Ο ορισμός της αποτυχίας – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ο ορισμός της αποτυχίας

.

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη συνεχώς την αποτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως μέτρο αξιολόγησης της δικής της, τοποθετεί τον πήχη πολύ χαμηλά – χαμηλότερα από όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογεί τα τεράστια λάθη της, όπως στο θέμα της διαχείρισης του COVID 19 – όπου ενώ κλείδωσε την οικονομία μας για δύο περίπου μήνες, με κόστος πάνω από 6 δις € μηνιαία, διατηρώντας τουλάχιστον τα κρούσματα χαμηλά, στη συνέχεια την άνοιξε για τους τουρίστες! Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να εκτοξευθούν τα κρούσματα ξανά στα ύψη, γεγονός καταστροφικό για τον τομέα της Υγείας και για τους Έλληνες, αλλά με αντάλλαγμα λιγότερα από 5 δις € τουριστικά έσοδα – με κίνδυνο να αναγκασθεί ξανά να κλειδώσει την οικονομία, με πολλαπλάσιο κόστος. Την ίδια στιγμή έχουν κορυφωθεί ξανά τα δίδυμα ελλείμματα και τα δίδυμα χρέη, δημόσια και κόκκινα ιδιωτικά – ενώ στα εθνικά βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο. Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι λοιπόν κανείς, δεν είναι δυνατόν να θεωρήσει φυσιολογικά τόσο τραγικά λάθη – ούτε να εφησυχάσει, αποδεχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν ενδεχομένως τις πολλαπλές κρίσεις ακόμη χειρότερα.

.

Επικαιρότητα

Πάνω από ένα χρόνο τώρα παρακολουθούμε το κόμμα που υπερχρέωσε την Ελλάδα το 2009 και τη χρεοκόπησε το 2012, να κυβερνάει επικαλούμενο συνεχώς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίζει το έγκλημα της Μακεδονίας υποστηρίζοντας πως το κράτος έχει συνέχεια, να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας, να επικαλείται το ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα των υπολοίπων επιχειρήσεων μας, όπως στο θέμα του ΑΔΜΗΕ ή της ΔΕΣΦΑ, να εφαρμόζει αντίστοιχα την εγκληματική πολιτική των μνημονίων και σήμερα να υποχωρεί ανάλογα απέναντι στην Τουρκία – με τους οπαδούς του να αιτιολογούν την υποχωρητικότητα με το ότι, το τουρκικό ερευνητικό με τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν δεν παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα που είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη μας, αλλά μόνο την υφαλοκρηπίδα όπου δεν έχουμε δικαιώματα, αφού δεν την οριοθετήσαμε, όπως ούτε την ΑΟΖ!

Εάν όμως ήταν έτσι, τότε γιατί τα ελληνικά πολεμικά εξέπεμπαν ανά 15 λεπτά σήματα, καλώντας το να αποχωρήσει; Θα το επέτρεπε αλήθεια μία χώρα, έστω αναλόγου μεγέθους, όπως το Ισραήλ; Η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι η συνταγή ενός πολέμου, με εναλλακτική λύση το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου; Δεν είναι ανόητο να κάνουμε ότι μπορούμε για να προκαλέσουμε πόλεμο, όπως είναι ασφαλώς η ηττοπαθής συμπεριφορά; Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση με μία χώρα όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον όταν κυβερνάται από έναν δικτάτορα; Από ένα ψυχοπαθή καλύτερα που θεωρεί τον εαυτό του Ναπολέοντα;

Περαιτέρω, είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση, επικαλούμενη συνεχώς την αποτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως μέτρο αξιολόγησης της δικής της, τοποθετεί τον πήχη πολύ χαμηλά – χαμηλότερα από όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογεί τα τεράστια λάθη της, όπως στο θέμα της διαχείρισης του COVID 19 – όπου ενώ κλείδωσε την οικονομία μας για δύο περίπου μήνες, με κόστος πάνω από 6 δις € μηνιαία, διατηρώντας τουλάχιστον τα κρούσματα χαμηλά, στη συνέχεια την άνοιξε για τους τουρίστες!

Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να εκτοξευθούν τα κρούσματα ξανά στα ύψη, γεγονός καταστροφικό για τον τομέα της Υγείας και για τους Έλληνες, αλλά με αντάλλαγμα λιγότερα από 5 δις € τουριστικά έσοδα – με κίνδυνο να αναγκασθεί ξανά να κλειδώσει την οικονομία, με πολλαπλάσιο κόστος. Την ίδια στιγμή έχουν κορυφωθεί ξανά τα δίδυμα ελλείμματα και τα δίδυμα χρέη – δημόσια και κόκκινα ιδιωτικά. Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι λοιπόν κανείς, δεν είναι δυνατόν να θεωρήσει φυσιολογικά τόσο τραγικά λάθη – ούτε να εφησυχάσει, αποδεχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν ενδεχομένως τις πολλαπλές κρίσεις ακόμη χειρότερα.

Λογικά λοιπόν πιστεύουμε πως αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει – ότι η στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει, παύοντας να τη συγκρίνουμε με την απολύτως αποτυχημένη προηγούμενη, αποδεχόμενοι παθητικά «το μη χείρον βέλτιστο». Η Ελλάδα αξίζει ένα πολύ καλύτερο μέλλον, από το οδυνηρό που διαγράφεται καθαρά μπροστά της, σε όλα τα επίπεδα – κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί από έναν πρωθυπουργό που τον ενδιαφέρει μόνο το χειροκρότημα των ΜΜΕ, η αυτοπροβολή του διαπιστώνοντας πως δεν προωθεί κανέναν άλλο και οι πληρωμένες με 20 εκ. € διαφημίσεις από όλους εμάς που το ανεχόμαστε. Αν μη τι άλλο, η πρώτη αντίδραση πρέπει να φανεί ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις – όπου είναι ο ορισμός την ανοησίας να δίνεται σε μία αποτυχημένη κυβέρνηση ποσοστό της τάξης του 40%, αφού σημαίνει πως οι Πολίτες εγκρίνουν τις παταγώδεις αποτυχίες της.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!