Μαζικές τραπεζικές επιθέσεις στην Ινδία – The Analyst
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΓΟΡΕΣ

Μαζικές τραπεζικές επιθέσεις στην Ινδία

 

Επενδύσεις & Αγορές

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά τη μερική κατάργηση των μετρητών στην Ινδία και τον τραπεζικό πανικό που είχε ξεσπάσει τότε (άρθρο), χιλιάδες Ινδοί επιτίθενται στις τράπεζες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αποσύροντας όλες τους τις καταθέσεις (πηγή).

Ήδη σε αρκετά τραπεζικά υποκαταστήματα δεν υπάρχουν καθόλου μετρητά χρήματα για να πληρωθούν οι καταθέτες – ενώ ο υπουργός οικονομικών της Ινδίας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πολίτες, λέγοντας πως το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό, ενώ η κεντρική τράπεζα ήδη τυπώνει περισσότερα χαρτονομίσματα για να εξυπηρετήσει τη μη συνήθη αύξηση της ζήτησης τους.

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει καμία κρίση, οι τράπεζες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν αρκετά χρήματα – οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.  Εν τούτοις, τα περισσότερα ΑΤΜ είναι άδεια, ενώ οι ανησυχίες ενισχύθηκαν από την πρόσφατη απάτη ύψους 2 δις $ στην κρατική Εθνική Τράπεζα – σημειώνοντας πως τέτοιου είδους εξελίξεις ανατροφοδοτούν το πρόβλημα, οι αιτίες του οποίου ίσως είναι διαφορετικές, από αυτές που δήλωσε ο υπουργός.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.