Βασίλης Βιλιάρδος περί ΔΕΗ και της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος – The Analyst
ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Βασίλης Βιλιάρδος περί ΔΕΗ και της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος

Συζήτηση για τη ΔΕΗ που υπάγεται γενικότερα στο θέμα της κατακόρυφης πτώσης των παγίων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν σταδιακά τεράστια προβλήματα στις υποδομές και για την απαξίωση της. Τεκμηρίωση του ότι η Ελλάδα δεν πηγαίνει καθόλου καλά παρά την πτώση των επιτοκίων του δεκαετούς ομολόγου, όπου σημαντικά δεν είναι τα ονομαστικά επιτόκια, αλλά τα πραγματικά (=μείον τον πληθωρισμό ή συν τον αποπληθωρισμό). Ειδικότερα, όταν το ονομαστικό επιτόκιο είναι 3% και ο πληθωρισμός 2%, τότε το πραγματικό επιτόκιο, αυτό δηλαδή που εισπράττουν οι δανειστές είναι 1%. Όταν όμως το ονομαστικό επιτόκιο είναι 2% και ο πληθωρισμός 0%, τότε το πραγματικό επιτόκιο είναι 2% – οπότε το 2 είναι στην ουσία μεγαλύτερο από το 3. Όταν δε το ονομαστικό επιτόκιο είναι 1% και ο αποπληθωρισμός 2%, τότε το πραγματικό επιτόκιο είναι 3% – οπότε το 1% είναι μεγαλύτερο από το αρχικό 3%.

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!