε ρωσικό νοσοκομείο – όπου σώθηκε η ζωή του. Εν τούτοις, οι «ηγέτες της αντιπολίτευσης» ισχυρίσθηκαν πως ο Navalny είχε δηλητηριασθεί, από τους Ρώσους προφανώς, απαιτώντας να μεταφερθεί από το ρωσικό νοσοκομείο στη Γερμανία – έτσι ώστε να εξετασθεί εκεί και να αντιμετωπισθεί το συμβάν.

Η ρωσική κυβέρνηση το δέχθηκε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την εντύπωση δημοσίως πως (α) η γερμανική ιατρική είναι ανώτερη από τη ρωσική και (β) πως ο Navalny δεν ήταν ασφαλής σε ρωσικό νοσοκομείο. Εάν αυτό δεν είναι αφέλεια, τότε τι είναι; Επί πλέον, πώς ήταν δυνατόν να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελεγχόμενη (ακόμη) από τις Η.Π.Α. Γερμανία, θα διέδιδε πως ο Navalny είχε δηλητηριαστεί με εντολή του Putin; Δεν ήταν προφανές πως αυτό ακριβώς θα συνέβαινε, όπως ακριβώς συνέβη; (πηγή).

Από την άλλη πλευρά, εάν η Ρωσία ήθελε πράγματι το θάνατο του Navalny, γιατί το αεροπλάνο προέβη σε επείγουσα προσγείωση; Γιατί δεν τον άφησε να πεθάνει στο δρόμο; Τα γεγονότα πάντως που διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως η πτήση ΜΗ17, η δηλητηρίαση των Skripals, η εισβολή στην Κριμαία, η συνωμοσία του Putin με τον Trump για να κερδηθούν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο χρηματισμός των Taliban με στόχο τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν κοκ., είναι καταιγιστικά  – με κατηγορούμενο συνεχώς τη Ρωσία που πάντοτε προσπαθεί να τεκμηριώσει το αντίθετο, στηριζόμενη σε αποδείξεις.

Εν προκειμένω, αφού οι Ρώσοι γιατροί έσωσαν τον Navalny, δεν υπήρχε κανένας λόγος να κατηγορηθεί ξανά ο Putin για τη δήθεν δηλητηρίαση του, αφού μεταφέρθηκε από τους Ρώσους στη Γερμανία. Γιατί αλήθεια απαντάει η ρωσική κυβέρνηση σε όλους αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, αντί να τους αγνοεί; Δεν καταλαβαίνει πως με τον τρόπο αυτό συντηρεί τις κατηγορίες εναντίον της;

Μήπως είχε δίκιο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, όταν δήλωσε πως οι δυνάμεις που τροφοδοτούν την τρέχουσα πολιτική κρίση στη χώρα του, πρόκειται να επιτεθούν στη συνέχεια στη Ρωσία; (πηγή). Δεν είναι περίεργο που η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, καταδίκασε την πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία, όταν την ίδια στιγμή αδιαφορεί στην ουσία για το ότι η Τουρκία έχει κηρύξει έναν ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο εναντίον ενός μέλους της, της Ελλάδας;

Όσον αφορά την ασθένεια του Navalny, το παρακάτω κείμενο δίνει μία πολύ λογική εξήγηση (πηγή) – την υπογλυκαιμία, γνωστή ως διαβητικό σοκ, σύμφωνα με την οποία «όταν ένα άτομο εμφανίζει διαβητικό σοκ ή σοβαρή υπογλυκαιμία, μπορεί να χάσει τη συνείδησή του, να δυσκολευτεί να μιλήσει και να παρουσιάσει διπλή όραση. Η πρώιμη θεραπεία είναι απαραίτητη, επειδή τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που παραμένουν χαμηλά για πολύ καιρό, μπορούν να οδηγήσουν σε επιληπτικές κρίσεις ή διαβητικό κώμα».

Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα συμβαίνουν δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για την παγκόσμια ειρήνη, για το ρόλο της Γερμανίας, της Τουρκίας επίσης ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα κοκ. – ενώ ο Αμερικανός αφενός μεν δίνει λογικές ερμηνείες στα γεγονότα, αφετέρου δεν φημίζεται για τη διασπορά θεωριών συνωμοσίας. Με δεδομένη δε τη σημερινή στάση του προέδρου Putin, ο οποίος μοιάζει να έχει αποστασιοποιηθεί από όλα όσα συμβαίνουν, καθώς επίσης να μη σκέφτεται και να μην ενεργεί σωστά, οφείλει κανείς να προβληματισθεί σοβαρά.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!