Η αναβάθμιση της πρωσικής αποικίας – The Analyst

Η αναβάθμιση της πρωσικής αποικίας

136 total views, 1 views today

.

BERLIN, GERMANY - MARCH 23: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) attends a military welcome ceremony with German Chancellor Angela Merkel upon Tsipras' arrival for talks at the German federal Chancellery on March 23, 2015 in Berlin, Germany. The two leaders are meeting as relations between the Tsipras government and Germany have soured amidst contrary views between the two countries on how Greece can best work itself out of its current economic morass. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Η διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch, η οποία επιβεβαιώνει  τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει θετικό καταλύτη στην αγορά ελληνικών ομολόγων και στο χρηματιστήριο – με άμεση επίδραση στην εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, στη δυναμική του χρηματοπιστωτικού συστήματος και σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Η συνολική θετική επίδραση θα φανεί σε ορίζοντα μερικών μηνών, σε συνάρτηση με  τις εξελίξεις στα μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης και των συζητήσεων για ελάφρυνση χρέους. Ο αμερικανικός οίκος δίνει εμμέσως και πολιτικούς «πόντους» στην κυβέρνηση,  καθώς  εκτιμά στην ανάλυση του ότι, ο πολιτικός κίνδυνος περιορίζεται. Με αυτή την διατύπωση υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς πως ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο  του 2018 – όπου ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα και η χώρα θα βγει από τα μνημόνια.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το ότι, ο αμερικανικός οίκος δεν αναβάθμισε μόνον τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αναμενόταν, αλλά βελτίωσε επί πλέον την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Αυτό εκτιμάται πως θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων, με περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων τους – γεγονός που θα διευκολύνει μια δεύτερη έξοδο της χώρας στις χρηματαγορές τους επόμενους μήνες, με χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Θα επηρεάσει επίσης το ελληνικό χρηματιστήριο, πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές – ενώ θα επιταχύνει την εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανοδικής δυναμικής“.

.

Μεγάλη η ικανοποίηση της αναβάθμισης του γερμανικού προτεκτοράτου εκ μέρους της αμερικανικής εταιρείας αξιολόγησης – κυρίως από την κατοχική κυβέρνηση του, η οποία είναι υπερήφανη για τα επιτεύγματα της, ενώ ασφαλώς δεν θα παραιτηθεί έως τη λήξη της θητείας της. Ποιά είναι αυτά; Η άνευ όρων αποδοχή της μετατροπής της χώρας σε άβουλη αποικία γερμανικών συμφερόντων – η οποία της εξασφαλίζει, μεταξύ πολλών άλλων, τη θετική αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών πάσης φύσεως.

Στα πλαίσια αυτά, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ασφαλώς ρόδινο – κάτι που φυσικά θα ωφελήσει ελάχιστα τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας η οποία, σε καθεστώς σκλαβιάς χρέους, θα υπηρετεί σκύβοντας το κεφάλι και με μισθούς πείνας τους νέους ιδιοκτήτες της χώρας.

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!