Μεταναστευτικές αντιπαραθέσεις – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μεταναστευτικές αντιπαραθέσεις

.

Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση δήλωσε πως θέλει να «αποσυμφορήσει» τα ελληνικά νησιά, μεταφέροντας τη συμφόρηση, τους «πρόσφυγες» δηλαδή, σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες – ισόποσα πιθανολογούμε, για να μην έχει κανένας παράπονο. Ως εκ τούτου, προσεχώς θα φιλοξενούμε τους «μετανάστες» ακόμη και στα νησιά του Ιονίου, στα Βριλήσσια ή στο Περιστέρι στην Αθήνα – παρέχοντας τους χρήματα για να ζήσουν, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωμάτια σε ξενοδοχεία κοκ.

Ταυτόχρονα όμως ανακοίνωσε, δια στόματος του κ. Μητσοτάκη στην ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, πως από τα δέκα άτομα που εισέρχονται (παράνομα προφανώς) στην Ελλάδα, μόνο τα δύο είναι πρόσφυγες – επομένως όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι μετανάστες. Δυστυχώς καμία αναφορά στο ότι οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι χρησιμοποιούνται αφενός μεν ως όπλο από την Τουρκία για τον εκβιασμό της ΕΕ και για τον εποικισμό της Ελλάδας, αφετέρου ως μέσον της διεθνούς ελίτ για τη διάλυση των εθνικών κρατών – για τη δημιουργία πολυπολιτισμικών, εύκολα ελεγχόμενων κοινωνιών, καθώς επίσης για τη διατήρηση του εργατικού κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Καμία σοβαρή αναφορά στο κλείσιμο των ΜΚΟ που προωθούν ανεμπόδιστες την παράνομη μετανάστευση κερδίζοντας τεράστια ποσά, ούτε σε αυστηρότερες ποινές για τους διακινητές που επίσης θησαυρίζουν εις βάρος των μεταναστών – ενώ τα περί προστασίας των συνόρων ήταν εντελώς θεωρητικά, χωρίς κανένα συγκεκριμένο μέτρο.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης του «ΝΥΧΤΑ25» απευθύνθηκε στον ανθρωπισμό μας, δηλώνοντας πως πρέπει να υποδεχόμαστε «με ανοιχτές αγκάλες» όλους όσους δύστυχους έρχονται στην Ελλάδα – σαν να επρόκειτο για μία πάμπλουτη, μη χρεοκοπημένη χώρα που είναι σε θέση να υποδεχθεί τους πάντες.

Παρομοίασε δε την Ελλάδα με την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, λέγοντας πως υποδεχόταν ανάλογα τους Έλληνες μετανάστες – ισχυριζόμενος ταυτόχρονα πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει παράνομα στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια! Υποστήριξε στην ουσία πως ως μεταναστευτικό κράτος οι ίδιοι, πρέπει να έχουμε ορθάνοιχτα τα σύνορα μας, να μην υιοθετήσουμε νόμους που να περιορίζουν τη «μετανάστευση» και να μην εμποδίζουμε τις ανεξέλεγκτες εισροές ξένων – από όπου και αν προέρχονται.

Με βάση τα παραπάνω, είναι κατά την άποψη μας περιττό να κρίνουμε τον ένα ή τον άλλο – αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειται για πολιτικούς που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα και που αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Εν τούτοις, το γεγονός πως αυτά τα κόμματα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν εκλεγεί από τους Έλληνες, παρά τις καταστροφές που προξένησαν στο παρελθόν στην Ελλάδα και παρά τις παραπάνω αντιλήψεις τους, είναι κάτι που ασφαλώς πρέπει να μας προβληματίζει – αφού τεκμηριώνει πως οι επιλογές μας κάθε άλλο παρά ως υγιείς ή λογικές μπορούν να χαρακτηρισθούν. Αυτές οι επιλογές όμως δεν κρίνουν μόνο το δικό μας μέλλον αλλά, επίσης, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας – το οποίο δεν μπορεί παρά να είναι ανάλογο τους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading