Η κλινική ψυχολογία – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Η κλινική ψυχολογία

.

Δεν υπάρχει τίποτα που να είσαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίζετε μόνοι σας. Η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού, αφήνει τραύματα ακόμη και αν είναι επιτυχημένη.

.

Άρθρο

Η συμβουλή ενός ψυχολόγου θεωρείται συχνά αναγκαία, μόνο όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Για παράδειγμα, μια διαταραχή της προσωπικότητας, των συναισθημάτων ή των σκέψεων. Το θέμα αυτό εξακολουθεί να υφίσταται από τα παλαιότερα χρόνια, συνέβαινε δηλαδή ανέκαθεν. Εν τούτοις, είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον ψυχολόγο, όχι μόνο για να αποφευχθεί μια διαταραχή, αλλά και για να λυθούν γρήγορα κάθε είδους προβλήματα.

Ειδικότερα, μπορείτε είτε να λύσετε το πρόβλημα μόνος σας είτε να πάτε στον ψυχολόγο. Η επίλυση ενός προβλήματος όμως χωρίς τη βοήθεια του ψυχολόγου είναι δύσκολη, διαρκεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μπορεί να είναι πολύ αγχωτική – ακόμη και αδύνατη. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεστε τις γνώσεις και τις δεξιότητες του ψυχολόγου.

Ένα πρόβλημα, ακόμη κι αν είναι συνηθισμένο, «τίποτα το ιδιαίτερο» όπως θα λέγαμε, μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μας. Κανένας όμως δεν είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δυσκολίες μόνος του. Για να διασφαλιστεί δε η ποιότητα της λύσης, οφείλει να ρωτήσει κάποιον ειδικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε ένα δικαστήριο μόνος σας, αλλά δεν θα καταφέρετε ποτέ να αντικαταστήσετε το δικηγόρο, αφού είναι αδύνατον να έχετε τις ικανότητές, τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Γιατί πρέπει να συμβουλευτείτε μια κλινική ψυχολόγο; Έχει κάποια σχέση με την κλινική εμπειρία; Η απάντηση είναι πως η κλινική ψυχολόγος έχει εμπειρία με κλινική και με νοσοκομειακή εργασία. Αυτό σημαίνει πως έχει τις γνώσεις να συνδέει την ψυχή με το σώμα. Μία κλινική ψυχολόγος βέβαια δεν σημαίνει μόνο κλινική. Η λέξη «κλινική» απλά σημαίνει εδώ το εξής: γενικά πολύ πιο έμπειρη από έναν κανονικό ψυχολόγο, σε διάφορους τομείς της ψυχολογίας. Εξειδίκευση σε όλους τους τομείς. Φυσικά εξαρτάται από το τι έχει διδαχθεί ο ψυχολόγος. Παρακαλώ κοιτάξτε το βιογραφικό μου. Επίσης παρακαλώ, ως πελάτης πάντοτε να ρωτάτε για το βιογραφικό των θεραπευτών που επισκέπτεσθε.

Παραδείγματα ψυχολογικών τομέων: προβλήματα σχέσεων, διαμάχες στο σπίτι, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, έλλειψη ύπνου, έλλειψη συγκέντρωσης, παρατυπίες στην κατανάλωση φαγητού. Γενικότερα, οτιδήποτε δίνει στον άνθρωπο το συναίσθημα πως στη ζωή έχει φτάσει σε ένα σημείο, όπου χρειάζεται μια «ώθηση» για να ανακαλύψει τι θέλει στο μέλλον και πώς θα το πετύχει.

Μια αγχωτική αντίδραση (στρες) δεν πρέπει να καταλήξει σε κρίσεις πανικού, για να επισκεφθεί κανείς έναν ψυχολόγο. Μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε. Ένας γάμος δεν χρειάζεται να φτάσει στο τέλος του, για να ζητηθεί η βοήθεια ενός ειδικού. Η αϋπνία δεν υπάρχει λόγος να εξελιχθεί σε κατάθλιψη. Οι δυσκολίες στη μελέτη δεν πρέπει να καταστρέφουν τη σταδιοδρομία. Τα προβλήματα με τους συναδέλφους στο χώρο εργασίας, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις κοινωνικές επαφές ή την καριέρα. Η αγάπη δεν πρέπει να σημαίνει το τέλος. Ένας θάνατος δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί και να αφομοιωθεί μόνος του. Οι γονείς δεν χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά τους μόνοι τους. Το παρελθόν δεν πρέπει να καθορίζει το μέλλον. Η αυτοπεποίθηση μπορεί να ενισχυθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα που να είσαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίζετε μόνοι σας. Η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού, αφήνει τραύματα ακόμη και αν είναι επιτυχημένη. Αυτό που εγώ μπορώ να σας προσφέρω είναι ένας χάρτης των ερωτημάτων σας και της ζωής σας. Λύσεις. Δεν χρειάζεται να φέρετε μια λίστα. Ελάτε και πείτε μου τι σας επιβαρύνει. Σας καθοδηγώ να βρείτε την πιο κατάλληλη λύση, ανάλογα με την προσωπικότητά σας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου για περισσότερες πληροφορίες (vclinicalpsychology.gr)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!