Η επόμενη δοκιμασία της ΕΕ: Κατά τη διάρκεια των εκλογών στην Αυστρία βρέθηκαν τόσα πολλά «λάθη», ώστε το συνταγματικό δικαστήριο να δεχθεί την επανάληψη τους – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η επόμενη δοκιμασία της ΕΕ: Κατά τη διάρκεια των εκλογών στην Αυστρία βρέθηκαν τόσα πολλά «λάθη», ώστε το συνταγματικό δικαστήριο να δεχθεί την επανάληψη τους

Οι πράσινοι κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία με 31.026 ψήφους περισσότερους από το ακροδεξιό κόμμα – με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7%. Αμέσως μετά το «κόμμα της ελευθερίας» της χώρας (FPO) ανακάλυψε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό λαθών και παρατυπιών που αποδεικνύουν πως τα αποτελέσματα παραποιήθηκαν – με αποτέλεσμα να τα αμφισβητήσει, καταθέτοντας ένα ανάλογο έγγραφο στο συνταγματικό δικαστήριο.

Στη συνέχεια το δικαστήριο ακύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 22ας Μαΐου,  ανακοινώνοντας την επανάληψη τους! Με τον τρόπο αυτό το ακροδεξιό κόμμα θα έχει ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη – γεγονός που έχει ανησυχήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ολόκληρη την ΕΕ, αφού οι πιθανότητες επιτυχίας του είναι πολύ μεγάλες.

Πόσο μάλλον αφού έχει προηγηθεί το BREXIT, το οποίο ασφαλώς θα επηρεάσει τους Αυστριακούς – ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ένα ανάλογο δημοψήφισμα στην Αυστρία, εάν κερδίσει η ακροδεξιά τις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε εδώ (άρθρο) πως τα σκάνδαλα και η διαφθορά στην Αυστρία είναι άνευ προηγουμένου – ενώ οι ένοχοι παραμένουν στις θέσεις τους και πληρώνονται από το δημόσιο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Η παντελής έλλειψη υπευθυνότητας, καθώς επίσης το ότι κανένας δεν παραιτείται, όσα λάθη ή κλοπές και αν έχει κάνει, μεγεθύνουν συνεχώς τα προβλήματα της χώρας. Όπως λέγεται δε,

«Εάν ένα πρόσωπο, το οποίο ευρίσκεται πολύ υψηλά στην ιεραρχία του κράτους, θέτει το σύστημα εκτός λειτουργίας, τότε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εξυγίανσης – έως εκείνη τη στιγμή, όπου τα πάντα καταρρέουν με εκκωφαντικό θόρυβο. Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για ένα και μόνο πρόσωπο, αλλά για μία ολόκληρη κλίκα«.

Δυστυχώς οι Αυστριακοί Πολίτες, όπως επίσης παρατηρείται σε πολλές άλλες χώρες, αδιαφορούν για όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική – έχοντας την πεποίθηση ότι, όποια «πολιτική συμμορία» και αν κυβερνήσει, δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους. Ένα από τα επακόλουθα δε της όλης «βρωμιάς» που επικρατεί στην πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας, είναι η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς – η οποία έχει μάλλον ναζιστικές ρίζες και προεκτάσεις.

Ολοκληρώνοντας, ίσως κάποια στιγμή κατανοήσουμε επί τέλους πως η πατρίδα μας δεν είναι σε τέτοιο βαθμό χειρότερη από τις άλλες χώρες, όπως την παρουσιάζουμε – ότι πολλά άλλα κράτη έχουν ανάλογα ή ακόμη και μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία όμως κρύβονται συνήθως κάτω από το χαλί.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.