Το μεγάλο ΟΧΙ στο Σύνταγμα – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας Χωρίς κατηγορία

Το μεγάλο ΟΧΙ στο Σύνταγμα

.

.

Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

.

Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση κάθε χώρας είναι υποχρεωμένη να σέβεται την κοινή βούληση, η οποία δεν είναι απαραίτητα σωστή, αλλά πιο κοντά στο Δίκαιο, καθώς επίσης περισσότερο Συνετή. Η κοινή βούληση, στην περίπτωση της αυθαιρεσίας των Σκοπίων, τάσσεται υπέρ της μη παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, όπως φαίνεται καθαρά από τη χθεσινή δημοσκόπηση (φωτογραφία). Εάν η κυβέρνηση όμως έχει αμφιβολίες, μη συμφωνώντας με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τότε είναι υποχρεωμένη να διεξάγει ένα δημοψήφισμα και φυσικά να το σεβαστεί.

Συνεχίζοντας οι Έλληνες, συνειδητοποιώντας τα λάθη τους όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας τους από το 1980 και μετά, μεταξύ των οποίων την ανοχή τους απέναντι στην πολιτική διαπλοκή, στη διαφθορά και στο πελατειακό κράτος, αντέδρασαν ελάχιστα στην επιβολή των μνημονίων, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τις καταστροφές που θα προκαλούσαν στην Ελλάδα. Όταν όμως το κατάλαβαν, εξέλεξαν μία αριστερή κυβέρνηση του 3% επειδή τους υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, ενώ νομιμοποίησαν τη σύγκρουση της με τους πιστωτές μέσω του δημοψηφίσματος, παρά τις κλειστές τράπεζες και τις διεθνείς απειλές.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή τους πρόδωσε και τους προδίδει ακόμη, αφού κατάφερε προηγουμένως να δολοφονήσει την τελευταία τους ελπίδα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει εντελώς η εθνική τους αυτοπεποίθηση, οπότε να ανέχονται τα πάντα χωρίς καμία διαμαρτυρία. Εν τούτοις η αποθράσυνση των Σκοπιανών ξύπνησε επιτέλους τη συλλογική τους συνείδηση και τους έδωσε να καταλάβουν πως όταν σκύβει κανείς μία φορά το κεφάλι, δεν χάνει μόνο τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι έχει και δεν έχει, αλλά επίσης τα εδάφη και την ελευθερία του.

Μετά την εντυπωσιακή διαδήλωση λοιπόν της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η δεύτερη σημερινή στην Αθήνα, όπου ήδη συρρέουν χιλιάδες Έλληνες από ολόκληρη τη χώρα, ενώ χθες υπήρξαν συλλαλητήρια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στη Ζυρίχη (φωτογραφία). Φυσικά δεν πρέπει να δοθεί καμία απολύτως σημασία στα κόμματα ή σε όποιους άλλους θελήσουν να την εκμεταλλευτούν, αλλά μόνο στο νόημα της: στο ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να δοθεί σε κανένα άλλο κράτος, ενώ η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να το αναγνωρίσει, ότι και να κάνουν όλες οι υπόλοιπες χώρες.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, να μας λείπουν οι ανοησίες περί εύρεσης λύσης που θα είναι προς το συμφέρον μας και τα επ’ αυτού διαγγέλματα χειραγώγησης του πρωθυπουργού ή οι μίζερες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών. Η κοινή βούληση, στη συντριπτική της πλειοψηφία, λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία κυβίστηση. Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

Μπορεί λοιπόν η Μακεδονία να μην έχει το 100% των εδαφών της, αλλά οι Μακεδόνες είναι 100% Έλληνες, όπως έχει τεκμηριωθεί από τους πάντες. Δεν θα είχε δε καμία διαφορά να επιτραπεί στα Σκόπια η ονομασία «Ελλάδα», από την ονομασία «Μακεδονία», αφού και οι δύο λέξεις ανήκουν στο ίδιο Έθνος, είτε το θέλουν οι Σκοπιανοί και όλοι οι υπόλοιποι «φίλοι» μας, είτε όχι. Η Μακεδονία είναι Ελληνική και η Ελλάδα είναι Μακεδονική. Εδώ δεν πρόκειται για εθνικισμό, αλλά για αγνό πατριωτισμό, οπότε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που είτε από ηλιθιότητα, είτε υπηρετώντας ξένα συμφέροντα, ισχυρίζονται το αντίθετο.

ΥΓ: Το να τοποθετεί πάντως ένα κράτος αστυνομικούς για ασφάλεια σε βουλευτές και όχι σε ανθρώπους που αποτελούν μνημείο πολιτισμού για την Ελλάδα, όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ή να μην προσέχει την εμφάνιση του σπιτιού του (εικόνα), είναι μεγάλη ντροπή! Όσο για το ποιοι υποκίνησαν τους τρομοκράτες που βεβήλωσαν το σπίτι του μεγαλύτερου σύγχρονου καλλιτέχνη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το καταλάβουμε, αφού είναι γνωστά τα κόμματα που δεν ντρέπονται να τάσσονται υπέρ της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading