Κραχ ώρα μηδέν – The Analyst
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΓΟΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κραχ ώρα μηδέν

.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Όλοι προειδοποιούν για πάγωμα της ανάπτυξης παγκοσμίως – ενώ η Ευρώπη που μετά την επιβολή των γερμανικών κανόνων στηρίζεται στις εξαγωγές, θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Εν προκειμένω συμπεριλαμβάνεται και η Γερμανία – η οποία πιθανότατα θα βυθιστεί σύντομα σε ύφεση (ανάλυση).

Το μεγαλύτερο προειδοποιητικό σήμα αποτελούν συνήθως οι τραπεζικές μετοχές – οι οποίες, όπως φαίνεται από το γράφημα που αφορά τις ευρωπαϊκές, εξελίσσονται ανάλογα με τη βιομηχανική παραγωγή, σχεδόν συγχρονισμένα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η πτώση των τραπεζικών μετοχών προηγείται κατά περίπου 100 ημέρες σε σχέση με τη βιομηχανία – οπότε λογικά συμπεραίνεται πως αποτελούν έναν πολύ καλό προειδοποιητικό δείκτη, για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.

Στα πλαίσια αυτά, με δεδομένη την πτώση των μετοχών των τραπεζών την περασμένη εβδομάδα, εύκολα προβλέπει κανείς πως θα ακολουθήσει σύντομα η οικονομία – ενώ για την Ελλάδα, με τις τράπεζες στο ναδίρ, η προβλέψεις είναι περιττές.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.