Μαζικές τραπεζικές επιθέσεις στην Ινδία – The Analyst

Μαζικές τραπεζικές επιθέσεις στην Ινδία

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

 

Επενδύσεις & Αγορές

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά τη μερική κατάργηση των μετρητών στην Ινδία και τον τραπεζικό πανικό που είχε ξεσπάσει τότε (άρθρο), χιλιάδες Ινδοί επιτίθενται στις τράπεζες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αποσύροντας όλες τους τις καταθέσεις (πηγή).

Ήδη σε αρκετά τραπεζικά υποκαταστήματα δεν υπάρχουν καθόλου μετρητά χρήματα για να πληρωθούν οι καταθέτες – ενώ ο υπουργός οικονομικών της Ινδίας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πολίτες, λέγοντας πως το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό, ενώ η κεντρική τράπεζα ήδη τυπώνει περισσότερα χαρτονομίσματα για να εξυπηρετήσει τη μη συνήθη αύξηση της ζήτησης τους.

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει καμία κρίση, οι τράπεζες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν αρκετά χρήματα – οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.  Εν τούτοις, τα περισσότερα ΑΤΜ είναι άδεια, ενώ οι ανησυχίες ενισχύθηκαν από την πρόσφατη απάτη ύψους 2 δις $ στην κρατική Εθνική Τράπεζα – σημειώνοντας πως τέτοιου είδους εξελίξεις ανατροφοδοτούν το πρόβλημα, οι αιτίες του οποίου ίσως είναι διαφορετικές, από αυτές που δήλωσε ο υπουργός.

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×