Γερμανία, η βασίλισσα της διαφθοράς – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γερμανία, η βασίλισσα της διαφθοράς

.

Ένας Γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα. Απλά, εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος και οι άνθρωποι τους όπως ο Χριστοφοράκος έχουν την προστασία του γερμανικού κράτους. Και τέλος, οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος και παράνομης εισαγωγής χρυσού είναι οι γερμανικές τράπεζες. Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”

.

Άποψη

– του Θεόδωρου Κατσανέβα

Οι Γερμανοί βρήκαν και νέα φάμπρικα για να κλέψουν τις χώρες του νότου και ειδικότερα την καταχρεωμένη Ελλάδα, επιβαρύνοντας το ισοζύγιο πληρωμών της και αδιαφορώντας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες δανειακές της υποχρεώσεις. Επέβαλλαν στις Βρυξέλλες να εκδώσει οδηγία για την επιβολή βαρύτατης φορολογία στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων, ώστε να προωθηθεί η αγορά νέων που θα εισαχθούν κυρίως από τη χώρα δυνάστη της Ευρώπης. Ως δικαιολογία, οι Βρυξέλλες και η εδώ υποτακτική κυβέρνηση, προβάλλουν την ανάγκη να προστατευθεί το κλίμα από τους ρύπους που εκπέμπουν τα παλιά αυτοκίνητα, αναδεικνύοντας έτσι και την απάτη που συντελείται με την καλλιέργεια φοβίας για τους δήθεν κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Οι Γερμανοί μας κλέβουν με μύριους τρόπους. Με τον έλεγχο της οικονομίας, των τραπεζών και του ευρώ και με διάφορες επιμέρους μεθοδεύσεις και κόλπα, όπως και αυτό, το ποιο πρόσφατο,την προώθηση εισαγωγής νέων αυτοκινήτων. Στην πράξη αυτό συνιστά πλάγια επιδότηση της γερμανικής κυρίως και κατά δεύτερο λόγο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν πληγεί πρόσφατα από τους δασμούς των ΗΠΑ σε όλη την ΕΕ που πλήττουν και τα δικά μας εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα.

Οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων έχουν επίσης πληγεί σημαντικά και από το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία, με σοβαρές συνέπειες για το ισοζύγιο πληρωμών της χώρας μας.

Ναι οι Γερμανοί μας κλέβουν με διάφορους τρόπους συστηματικά και μεθοδικά.Αλλά το κάνουν με νομιμοφάνεια σαν καθώς πρέπει κύριοι που είναι! Κερδοσκοπούν ασύστολα και ασύδοτα σε βάρος σε βάρος της Ελλάδας κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο σε βάρος των άλλων χωρών του νότου. Από τα πολλά σχετικά δεδομένα που υπάρχουν,ένα απλό αποδεικτικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι,  αμέσως μετά την υιοθέτηση του ευρώ το 2002, το εμπορικό πλεόνασμα υπέρ της Γερμανίας σε βάρος της χώρας μας, σημειώνει αλματώδη ανάπτυξη, όπως φαίνεται από το ιστόγραμμα εδώ.

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε.Το ευρώ είναι ένα “κουστούμι” που ταιριάζει και εξυπηρετεί τη Γερμανική οικονομία.Η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος, του μεταλλαγμένου αυτού μάρκου και η περιοριστική νομισματική πολιτική που επιβάλλει σαδιστικά το Βερολίνο στην ευρωζώνη, καταστρέφει την Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου. Αντίθετα ευνοεί κυρίως τη Γερμανία,  η οποία παράγει ολιγοπωλιακά τεχνολογικά προϊόντα έντασης κεφαλαίου, όπου το κόστος εργασίας συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό κάτω του 20-10%.

Ενδεικτική αναφορά στα κόλπα της κλοπής και της ντροπής

Αλλά και μέσα στην Ευρωζώνη συμβαίνουν σημεία και τέρατα, λόγω της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και της πολιτικής ισχύος των βόρειων “Εταίρων”μας, οι οποίοι θέλουν “τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους”. Οι Γερμανοί και ορισμένοι άλλοι βόρειοι “Εταίροι”, χρησιμοποιούν διάφορες πλάγιες τεχνικές για να αποκομίσουν οφέλη. Οι  Ολλανδοί αγοράζουν πάμφθηνα ντομάτες από το Μαρόκο και αλλού, τις βαφτίζουν ευρωπαϊκές και τις πουλάνε ως ολλανδικές στη χώρα τους και αλλού, ακόμα και στην ντοματοπαραγωγό Ελλάδα! Οι Γάλλοι που ωρύονται ενάντια στη Συρία, πουλάνε στον Άσαντ όπλα από την πίσω πόρτα όπως κάνουν οι Γερμανοί,οι  Άγγλοι και οι Αμερικάνοι. Οι Γερμανοί, Γάλλοι, Πολωνοί, Τσέχοι, Αυστριακοί, ενισχύουν με δωρεάν τεχνογνωσία και δάνεια με προνομιακό επιτόκιο τις βιομηχανίες τους και ειδικότερα τα ναυπηγεία τους και εξάγουν διάφορα  βιομηχανικά είδη ή και πλεούμενα στην θαλασσινή Ελλάδα. 

Οι Γερμανοί  εξάγουν στην Ελλάδα πανάκριβα οπλικά συστήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά, ιατρικά, φαρμακευτικά και κάθε είδους τεχνολογικά προϊόντα που η παραγωγή τους, μετά την αρχική ανακάλυψη, κοστίζει ελάχιστα με ανάλογα τεράστιο περιθώριο κέρδους. Και ακόμα ποιο ακριβά, σε εξωφρενικά υψηλές τιμές, μας πουλάνε τα ανταλλακτικά. 

Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των μεγαλύτερων ναυπηγείων της Ευρώπης, με γελοία προσχήματα για δήθεν αθέμιτο ανταγωνισμό, έτσι ώστε να κόψουν την ιστορική σχέση της χώρας μας με τη μεγάλη ναυπηγική και θαλασσινή της παράδοση και να μπορούν να μας εξάγουν τα δικά τους πολεμικά και εμπορικά πλοία. Προωθούν το κλείσιμο των πολεμικών μας βιομηχανιών, υποχρεώνοντάς μας να δαπανούμε τεράστια ποσά για την εισαγωγή  αμυντικού εξοπλισμού. Τα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 150 δις ευρώ έχουν στοιχίσει οι εισαγωγές πολεμικού υλικού της Ελλάδας από τη δύση και ειδικότερα από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγγυάται τα ανατολικά μας σύνορα που είναι και δικά της σύνορα από τις θρασύτατες προκλήσεις μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Η ΕΕ δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προσφύγει σε δανεισμό από χώρες έξω από το δυτικό τόξο. Οι τράπεζες, οι στρατηγικές μας βιομηχανίες, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, τα αεροδρόμια, τα ναυπηγεία, τα λιμάνια κλπ., με εξαίρεση το λιμάνι του Πειραιά, επιτρέπεται να εξαγοραστούν μόνο από δυτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. 

Οι Γερμανοί πουλάνε λάδι βαφτίζοντάς το Ελληνικό !

Οι Γερμανοί δεν διστάζουν να πουλάνε ακόμα και λάδι δεύτερης ποιότητας που αγοράζουν από διάφορες χώρες και το βαφτίζουν ελληνικό !Τώρα τελευταία, προωθούν το κλείσιμο των μικρών Ελληνικών ελαιουργείων, ώστε η παραγωγή λαδιού να περάσει στον έλεγχο των πολυεθνικών. Οι Βρυξέλλες φορτώνουν με δυσβάσταχτο φόρο το τσίπουρο και την τσικουδιά, ώστε να ευνοήσουν τις πολυεθνικές ποτοποιίες.

ΟΙ Γερμανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι και Γάλλοι, έχουν φροντίσει να μπει πλαφόν στην γαλακτοκομία, κτηνοτροφία, αμπελουργία της χώρας μας για να μην ανταγωνίζονται τα δικά τους αντίστοιχα προϊόντα που μας τα εξάγουν. 

Οι Γερμανοί επιτρέπουν στην Κίνα να μας εξάγει ακόμα και κρεμμύδια που είναι φτηνά στη δική μας αγορά λόγω της χαμηλής ισοτιμία του κινέζικου νομίσματος, του γουάν, έναντι του ευρώ. Αλλά οι ίδιοι έχουν στήσει δικές τους βιομηχανίες παραγωγής αυτοκινήτων στον γίγαντα της ανατολής και εκμεταλλεύονται την εκεί τεράστια εγχώρια αγορά. Οι Γερμανικές βιομηχανίες λευκών συσκευών (ψυγεία, κουζίνες,πλυντήρια κλπ)., έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία, η οποία τις παράγει με χαμηλό κόστος λόγω της χαμηλής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ. Για τον ίδιο λόγο, δηλ. την υψηλή σχετικά συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, τα ελληνικά ξενοδοχεία, δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από Τουρκία,Βουλγαρία,Αίγυπτο κλπ. Η βαριά  φορολογία που επιβάλλεται σε Ελληνικές επιχειρήσεις, έχει οδηγήσει τις μεγαλύτερες απ΄αυτές να μετακομίσουν στον φορολογικό παράδεισο του  Λουξεμβούργου και τις μεσαίες ή μικρότερες, σε Βουλγαρία και Κύπρο. 

Καταφύγιο σε φορολογικούς παραδείσους

Αλλά οι Γερμανοί κάνουν και άλλα πολύ χειρότερα. Οι μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες τους, έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους και πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες δανείζονται μακροπρόθεσμα με χαριστικά επιτόκια από τις τράπεζές τους οι οποίες έχουν ξεχειλίσει από χρήματα που συρρέουν εκεί γιατί θεωρούνται ασφαλείς. Αξιοποιούν έρευνες που γίνονται σε κρατικά γερμανικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Αρνούνται να συζητήσουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 160 δις. Και ενώ η ταλαίπωρη χώρα μας καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί κάνουν το κορόιδο και απλώς δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν να πληρώσουν, γιατί έτσι θέλουν.

Η Κομισιόν έβαλε λουκέτο στα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και της Ευρώπης, γιατί ενισχύθηκαν από το κράτος και αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός που αντίκειται σε Κοινοτικές οδηγίες  Και τους απαγορεύεται να δεχτούν παραγγελίες από οποιονδήποτε, εκτός από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δηλ. από τον γονατισμένο κρατικό προϋπολογισμό. Οι Γερμανοί επιδοτούν και ενισχύουν άμεσα και έμμεσα τις επιχειρήσεις τους, καταπατώντας ανενδοίαστα της ίδιες οδηγίες.Αλλά το δίχτυ των κανονισμών και οδηγιών της επιλεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιάνει μόνο τα μικρά ψάρια.

Ξεριζώνουν τα αμπέλια μας,κλέβουν τις τράπεζες και την ελληνική δημόσια περιουσία

Τα αμπέλια μας ξεριζώνονται γιατί έτσι απαιτεί η καλή μας ΕΕ, λόγω κυρίως της Γαλλίας. Η γεωργοκτηνοτροφία μας και η παραγωγή γάλατος συρρικνώνεται υποχρεωτικά γιατί έτσι απαιτεί η Ολλανδία και η Γερμανία. Όσο για τη βιομηχανία, τη χαλυβουργία κλπ., έ αυτή είναι σε απαγόρευση στην Ελλάδα. Και το τελευταίο βιομηχανικό οχυρό μας, η φαρμακοβιομηχανία, βρίσκεται στο στόχαστρο και μας τελειώνει.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλήρως υφαρπαγεί έναντι πινακίου φακής από ξένους τραπεζικούς Γύπες και έχουν υποχρεωθεί να πουλήσουν όλες τις θυγατρικές τους εταιρίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό έναντι ευτελών τιμημάτων με διαδικασίες εξπρές. ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια,Φυσικό αέριο, ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,δρόμοι, λιμάνια,αεροδρόμια,σιδηρόδρομοι, τουριστικά ακίνητα,μουσεία,αρχαιολογικοί χώροι,σχολεία,γήπεδα,γεωτεμάχεια,δημόσια κτίρια και οικόπεδα, εκκλησίες, πλατείες ακόμα και…νεκροταφεία, ότι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο χωρίς εξαίρεση, έχει περάσει στο Υπερταμείο υπο τον έλεγχο του Βερολίνου. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια και το βιος τους, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ύστερα από την βίαιη εισοδηματικής τους κατάρρευση. Ολόκληρη η δημόσια περιουσία και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής, ξεπουλιέται από fund-Γύπες στο 20% της αξίας τους.

Χάνουμε τα καλύτερα παιδιά μας, ολόκληρο τον πλούτο της χώρας και θησαυρίζουν οι Γερμανοί

Στην εποχή του “ευρωπαράδεισου”, τα καλύτερα ελληνόπουλα δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας θέσης στον ήλιο.  Μισό εκατομμύριο έχουν ήδη μεταναστεύσει και η μεγάλη φυγή συνεχίζεται. Κάθε ένας από τους  σπουδαγμένους  νέους Έλληνες που μεταναστεύει στο εξωτερικό, έχει στοιχίσει στο Ελληνικό δημόσιο και τις οικογένειές τους, τουλάχιστον 200.000 ευρώ, μέχρι να γίνει γιατρός, μηχανικός,δικηγόρος, οικονομολόγος, γεωπόνος κλπ. Αυτός ο τεράστιος πλούτος σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ειδίκευσης, παραχωρείται δωρεάν στους “Εταίρους” μας.

Οι Κοινοτικές επιδοτήσεις λιμνάζουν και όχι μόνο από την υπαρκτή δική μας ανικανότητα,αλλά και μέσα από σκόπιμες ή μη αγκυλώσεις της τεράστιας όσο και πολυέξοδης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. 

Τα καθαρά κέρδη της Γερμανίας από την Ελλάδα

Την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έχουν φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι γερμανικές τράπεζες δανείζουν τις δικές τους επιχειρήσεις με χαμηλό και προνομιακό επιτόκιο. Θησαυρίζουν, αφού εκεί συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, με ουδέτερα ή ακόμα και αρνητικά επιτόκια.Η Γερμανία ήταν από τους μεγάλους ωφελημένους των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όπου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην οποία δεν επιτράπηκε η συμμετοχή. Η ΕΚΤ μάλιστα παρακράτησε τα κέρδη από τα Ελληνικά ομόλογα ως “ομηρία” για τα χρέη της χώρας μας. Σύμφωνα με τη «Handelsblatt», που επικαλείται στοιχεία  της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), από το 2008, οπότε και ξέσπασε η οικονομική κρίση, η Γερμανία εξοικονόμησε χάρη στα χαμηλά επιτόκια δανεισμού περίπου 368 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 10% του γερμανικού ΑΕΠ. Αλλά εκτός από την Γερμανία η από τη μείωση των επιτοκίων ωφελήθηκαν επίσης οι Γάλλοι, που «γλίτωσαν» 350 δισ. ευρώ σε τόκους, και οι Ιταλοί, με 262 δισ. ευρώ.

Στη Γερμανία που θεωρείται ασφαλής οικονομικός προορισμός, δοχετεύονται τεράστιες ποσότητες χρυσού.Σχεδόν σε κάθε οικονομικό τετράγωνο σε ελληνικά εμπορικά κέντρα υπάρχει και ένα ανταλλακτήριο χρυσού ένας μικρός ή μεγάλος “Ριχάρδος” ο οποίος συγκεντρώνει τον χρυσό και τα τιμαλφή των Ελλήνων πολιτών και τα διοχετεύει που αλλού, στη Γερμανία. Και μάλιστα εντελώς ανεξέλεγκτα.

Πολύ πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση απάντησε με ένα ηχηρό “nein” στη ρηματική διακοίνωση που ψήφισε η ελληνική Βουλή για έναρξη διαπραγματεύσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Το 1953, η Ελλάδα προσυπέγραψε το κούρεμα περίπου του 70% των αιματωβαμένων γερμανικών χρεών και την αποπληρωμή του υπολοίπου με αναπτυξιακή ρήτρα. Οι Γερμανοί απαιτούν, Η Ελλάδα να πληρώσει στο ακέραιο τα χρέη της, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δημιουργήθηκε μέσα στην γερμανική ευρωζώνη.

 Η γερμανική κυβέρνηση στις 10 πρώτες πιο διεφθαρμένες στον κόσμο

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Tax Justice Network, σχετικά με τις  Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας για πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις και επιβλαβείς οικονομίες στον κόσμο, καθώς ρίχνει στον «πάτο» της Ε.Ε οικονομίες άλλων χωρών. Ο Μάρκους Μάιτσερ μέλος της οργάνωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως υπάρχει συστηματοποιημένη φοροδιαφυγή στη χώρα.Πιο συγκεκριμένα είπε: «Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3.000 δισεκατομμύρια ευρώ από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται.

Ένας Γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα». Απλά, εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος και οι άνθρωπο΄ι τους όπως ο Χριστοφοράκος έχουν την προστασία του γερμανικού κράτους. Και τέλος, οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος και παράνομης εισαγωγής χρυσού είναι οι γερμανικές τράπεζες.

Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.