Οι γυναίκες των Καισάρων – The Analyst

Οι γυναίκες των Καισάρων

63 total views, 2 views today

Με τέτοιες ικανότατες συντρόφους πρωθυπουργών ή/και αρχηγών μεγάλων κομμάτων, απορεί κανείς πώς η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μία τόσο απελπιστική θέση.

.

Επικαιρότητα

Η σύντροφος του πρωθυπουργού ήταν δασκάλα Πληροφορικής σε δημοτικό σχολείο, όπως ενημερώθηκα, έχοντας κάνει σχετικά πρόσφατα διδακτορικό στο αντικείμενο της, με αρκετό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων – κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο, εάν έχει τη δυνατότητα και τα μέσα κανείς να εξασφαλίσει την απαιτούμενη βοήθεια. Αμέσως μετά θέλησε να διοριστεί καθηγήτρια Γυμνασίου ή Λυκείου, χωρίς αποτέλεσμα – οπότε έκανε αίτηση μετάταξης της ξανά σε δημοτικό σχολείο.

Ξαφνικά το 2014, με την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αποσπάσθηκε ως ερευνήτρια στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) χωρίς διδακτικό δικαίωμα, με αίτηση του – ενώ λίγο αργότερα, εντελώς τυχαία, ψηφίσθηκε ένα προεδρικό διάταγμα που επέτρεψε την πρόσληψη της από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να διδάσκει μία ώρα την εβδομάδα στην Κοζάνη, χωρίς να χάσει τη θέση της στο ΕΜΠ.

Το 2016, επίσης εντελώς τυχαία, ψηφίσθηκε ένας νόμος που έδινε το δικαίωμα μετάταξης δασκάλων σε θέσεις εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού σε πανεπιστήμια – υπό την προϋπόθεση να έχουν κάνει επαρκή μαθήματα στο πανεπιστήμιο, καθώς επίσης αρκετή προϋπηρεσία διδασκαλίας. Για την κυρία πρωθυπουργού όμως, η οποία κατάφερε επίσης να γίνει επισκέπτρια καθηγήτρια στη χώρα της COSCO, στο Πεκίνο, δεν ίσχυε τίποτα από τα δύο.

Εν τούτοις είχε τη φαεινή ιδέα  τον Ιούνιο του 2017 να μονιμοποιηθεί ως διοικητική υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (όχι ως καθηγήτρια) στο ΕΜΠ – οπότε ήταν πια σε θέση να κάνει χρήση του νόμου που θα την προήγαγε στη θέση του διδακτικού προσωπικού του ΕΜΠ! Έτσι, μέσα σε περίπου τρία χρόνια, κατάφερε τον άθλο, από δασκάλα δημοτικού να γίνει καθηγήτρια του Πολυτεχνείου, με διδακτορικό και όλα τα άλλα εφόδια – υπενθυμίζοντας πόσοι στο παρελθόν έχουν διοριστεί καθηγητές από τον Α. Παπανδρέου σε ελληνικά πανεπιστήμια, με αμφιβόλου επιπέδου γνώσεις.

Με μία ακόμη μεγαλύτερη συμπαντική συνωμοσία στο παρελθόν, η σύζυγος του αξιότιμου κ. Καραμανλή της Ραφήνας από νηπιαγωγός (ούτε καν δασκάλα) κατάφερε να γίνει χειρουργός, έχοντας γραφτεί στην Ιατρική το 1998 στα 32 της – παρά το ότι οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον έξι χρόνια, απαιτείται ένα έτος αγροτικό, καθώς επίσης το λιγότερο πέντε για εξειδίκευση και κάποια άλλα για διδακτορικό για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς.

Η κυρία όμως πήρε διδακτορικό το 2002, πριν ακόμη αποκτήσει το πτυχίο της (2004), ενώ το 2007, παρά τα δίδυμα που είχε αποκτήσει, τις κοινωφελείς δραστηριότητες της και τις υποχρεώσεις της ως σύζυγος πρωθυπουργού, προσλήφθηκε το 2007 στο Λαϊκό Νοσοκομείο ως ειδικευόμενη χειρουργός – έχοντας έκτοτε αμέτρητες σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια, οι οποίες τελικά τη βοήθησαν να ανοίξει ένα υπερπολυτελές κέντρο υγείας στη Λ. Κηφισίας (πηγή) με αξιοπρεπή φαντάζομαι εισοδήματα.

Εντυπωσιακές λοιπόν οι ικανότητες των συζύγων των Ελλήνων Καισάρων, καθώς επίσης οι ομοιότητες της καριέρας τους – όπου η πρώτη βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα, έχοντας την άποψη πως θα εξασφαλίσει επίσης το σύντροφο της στο μέλλον, όπως η δεύτερη το σύζυγο της. Η κυρία Μ. Μητσοτάκη βέβαια, πολωνικής καταγωγής με ρίζες στην Αίγυπτο είναι ήδη επιτυχημένη, έχοντας κυριολεκτικά διαπρέψει στον τραπεζικό και επιχειρηματικό χώρο – παρά τις κακεντρεχείς αναφορές ορισμένων σε κάποιες αδιαφανείς δραστηριότητες της.

Κλείνοντας, με τέτοιες ικανότατες γυναίκες πρωθυπουργών ή/και αρχηγών μεγάλων κομμάτων, απορεί κανείς πώς η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μία τόσο απελπιστική θέση – ενώ δεν μπορεί παρά να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι, η αριστερή ιδεολογία δεν έχει καμία διαφορά από τη δεξιά, όταν πρόκειται για τα προνόμια που προσφέρει η εξουσία σε συζύγους, συντρόφους, συγγενείς και φίλους των Καισάρων.

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.