Ο ορισμός της διαπλοκής – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ο ορισμός της διαπλοκής

Ότι κατηγορείτε ως συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε. 

.

Επικαιρότητα

Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας πολύ επιτυχημένος Έλληνας, αφού δημιούργησε μία ισχυρή ναυτιλιακή εταιρεία, συμμετέχει σε διάφορα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ, εξαγόρασε τον Ολυμπιακό, ενώ κέρδισε το δήμο του Πειραιά «δια αντιπροσώπου» μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το πως τα κατάφερε δεν μπορεί να γνωρίζει κανένας, ειδικά όταν υπάρχουν μεταξύ άλλων κατηγορίες εναντίον του σχετικά με την υπόθεση NOOR 1. Εν τούτοις δεν έχουν οδηγήσει στη δικαστική καταδίκη του, οπότε παραμένει κατά τεκμήριο αθώος.

Ο κ. Τσίπρας είναι επίσης ένας πολύ επιτυχημένος Έλληνας, αφού κέρδισε τις εκλογές με ένα αριστερόστροφο κόμμα του 3% και έγινε πρωθυπουργός, παραμένοντας στη θέση του για τρία ολόκληρα χρόνια έως σήμερα. Το πώς τα κατάφερε και επάνω σε ποιούς ή σε τι «πάτησε» είναι σε όλους γνωστό, οπότε ασφαλώς δεν έχει το τεκμήριο της πολιτικής αθωότητας.

Αντίθετα με τους παραπάνω, η Ελλάδα είναι μία αποτυχημένη χώρα με κριτήριο τη διεθνή βιβλιογραφία, παρά το ότι παραμένει το νούμερο ένα στον πλανήτη όσον αφορά τη ναυτιλία της, διαθέτοντας επί πλέον πάρα πολλά άλλα πλεονεκτήματα, καθώς επίσης επιτυχημένους Έλληνες.

Αιτία μεταξύ άλλων είναι η διαπλοκή και οι συγκρούσεις της πολιτικής με την οικονομική εξουσία της, όπου καμία εκ των δύο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα της. Διαφορετικά δεν θα την είχαν παραδώσει αμαχητί στις ξένες δυνάμεις, ούτε θα ανέχονταν τη λεηλασία της. Παράδειγμα η «ανοιχτή επιστολή» του κ. Μαρινάκη προς τον κ. Τσίπρα ουσιαστικά, η οποία δημοσιεύθηκε σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ, προφανώς επειδή το επιδίωξε ο εφοπλιστής και στην οποία γράφονται τα εξής:

«Απέφυγα μέχρι τώρα να τοποθετηθώ δημόσια στις άθλιες κατηγορίες που εκτοξεύουν διάφοροι εναντίον μου παρ’ ότι πολλοί μου το έχουν ζητήσει. Αναγκάζομαι σήμερα να το πράξω επειδή ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασαν κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Η Ελλάδα κύριε Τζανακόπουλε πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί. Η προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία. Ό,τι κατηγορείτε ως «συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία» και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.

Οι δόλιες ενέργειές σας και οι δηλώσεις σας εμπεριέχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτή τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές. Γι’ αυτό κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προαναγγέλλετε διώξεις και επικαλείστε κατασκευασμένες μαρτυρίες, με έναν στόχο: να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουρος, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει τις δόλιες προθέσεις σας. Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανάγκη σας να καλύπτεστε πίσω από Non-papers, των οποίων την παραγωγή ασυναίσθητα και κυνικά ομολογήσατε, αποκαλύπτει τη δολιότητα της μεθοδολογίας σας και αναδεικνύει την σκοτεινή λογική του συστήματος εξουσίας που υπηρετείτε. Επιχειρήσατε να κρυφτείτε γιατί γνωρίζατε ότι συκοφαντείτε. Είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα κ. κυβερνητικέ εκπρόσωπε, να ζητήσω την αποκάλυψη του άτολμου – κρυπτόμενου  συντάκτη των εις βάρος μου συκοφαντικών, ελεεινών και κατά πλήρη παραβίαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς μου ανακοινώσεών σας. Παραβίαση την οποία περίτρανα και αδίστακτα ομολογήσατε.

Εσείς όμως κ. Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης, όπως και ο Πρωθυπουργός και άλλοι Υπουργοί, σπεύσατε να προκαταλάβετε την Δικαιοσύνη και να υπαγορεύσετε την απόφασή της. Εξάλλου, όσον αφορά τον ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις, τον υποδείξατε εσείς ο ίδιος, παραδεχόμενος πως την τελική ευθύνη για κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αποκλειστικά και μόνο ο κ. Τσίπρας. Πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και δημόσια να ομολογηθεί.

Σας μίλησα ευθύτατα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο στις 22:17 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας  μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε. Ο δρόμος προς την Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός. Βέβαιο όμως είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βαγγέλης Μαρινάκης» (πηγή)

Διαβάζοντας κανείς την επιστολή, ειδικά τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για δικαστική σκευωρία, καθώς επίσης πως ο κ. Μαρινάκης τη βοήθησε (!), ενώ ευρίσκεται σε απ’ ευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό (κάτι που ασφαλώς δεν θα μπορούσε ο καθένας μας), κατανοεί εύκολα για ποιό λόγο η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε.

Δεν χρειάζεται πάντως τίποτα άλλο για να αποκτήσουμε μία εικόνα του τι έχει συμβεί και τι συνεχίζει να συμβαίνει στην πατρίδα μας. Το βαρύ λογαριασμό βέβαια της διαπλοκής και της διαφθοράς, ύψους 330 δις €, δεν έχει κληθεί να πληρώσει ούτε ο συμπαθέστατος εφοπλιστής, ούτε ο προικισμένος πρωθυπουργός μας και η κυβέρνηση του, αλλά όλοι εμείς οι ανόητοι Έλληνες.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.