Η εποχή των τεχνολογικών μετοχών – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η εποχή των τεχνολογικών μετοχών

.

.

O αγαπημένος κλάδος των επενδυτών είναι πια η τεχνολογία, η οποία στην Ευρώπη δεν αναπτύσσεται όσο στον υπόλοιπο πλανήτη.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Αρκετοί περίμεναν πως η εκλογή του κ. Macron στη Γαλλία θα ήταν η αφετηρία της ανόδου των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων – με την έννοια πως η πολιτική ανασφάλεια που επικρατούσε, θα αποτελούσε πια παρελθόν. Πόσο μάλλον όταν οι συμφέρουσα αποτίμηση των μετοχών της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης, θα βοηθούσε επί πλέον τις επενδύσεις στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Εν τούτοις, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, αφού ο δείκτης των πενήντα ισχυρότερων εταιριών της Ευρώπης (EURO STOXX 50) είναι 5% χαμηλότερος από το Μάιο του 2017 – όταν ο αμερικανικός S&P αυξήθηκε κατά 15%, ενώ ο δείκτης των αναπτυσσομένων οικονομιών (MSCI) κατά 25%!

Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο – όπου το γράφημα που ακολουθεί δίνει την απάντηση, με την έννοια πως ο αγαπημένος κλάδος των επενδυτών είναι πια η τεχνολογία, η οποία στην Ευρώπη δεν αναπτύσσεται ανάλογα. Ο δείκτης του κλάδου αυτού έχει στην Ταιβάν το 60% της αξίας του χρηματιστηρίου της, στη Ν. Κορέα και στην Κίνα το 40%, ενώ στις Η.Π.Α. αποτελεί το 25% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων.

Αντίθετα, το μερίδιο των εταιριών τεχνολογίας είναι μόνο το 11% του συνολικού στη Γερμανία, στη Γαλλία το 5%, ενώ στη Μ. Βρετανία μόλις 1% – τεκμηριώνοντας πως στο σημαντικότερο κλάδο του μέλλοντος η Ευρώπη είναι πολύ πίσω.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!