Η κλιμάκωση της μεταναστευτικής εισβολής – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Η κλιμάκωση της μεταναστευτικής εισβολής

.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ένας συμβατικός πόλεμος που θα ακολουθούσε τον υβριδικό-μεταναστευτικό, ο οποίος θα έδινε διέξοδο στα προβλήματα του Τούρκου δικτάτορα – αφού δεν έχει υποστεί μόνο την ήττα στη Συρία και δεν έχει απομονωθεί από τους πάντες. Έχει επί πλέον προκαλέσει στη χώρα του τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τη λίρα στο ναδίρ, με τον πληθωρισμό στο ζενίθ και με τις αυτοκτονίες των Τούρκων πολιτών λόγω αδυναμίας πληρωμής των χρεών τους να αυξάνονται συνεχώς. Προφανώς δε κρύβει τις περιπτώσεις κορονοϊού στην Τουρκία – αφού είναι αδύνατον να έχουν προσβληθεί όλα τα γύρω κράτη και να δέχεται μετανάστες από αυτά, χωρίς ανάλογα επακόλουθα.

.

Επικαιρότητα

Ο υβριδικός-μεταναστευτικός πόλεμος που έχει κηρύξει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας από πολύ καιρό πριν κλιμακώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη σύγκρουση της με τη Ρωσία – η οποία ούτε ήταν, ούτε θα είναι ποτέ σύμμαχος της Τουρκίας, ενώ φυσικά ο πρόεδρος Putin δεν ξέχασε καθόλου την «κατά λάθος» κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου.

Το γεγονός δε ότι, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής BILD (πηγή), χιλιάδες παράνομοι μετανάστες συνωστίζονται στα λεωφορεία στην Κωνσταντινούπολη που τους μεταφέρουν στα ελληνικά σύνορα, τεκμηριώνει την κλιμάκωση του πολέμου – με τη χρήση ανθρώπινων όπλων, όπως Αφγανών, Πακιστανών, Αλγερινών, Μαροκινών και Ιρακινών. Οικονομικών μεταναστών δηλαδή που έχουν μεταφερθεί προηγουμένως στην Τουρκία από τις ΜΚΟ των πάσης φύσεως ιδρυμάτων Soros – με στόχο την επιβολή της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Ευρώπη.

Φαίνεται όμως πως η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να αντιδράσει, στέλνοντας στρατό στον Έβρο και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα για να σταματήσει τη χερσαία εισβολή – ενώ, σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα, 50 ελληνικά πλοία περιπολούν στα νησιά, συνοδευόμενα από αεροπλάνα και δέκα ελικόπτερα, για να εμποδίσουν την περαιτέρω απόβαση που επιχειρούν οι Τούρκοι με τους παράνομους μετανάστες. Έχουν αποσταλεί επίσης ομάδες των ειδικών δυνάμεων και καταδρομείς, αφού έχει γίνει γνωστό πως πύκνωσαν τα δρομολόγια από την Κωνσταντινούπολη προς τον Έβρο – ενώ ευτυχώς οι απόβαση στα ελληνικά νησιά από χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στις τουρκικές ακτές, εμποδίζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Εύλογα πάντως αναρωτιέται κανείς πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ένας συμβατικός πόλεμος που θα ακολουθούσε τον υβριδικό-μεταναστευτικό, ο οποίος θα έδινε διέξοδο στα προβλήματα του Τούρκου δικτάτορα – αφού δεν έχει υποστεί μόνο την ήττα στη Συρία και δεν έχει απομονωθεί από τους πάντες. Έχει επί πλέον προκαλέσει στη χώρα του τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τη λίρα στο ναδίρ, με τον πληθωρισμό στο ζενίθ και με τις αυτοκτονίες των Τούρκων πολιτών λόγω αδυναμίας πληρωμής των χρεών τους να αυξάνονται συνεχώς. Προφανώς δε κρύβει τις περιπτώσεις κορονοϊού στην Τουρκία – αφού είναι αδύνατον να έχουν προσβληθεί όλα τα γύρω κράτη και να δέχεται μετανάστες από αυτά, χωρίς ανάλογα επακόλουθα.

Περαιτέρω, η άσκηση βέτο στις Βρυξέλλες εκ μέρους της Ελλάδας στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο ΝΑΤΟ, επειδή οι Η.Π.Α., η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία διαφωνούσαν στο να περιληφθεί αναφορά στο προσφυγικό (πηγή), ήταν ασφαλώς μία θετική ενέργεια – ενώ προβληματίζει η στάση της Ουγγαρίας, η οποία προετοιμάζει μαζί με την Τουρκία μία σύνοδο κορυφής, με τη συμμετοχή επί πλέον της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας για μεταναστευτικά θέματα (πηγή).

Τι σημαίνει αλήθεια αυτή η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης; Κατάλαβε επιτέλους πως είμαστε μόνοι και δεν θα μας βοηθήσει κανένας, παρά το ότι έχει δώσει «γη και ύδωρ» στους πάντες; Τόσο στη Γερμανία που μας κατέχει οικονομικά, όσο και στις Η.Π.Α. που μας κατέχουν στρατιωτικά; Πως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έχει διττή σημασία, αφού η Τουρκία τους χρησιμοποιεί ως όπλο εισβολής και οι οπαδοί της δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινωνιών για την εξασφάλιση φθηνότερου εργατικού δυναμικού και ευκολότερα ελεγχόμενων αλλοιωμένων κοινωνιών;

Αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και τις ΜΚΟ, να δημιουργήσει κλειστές δομές σε ακατοίκητα νησιά, να θεσπίσει αυστηρότατες ποινές για τους διακινητές και να προβεί σε μαζικές απελάσεις κατά το παράδειγμα της Ισπανίας που ενέκρινε το ευρωπαϊκό δικαστήριο; Να σταματήσει το βίαιο εποικισμό της πατρίδας μας και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως έχουμε προτείνει προ πολλού; (άρθρο μας)

Διαπίστωσε πως το νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου που προωθείται από τη Γερμανία είναι εις βάρος μας, επειδή ναι μεν θα διευκολυνθούν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες πρώτης υποδοχής ως προς το 5%-10% των αιτούντων που θα λάβουν τελικά άσυλο (αφού με την απόφαση χορήγησής του σε κεντρικό επίπεδο σταδιακά θα μεταφερθεί μικρός αριθμός σε χώρες-μέλη που θα συναινέσουν), ενώ από την άλλη πλευρά, για το υπόλοιπο 90-95% που δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο, δεν θα υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή δέσμευση;  

Κατάλαβε πως χωρίς φυσικά να ομολογείται, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με τις γνωστές συνέπειες για τους ίδιους, για τη σταθερότητα, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και την κοινωνική γαλήνη της χώρας; Ελπίζουμε πως πραγματικά συνειδητοποίησε όλα τα παραπάνω και ότι θα πάρει επιτέλους τα μέτρα της – αφού διαφορετικά οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι ανυπολόγιστοι.

Σημείωση

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που ήσαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν 112.300 άτομα, εκ των οποίων οι 71.200 στην ενδοχώρα και οι 41.100 στα νησιά με τη πλειονότητα αυτών να είναι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Ακόμη και στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου έχει στρατηγική σημασία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ (όποτε και εάν αποφασιστεί), οι μετανάστες είναι τριπλάσιοι από τους μόνιμους κατοίκους και μέχρι τα τέλη του 2019, έφταναν τους 740, όταν οι  μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 250!

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατά την διάρκεια του 2019, οι αιτήσεις ασύλου, ξεπέρασαν τις 77.000 εν συγκρίσει με τις 67.000 του 2018, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία – αν και όπως ομολογεί η ίδια δεν υπάρχει κεντρική καταγραφή των παρανόμως εισερχομένων στην επικράτεια.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι πολλοί λαθρομετανάστες καταστρέφουν τα χαρτιά τους πλησιάζοντας στα ελληνικά νησιά – προκειμένου να μην εξακριβωθεί η ταυτότητά τους και να διευκολυνθούν έτσι στην αίτηση ασύλου, επιδιώκοντας την κτήση της ιδιότητας του πολιτικού πρόσφυγα. Όμως από τη Σύμβαση της Γενεύης για το καθεστώς προσφύγων του 1951, δεν συνάγεται ότι τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να αναγορεύουν το εαυτό τους σε πρόσφυγα επειδή έτσι το θέλουν! Πόσο μάλλον να καταστρέφουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μάλιστα στη συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε. (άρθρο 79) αναφέρονται καθαρά ως λαθρομετανάστες και όχι ως παράτυποι πρόσφυγες ή μετανάστες, έννοιες πού από τη φύση τους δημιουργούν σύγχυση και υποκρύπτουν σκοπιμότητες.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!