Το μεγάλο χρηματιστηριακό πάρτι – The Analyst

Το μεγάλο χρηματιστηριακό πάρτι

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

.

.

Ο αμερικανικός δείκτης σήμερα έχει τα ένατα γενέθλια της εντυπωσιακής ανόδου του, κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδόν τετραπλασιάσθηκε – προικίζοντας με τεράστια κέρδη τους επενδυτές.

.

Επενδύσεις & Αγορές  

Πριν από ακριβώς εννέα χρόνια, στις 9 Μαρτίου του 2009, ο αμερικανικός δείκτης S&P είχε φτάσει στο κατώτατο σημείο του από το Σεπτέμβριο του 1995 – στις 676,5 μονάδες, έχοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας αγγίξει τις 666,8 μονάδες. Έκτοτε ο δείκτης παρουσιάζει μία σχεδόν συνεχή άνοδο, έχοντας σχεδόν τετραπλασιαστεί (γράφημα, μπλε καμπύλη, αριστερή κάθετος) – ενώ δεν είναι ο μοναδικός, αφού κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον ελβετικό δείκτη (κόκκινη καμπύλη, δεξιά κάθετος), ο οποίος όμως έχει «μόνο» υπερδιπλασιαστεί, καθώς επίσης με πολλούς άλλους.

Οι μεγάλες πτώσεις του, όπως αυτή πριν από έναν περίπου μήνα, διήρκεσαν ελάχιστα οδηγώντας τον σε νέα υψηλά – ενώ η άνοδος αυτή θεωρείται ως μία από τις μακροβιότερες στην ιστορία που, εφόσον συνεχιστεί έως την 22η Αυγούστου, θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως κανένας δεν είναι εύκολο να προβλέψει τι θα συμβεί, διαπιστώνοντας μόνο πως ο καπιταλισμός-καζίνο λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις – με τα ETFs να αποτελούν μία πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του, η οποία θα διογκωθεί περισσότερο με την πιθανή συμμετοχή της Fed, καθώς επίσης των υπολοίπων μεγάλων κεντρικών τραπεζών που δεν θα έχουν την πολυτέλεια να μείνουν έξω από το μεγάλο παιχνίδι (πηγή).

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×