Η ώρα του προέδρου της Δημοκρατίας – The Analyst

Η ώρα του προέδρου της Δημοκρατίας

40 total views, 3 views today

.

Όλοι στο Σύνταγμα – H τελική υπογραφή, οπότε το συντριπτικό μέρος της ευθύνης τυχόν παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας, ανήκει στον κ. Π. Παυλόπουλο, ο οποίος έχει προβλεφθεί από το συνταγματικό νομοθέτη να κρατάει Θερμοπύλες και όχι την καρέκλα του.

.

Επικαιρότητα

Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται, το ελληνικό Σύνταγμα (πηγή), πόσο μάλλον έτσι όπως έχει «κακοποιηθεί» από τα κόμματα με στόχο την προστασία των δικών τους συμφερόντων και την εξασφάλιση της απόλυτης «ασυδοσίας» τους, δεν προστατεύει τη χώρα απέναντι στις ζημίες που μπορεί να της προκαλέσουν οι συμφωνίες με άλλα κράτη – οι οποίες είναι ουσιαστικά τελεσίδικες και δεσμεύουν όλες τις επόμενες κυβερνήσεις.

Δεν έχει λοιπόν παραβιαστεί ούτε με την ψήφιση των μνημονίων, ούτε με τη συμφωνία που ενδεχομένως θα υπογραφεί με τα Σκόπια – παρά το ότι παραχωρείται ελληνική ονομασία, ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας, εγκρίνεται η μακεδονική ιθαγένεια σε έναν σλαβικό λαό και βαφτίζεται αυθαίρετα ως «Μακεδονική» η βουλγαρική γλώσσα του.

Εν τούτοις, κανένας Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έκανε χρήση της «ασυδοσίας» που του παρέχει το Σύνταγμα μας που δεν προβλέπει καν δημοψηφίσματα – επιλέγοντας είτε να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εθνικά θέματα, είτε να φέρει άμεσα την όποια συμφωνία στη Βουλή, για την επικύρωση ή για την απόρριψη της.

Παρ’ όλες αυτές τις αδυναμίες του όμως, στο Σύνταγμα υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα, όπως αυτή που διαπιστώθηκε στην Ισλανδία – όπου ο πρόεδρος της συντάχθηκε με την πλειοψηφία του λαού που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους και δεν ενέκρινε με την υπογραφή του την ανάληψη των χρεών των τραπεζών από το δημόσιο, αν και είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της επομένως διέσωσε τελικά τη χώρα από την απόλυτη καταστροφή – αντιστεκόμενος σθεναρά σε όλες τις πιέσεις που του ασκήθηκαν από τις ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Κάτι ανάλογο ισχύει στην Ελλάδα, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας νομιμοποιείται να μην υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση θεωρεί πως είναι αντίθετη με το Σύνταγμα ή με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας – ενώ με τον τρόπο αυτό μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί, οπότε να διενεργηθούν εκλογές.

Ο προηγούμενος πρόεδρος της χώρας μας βέβαια ενέκρινε την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ενώ δεν αντιστάθηκε στο έγκλημα του PSIόπου ουσιαστικά η Ελλάδα παρέδωσε αμαχητί την εθνική της κυριαρχία, επιτρέποντας στους δανειστές της να λεηλατήσουν ανενόχλητοι τη δημόσια και ιδιωτική της περιουσία, καθώς επίσης να μετατρέψουν τους Έλληνες σε φθηνούς σκλάβους χρέους.

Ο σημερινός πρόεδρος τώρα, ο οποίος έχει ήδη στο «παθητικό» του τον πρωτοφανή μη σεβασμό του δημοψηφίσματος, εάν όχι το τρίτο μνημόνιο, είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει την Ελλάδα από το μοιραίο «λάθος» που δρομολογεί ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό οικονομικών του: από την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Το «λάθος» αυτό τεκμηριώνεται δε από την προηγούμενη απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992, από τη στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο που επιχειρείται συνεχώς η υφαρπαγή της μακεδονικής ταυτότητας και η διαστρέβλωση της γλώσσας, καθώς επίσης από τις αναφορές τόσο του Κ. Καραμανλή, όσο και του Γ. Παπανδρέου – οι οποίοι δεν συμφώνησαν ποτέ με κάτι τέτοιο, παρά τις πιέσεις που τους ασκούνταν. Αποδεικνύεται επί πλέον από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας , του Αρείου Πάγου, που έκρινε πως δεν υπάρχει μακεδονικό κράτος – οπότε ούτε μακεδονική εθνικότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα (πηγή).

Χωρίς λοιπόν να θέλω να χαρακτηρίσω άδικα «Τσολάκογλου των Γερμανών» κανέναν, υπενθυμίζοντας τα λόγια του («Βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ιστορικό δίλημμα: ή να αφήσω να συνεχιστεί ο αγώνας και να καταλήξει σε ολοκαύτωμα ή να υπακούσω στις παρακλήσεις και να αναλάβω της πρωτοβουλία της συνθηκολόγησης. Τόλμησα το δεύτερο και δεν υπολόγισα ευθύνες, ενώ μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για το τόλμημα μου, αλλά αισθάνομαι υπερήφανος») ή να ισχυριστώ αλαζονικά πως έχω πλήρη γνώση του θέματος η κοινή λογική μου λέει πως είναι αδύνατον να είχαν όλοι αυτοί άδικο, καθώς επίσης το σύνολο της αντιπολίτευσης και των Ελλήνων Πολιτών σήμερα, μαζί με το κόμμα της συγκυβέρνησης – ενώ να έχουν δίκιο μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών του. Πόσο μάλλον σε μία εποχή που η χώρα μας είναι εξαιρετικά αδύναμη, έρμαιο των δανειστών της και ειδικά της Γερμανίας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις τουρκικές προκλήσεις – οπότε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που δεν επιτρέπει τη λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων.

Εκτός αυτού, θεωρώ πως είναι εγκληματικό να επιβαρύνουμε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας με μία ακόμη ενδεχόμενη εθνική καταστροφή, επί πλέον στα υπέρογκα χρέη που θα τους κληροδοτήσουμε ανεύθυνα – τα οποία έχουν ήδη αλώσει μία ολόκληρη γενιά νεαρών Ελλήνων, στέλνοντας τους ως εξαθλιωμένους οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό, με καταρρακωμένες την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους.

Βέβαια, θα μπορούσε η πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Εν τούτοις, το γεγονός ότι απαιτούνται 151 βουλευτές (εάν δεν κάνω λάθος), ενώ πλέον θα λείπουν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ που ως συνήθως αποχώρησε μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του (όπως φαίνεται ενδιαφέρεται μόνο για την κρατική επιδότηση και τους βουλευτικούς μισθούς), άρα θα απομείνουν παρόντες μόλις 267 βουλευτές, εκ των οποίων οι 145 ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριφέρονται διατεταγμένα, αποκλείει την επιτυχία της πρότασης μομφής – αφού δεν μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 122 ψήφους, ακόμη και αν οι ΑΝΕΛ τοποθετούνταν εναντίον.

Η επόμενη δυνατότητα δε, η παραίτηση τουλάχιστον 60 βουλευτών, άρα της ΝΔ που διαθέτει 75 έδρες μόνη της, οπότε η αναγκαστική διάλυση της Βουλής και η προσφυγή σε εκλογές (όχι για να ανατραπεί η κυβέρνηση, αλλά για να μην φηφιστεί de facto η συμφωνία), δεν φαίνεται πως θα συμβεί – αφού η αξιωματική αντιπολίτευση μάλλον δεν έχει το σθένος να το κάνει, ούτε οι βουλευτές της θα θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους, θυσιαζόμενοι σε κάποιο βαθμό για την πατρίδα τους. Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος εκτιμήσεις, αλλά θα φανεί σήμερα – οπότε θα αποδειχθεί εάν η ΝΔ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα ή απλά ακολουθεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες λειτουργώντας εκ του ασφαλούς.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τελική υπογραφή, οπότε το συντριπτικό μέρος της ευθύνης τυχόν παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας, ανήκει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας – ο οποίος έχει προβλεφθεί από το συνταγματικό νομοθέτη να κρατάει Θερμοπύλες και όχι την καρέκλα του.

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως είναι άξιος της θέσης που του παραχωρήθηκε ως Πρώτου Πολίτη της χώρας και θεσμοφύλακα της Δημοκρατίας – η οποία απαιτεί το σεβασμό της βούλησης της πλειοψηφίας των Ελλήνων, χωρίς κανέναν  απολύτως συμβιβασμό. Ο πρόεδρος πάντως θα είναι αυτός που θα λογοδοτήσει στην ιστορία και στις νέες γενιές των Ελλήνων που δεν πρέπει να συνεχίσουν να καταστρέφονται – κανένας άλλος.

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.