Η πολιτική απάτη δεν είναι ποινικό αδίκημα! – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η πολιτική απάτη δεν είναι ποινικό αδίκημα!

 

Ναι μεν, αλλά. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι αποδεδειγμένα ένας απατεώνας ολκής. Το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα άνθρωποι που τον στηρίζουν, μόνο ως σύμπτωμα ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς και ακραίας ανοησίας μπορεί να ερμηνευθεί. Εν μέρει ορθή η προσέγγισή σας, αλλά θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως ο λόγος για τον όποιο υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Σώρρα, είναι ο ίδιος λόγος εξαιτίας του οποίου εκλέγονταν μεταπολιτευτικά όλοι αυτοί που λυμαίνονταν τον ελληνικό δημόσιο βίο” (Γ.Καλπ.).

.

Διαφωνώ κάθετα….με όλο τον σεβασμό! Όλοι αυτοί είναι όσοι πίστεψαν ότι ο κάθε πολιτικός είναι ο Άγιος Βασίλης! Αυτοί που πίστεψαν το «λεφτά υπάρχουν», καθώς επίσης ότι θα τα γλυτώσουν όλα! Πάλι με όλο τον σεβασμό, είσαστε δέσμιος της γνώσης σας! Ο Πολίτης έχει πάντα τον πολιτικό που του αξίζει! Έτσι είναι ο Έλληνας! Δεν είναι θέμα απελπισίας! Είναι θέμα έλλειψης πολιτικής κουλτούρας!

Τι ψήφιζε τόσα χρόνια; Προγράμματα η θέσεις και επιδόματα; Σήμερα καμία ομάδα δεν θίγεται ώστε να αντιδράσει; Μύρια άνεργοι…..που είναι; Τελικά προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι κρίση….δεν έχει κανένα στοιχείο κρίσης! Είναι αλλαγή εποχής! Μόχλευση του όχλου μήπως; Και γιατί δεν ήταν αντίστοιχη κρίση η εποχή της δανειακής ευφορίας; Επειδή έβρεχε λεφτά….από δανεικά;

Ξεχάσαμε το «Τσοβόλα δώστα όλα;». Από παραγωγική χώρα τι προτιμήσαμε να γίνουμε; Συγγνώμη αλλά σε μια εξίσωση χρειάζονται δυο παράγοντες! Το αποτέλεσμα της δείχνει απλά την πραγματικότητα! Και πάλι με όλο τον σεβασμό στις άποψης σας! Και τελικά ποιοι είναι όλοι αυτοί που ποντάρουμε τα ρέστα μας; Από ποιους ζητάμε τι;

Στην αρχή της άλλης εποχής είχα πει «είναι περισσότεροι οι άλλοι, συντριπτικά περισσότεροι»! Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από αυτό το τούνελ, χωρίς να έχει την παιδεία να καταλάβει ότι, «η κάθε φυσιολογική γέννα, έχει φοβερούς πόνους! Εσείς τι βλέπετε γύρω σας; Αντέχει τον πόνο κανείς; Απλά δείτε γύρω σας!” (Κ. Γκικ.)

Άρθρο

Τα παραπάνω εξαιρετικά κατά την άποψη μου σχόλια γράφτηκαν ως απάντηση στο κείμενο συναδέλφου (πηγή). Την ίδια στιγμή επικράτησε σε μία τηλεοπτική συζήτηση η έκφραση «είμαστε όλοι Σώρρες», με την έννοια ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει τίποτα άλλο, από αυτό που συνηθίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και δη οι πολιτικοί: λένε ψέματα, μοιράζουν κενές υποσχέσεις, εξαπατούν και παραπλανούν όσους μπορούν, με στόχο την υπεξαίρεση/νομή της εξουσίας και κίνητρο τον πλούτο/δόξα που αποκομίζουν από αυτήν.

Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά ενός πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το να λέει κανείς ψέματα και να δημαγωγεί ασύστολα, παραπλανώντας τους ανθρώπους προφανώς με στόχο το κέρδος (οι βουλευτές και οι υπουργοί πληρώνονται), δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά πολιτική απάτη, η οποία δεν τιμωρείται από το νόμο! Κάτι δηλαδή που συνηθίζουν να κάνουν οι πολιτικοί, όπως ο Γ. Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν», ο Β. Βενιζέλος με το PSI, ο Α. Σαμαράς με τα Ζάππειο(α) και ο Α. Τσίπας με το σκίσιμο των μνημονίων. Αφού όμως ο στόχος τους είναι η αποκόμιση κερδών, σε τι αλήθεια διαφέρουν από τους απατεώνες;

Κατά τον ίδιο εισαγγελέα, η πολιτική απάτη τότε μόνο μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα, σε πλημμέλημα αν κατάλαβα καλά, όταν προτρέπει τους Πολίτες να μην σέβονται το νόμο. Εν προκειμένω, να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο, δίνοντας έναντι αυτών το ομόλογο ή ότι άλλο του κ. Σώρρα.

Όμως, η σημερινή κυβέρνηση είχε κάνει ακριβώς το ίδιο, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, όταν προέτρεπε τους Έλληνες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να διωχθεί ποινικά. Όσον αφορά δε τα ψέματα της, τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν τήρησε κοκ., δεν νομίζω ότι την ξεπερνάει ο κ. Σώρρας.  Εκτός αυτού κατάλαβα από τον κ. εισαγγελέα πως εάν ο οποιοσδήποτε απατεώνας γίνει πολιτικός, τότε ξεπλένεται αυτόματα για τις απατεωνιές του, κάτι που είμαι σίγουρη πως θα εκμεταλλευτεί σωστά ο κ. Σώρρας.

Έτσι κατέληξα στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι, έχουν δίκιο οι φίλοι που έγραψαν τα σχόλια που παρέθεσα στην αρχή. Ειδικά όσον αφορά το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μας περιβάλλουν είναι πραγματικά ηλίθιοι, ενθυμούμενη τον εξής νόμο εκ των πέντε βασικών περί της ανθρώπινης ηλιθιότητας:

Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες“.

Εκτός αυτού, κοιτάζοντας προσεκτικά γύρω μου, πράγματι δεν είδα κανέναν Ελληνα και καμία Ελληνίδα που να είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν και να πονέσουν για την ελευθερία, για την εθνική ανεξαρτησία, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους.

8

Αντίθετα, διαπίστωσα πως η συλλογική αποχαύνωση έχει τυλίξει πια με τα πέπλα της ολόκληρη την Ελλάδα, ότι τα πρόβατα παραμένουν σιωπηλά περιμένοντας να οδηγηθούν στη σφαγή τους, πως είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας η μεγάλη ντροπή της Ευρώπης, καθώς επίσης ότι ταιριάζει τόσο στους πολιτικούς, όσο και σε όλους εμάς που τους ψηφίζουμε η έκφραση «είμαστε όλοι Σώρρες».


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!