Η τρομοκρατία της Γερμανίας – Σελίδα 2 – The Analyst
ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η τρομοκρατία της Γερμανίας

.

Το πρόγραμμα τρομοκρατίας της Ελλάδας

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον ίδιο γερμανό καθηγητή της ψυχολογίας, αυτός που κηρύσσει τον πόλεμο, ο τρομοκράτης δηλαδή, υποχρεώνεται επειδή δεν βρίσκει άλλον τρόπο για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα δικά του ψυχικά τραύματα – οπότε δεν το κάνει για υλικά οφέλη, όπως συνήθως υποθέτουμε (λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας), αλλά από ακούσιο ψυχολογικό καταναγκασμό, αφού ουσιαστικά είναι άρρωστος, ψυχοπαθής.

Ταυτόχρονα όμως μετατρέπει τους «αντιπάλους» του επίσης σε τρομοκράτες – αφού μόνο έτσι είναι σε θέση να αμυνθούν απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται και οι οποίες τους δημιουργούν ανάλογα ψυχικά τραύματα (κάτι που μάλλον θα βιώσουμε στο μέλλον, όταν οι Έλληνες ξεφύγουν από την παράλυση που προκαλεί ο φόβος, όπως συμβαίνει με τους τζιχαντιστές).

15Σε τελική ανάλυση λοιπόν η Γερμανία, η οποία είναι ο εχθρός τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, προφανώς διεστραμμένη λόγω των τραυματικών εμπειριών της (ανάλυση) οπότε χωρίς ουσιαστικά να το θέλει, προσπαθεί να μας υποτάξει με τη βοήθεια της άσκησης τρομοκρατίας – κατά κάποιον τρόπο όπως οι ναζί στο παρελθόν, οι οποίοι είχαν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες τόσο από την ήττα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όσο και από το μεσοδιάστημα (υπερπληθωρισμός, χρεοκοπία, διεθνής εξευτελισμός, Βαϊμάρη κοκ.).

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από το εξοντωτικό ύψος των μέτρων δήθεν εξυγίανσης της οικονομίας μας που μας έχει επιβάλλει – τα οποία φαίνονται στον Πίνακα Ι που ακολουθεί από την ανάλυση μας «Το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων». Επίσης από την άρνηση της να μας εγκρίνει τη διαγραφή του χρέους, όπως συνέβη με την ίδια το 1953, την εξόφληση των πολεμικών αποζημιώσεων που μας οφείλει κοκ.

Πίνακας Ι: Τα μέτρα που λήφθηκαν σε δις €, σε τιμές του 2010

Έτη/μέτρα 2010 2011 2012 2013 2014 Σύνολα
(Ι) Αύξηση εσόδων 10,0 9,6 5,5 3,2 1,1 29,4
(ΙΙ) Μείωση δαπανών 11,2 7,7 5,2 7,2 -2,1 29,2
Σύνολα Ι + ΙΙ 21,2 17,3 10,7 10,4 -1,0 58,6

Πηγή: Ameco, Eurostat, Gechert-Rannenberg

.

Από τον Πίνακα Ι διαπιστώνεται πως τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν «βιβλικών διαστάσεων», μοναδικά στην παγκόσμια ιστορία – ενώ, ειδικά τα δύο πρώτα έτη, οι δαπάνες περιορίσθηκαν δραστικά (11,2 δις € το 2010 και 7,7 δις € το 2011), με τα φορολογικά έσοδα να αυξάνονται σε τεράστιο ύψος (10 δις € το 2010 και 9,6 δις € το 2011).

Συνολικά, η φορολογία αυξήθηκε κατά 29,4 δις € στα πέντε αυτά έτη, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 29,2 δις €, οπότε τα μέτρα απέδωσαν 58,6 δις €, όσο περίπου η μείωση του ΑΕΠ της χώρας (από 231,1 δις € το 2009, στα 179 δις € περίπου το 2014) – αν και η πτώση του ΑΕΠ ξεκίνησε το 2008, αφού το ΑΕΠ του 2010 ήταν 5% χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2008.

Διαπιστώνεται επίσης πως οι εκάστοτε πρωθυπουργοί πίστεψαν ανόητα στα «μέτρα στραγγαλισμού» τον πρώτο χρόνο της θητείας τους (Παπανδρέου 2010, Σαμαράς 2013), συνειδητοποιώντας αργότερα το τεράστιο λάθος τους – ειδικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος το 2014 δεν πήρε κανέναν μέτρο κάνοντας ακριβώς το αντίθετο (ελάφρυνση κατά -1 δις €), με αποτέλεσμα να επανέλθει η οικονομία μας αμέσως σε πορεία ανάπτυξης.

Φυσικά οι δύο πρωθυπουργοί εξόργισαν τη γερμανική κυβέρνηση με τη συμπεριφορά τους, η οποία αμέσως μετά τους ανέτρεψε βίαια – χρησιμοποιώντας τους εκάστοτε επόμενους διεκδικητές της νομής της εξουσίας, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να υποταχθούν στις εντολές της (όπως συμβαίνει επίσης με το σημερινό, με τον κ. Μητσοτάκη δηλαδή, ο οποίος μέχρι στιγμής ακολουθεί πιστά την πεπατημένη, έχοντας γονατίσει προκαταβολικά απέναντι στην κυρία Merkel).

Η Γερμανία χρησιμοποίησε, εν αγνοία τους βέβαια, επίσης τους Έλληνες Πολίτες, οι οποίοι χειραγωγούμενοι νόμιζαν πως ψήφιζαν υπέρ της αλλαγής στις εκλογές – ενώ στην πραγματικότητα ψήφιζαν υπέρ της ακόμη πιο πιστής τήρησης των μνημονίων, με σκοπό την εδραίωση της υποταγής τους (κάτι που φαίνεται πως θα επαναληφθεί ξανά, ενώ αυτή τη φορά θα ψηφιστεί μία κυβέρνηση που τάσσεται εκ των προτέρων υπέρ του κ. Σόιμπλε και των βασανιστηρίων του! – οπότε η οδύνη θα είναι πολύ μεγαλύτερη).

Τελευταία μεγάλα επεισόδια στην τραγωδία της πατρίδας μας ήταν η «επανάσταση» του κ. Τσίπρα και το δημοψήφισμα – τα οποία μετατράπηκαν σε «μάννα εξ ουρανού» από τον κ. Αδόλφο Σόιμπλε, αφού μέσω αυτών εξευτέλισε εντελώς την Ελλάδα, ενώ οριστικοποίησε την υποδούλωση της στο διηνεκές (ακούσια όπως έχουμε τονίσει, λόγω των δικών του εθνικών και ατομικών τραυματικών εμπειριών – οπότε μόνο να τον συμπονέσει μπορεί κανείς).

Επίλογος

Διαπιστώνουμε πως οι απόψεις μας, όσον αφορά την συνεργασία όλων των κομμάτων μεταξύ τους (ανάλυση), αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους Έλληνες – με την εύλογη ίσως αιτιολογία, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να σωθεί η χώρα από τους διαφθαρμένους πολιτικούς που την έχουν οι ίδιοι καταστρέψει, ενώ πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι υπέγραψαν μνημόνια.

Πόσο μάλλον όταν, με κριτήριο τους αναγνώστες μας, κανένα κόμμα δεν διαθέτει κάποιο ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, καθώς επίσης ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας – ούτε είναι σε θέση να διαπραγματευθεί το άτοκο πάγωμα του 50% του δημοσίου χρέους μας, εάν όχι τη διαγραφή του, η οποία είναι ασφαλώς ένας εκθετικά προτιμότερος τρόπος, εάν όχι ο μοναδικός, για να καταστεί βιώσιμο.

Με εναλλακτική λύση φυσικά τη μονομερή αναβολή πληρωμών εντός της Ευρωζώνης, εντός του 2017 – με την ταυτόχρονη καταγγελία όλων των δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Πριν οδηγηθούμε δηλαδή στο παράλληλο νόμισμα, στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όπως μάλλον σχεδιάζει η Γερμανία – αφενός μεν για να μας υποτάξει πλήρως, αφετέρου για να μας «σταυρώσει ως παράδειγμα προς αποφυγήν» για τους υπολοίπους εταίρους της.

Εν τούτοις εμείς τουλάχιστον δεν βρίσκουμε κάποια άλλη ρεαλιστική δυνατότητα, ενώ δεν είναι ότι καλύτερο να περιμένουμε να δημιουργηθούν «αντίρροπες τρομοκρατικές δυνάμεις» εντός της χώρας – με τελικό αποτέλεσμα μία κοινωνική εξέγερση τύπου γαλλικής επανάστασης, ως νομοτελειακό προϊόν της μελλοντικής απόλυτης εξαθλίωσης και λεηλασίας των Ελλήνων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι, δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, τις οποίες εμείς δεν έχουμε σκεφθεί – ευχόμενοι να τις έχουν βρει κάποιοι άλλοι, πριν καταστραφεί εντελώς η πατρίδα μας.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!