Πώς η Αυστρία σχεδιάζει να αποτρέψει την εισβολή των μεταναστών στην Ευρώπη – όταν στη Λιβύη έχουν συγκεντρωθεί 1.000.000 άνθρωποι – The Analyst

Πώς η Αυστρία σχεδιάζει να αποτρέψει την εισβολή των μεταναστών στην Ευρώπη – όταν στη Λιβύη έχουν συγκεντρωθεί 1.000.000 άνθρωποι

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας, θα πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας – η οποία δημοσιοποιεί παντού τα εξής: «Δεν υπάρχει τρόπος να μπείτε στη χώρα – η Αυστραλία δεν θα γίνει η καινούργια σας πατρίδα». Στα πλαίσια αυτά, ο Αυστριακός προτείνει τα παρακάτω – όπου πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι, σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων της χώρας επέλεξε πρόσφατα την ακροδεξιά:

Ο στόχος

(α) Δημιουργία μίας ισχυρής προστασίας των συνόρων της ΕΕ – όπου η Αυστραλία διδάσκει ότι, τα θαλάσσια σύνορα μπορούν να ελεγχθούν.

(β)  Η Ευρώπη θα αποφασίζει μόνη της ποιός μπορεί να έλθει – όχι οι διακινητές.

(γ)  Η διάσωση των μεταναστών που ναυαγούν θα εξασφαλίζεται μεν, αλλά δεν θα είναι συνώνυμη με ένα εισιτήριο εισόδου στην ΕΕ.

(δ) Περισσότερη βοήθεια στις χώρες που υποφέρουν – επιτόπου όμως. Παράλληλα, παροχή ασύλου σε ανθρώπους από περιοχές πολεμικών συγκρούσεων, αλλά μόνο στα πλαίσια του εφικτού (η Αυστραλία παρέχει άσυλο σε 11.000 μετανάστες ετησίως, από εμπόλεμες περιοχές)  .

Τα μέτρα

(α) Κοινά ευρωπαϊκά σώματα προστασίας των συνόρων, αποτελούμενα από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας όλων των χωρών της ΕΕ.

(β)  Στενή συνεργασία με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα με τη Λιβύη, έτσι ώστε να διενεργούνται επιχειρήσεις επί τόπου, για να εμποδίζονται οι διακινητές.

Το αξίωμα της νησιωτικής λύσης

Για πολλές δεκαετίες το νησί Ellis αποτελούσε την πύλη εισόδου στις Η.Π.Α. Όποιος συλλαμβάνεται ως παράνομος μετανάστης, θα οδηγείται σε ένα στρατόπεδο της Λέσβου ή της Lampedusa. Θα μένει εκεί έως ότου επιστρέψει εκούσια στη χώρα του, με μία χρηματική ενίσχυση – ή έως ότου σταλεί πίσω, μέσω της συμφωνίας επαναπροώθησης με τρίτες χώρες (πηγή).

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×